Dweilen met de kraan wagenwijd open!

Deze dame moet veel-en-héél-véél-assertiever worden, omdat zij voor géén meter afvalt. „Waarom ga je niet fietsen? Het is prachtig weer, door achter die computer te blijven zitten val je echt niet af hoor . . . “ Nou . . . , dit is nog netjes . . .

Zij dacht goed bezig te zijn door niet buiten de deur te eten, wat de eerste stap is, naar wij dachten. Geen afhaal Chinees, pizza,s en helemaal geen shoarma-schotels, ook geen boodschappen gedaan in de Bosenlommer met de auto of ‚t Gelderlandplein en HATSEFLATS – TJAKA !!! Kentucky Fried Chicken of McDonald en zij snapt er niets van. Soms gaat zij tekeer als een beest en denkt over de honderd kilo te zijn, wanneer ze op de weegschaal bij HealthCity gaat staan . . .  Niet algevallen, maar ook niks aangekomen . . .  En je denkt: ‚t is zomer we eten sla, sla met sla en nog eens sla en dan weer gezonde sla met tomaten en ’n eitje stukje gebakken vis, appeltje-peertje . . .  Kortom: niks mag meer. Alleen ’n Appeldieëtje!

Waar Elfriede ook heel erg van overtuigd is, dat die negatieve stereotyperingen over het ouder worden en vooral bij vrouwen, niet bij haar ligt, maar bij de anderen en dat neem je niet zo maar eventjes weg. Het is iets, dat er al eeuwenlang in is geslopen. Bovendien, voldoet zij helemaal niet aan de beeldvorming van die anderen, met hun agressie: „HEB  JE  KINDEREN ???“  Met andere woorden: Stuk Stront wat heb je hier te zoeken! Ga de afwas doen en val ons niet lastig met je gemierenneuk! Dat hoeven ze niet expliciet hardop te zeggen . . . , de manier waarop en hoe is al duidelijk genoeg!

Wat ook zo ontzetten tegen viel was, dat zij destijds in 2010 niet vakkundig kon worden opgeruimd. Daarom wist zij met de aller-grootste-overtuigingskracht, dat in de goot koppen moesten rollen. Zij was niet verslaafd aan de pizza’s, nog drank en drugs . . . , zij was nog niet dakloos en dat zou ‚t aller grootste geluk zaligheid wezen voor de anderen, zij had géén mentale, achterlijke, geestelijke ziektes. Wat ook ontzettend tegen viel: Die Besmetbak had géén hiv, nog nooit in haar hele leven één enkele gore soa gehad, omdat die Besmetbak nooit vrijt. Dus, kan je haar ook niet in ’n hoek trappen, als gore slet of hoer. Wat voor iedereen ook ontzettend jammer is, want op die manier kunnen ze zich niet superieur en verheven voelen, om kilometers op haar neer te kunnen kijken.

Ja, viel en valt nog steeds enorm tegen!!! Elfriede is geen psycholoog, maar ze is gewoon zonder vriendinnen en vrienden niet eenzaam en alleen. Zij wil, als het eventjes kan en ‚t mee zit honderd-twintig, honderdveertig jaar worden en nog ouder, omdat zij zoveel boeken heeft van Theun de Vries . . .  Wanneer ze ’n schrijver goed vond, kocht ze alles van hem, zo verzamelde ze ook alles van Geert Mak en ondertussen nam zij elk boek, dat zij tegen kwam, mee van Theun . . .  Ja, hij is een ouwe rot in het vak en niet te evennaarden en zijn oeuvre zal ook nooit helemaal compleet worden . . .

2 Gedanken zu “Dweilen met de kraan wagenwijd open!

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s