Ouwe Koeien

Frietje: „Er zit een wasrekje vol onderbroeken in de wasmachine . . . “

Marjo: „En . . . , nu mag je wat bloggen?,“ vroeg ze. „Ik zal je vertellen,“ ging Frietje verder, „dat ‚t géén énne ‚fucke-ducke‘ uitmaakt, wat ik op me blog schrijf: Wat ik vind, doet helemaal niet ter zake! Wat ik denk, daar veegt iedereen z’n vette reet mee af!  Wat voor mening ik heb, zal ze aan hun vette reten roesten en helemaal & vooral, dat ik al weken met de was bezig ben . . . , daar ligt geen enkele hond of kat van waker … „SONY DSCMaar . . . , die enorme massa’s vluchtelingen uit al die Arabische landen, vond Frietje enorm beangstigend!

Frietje: „Ik denk, dat er overal oorlog is, straks doet Azië ook mee, omdat we in het westen géén boeddhisten zijn en de Moffen doen eindelijk,  ALS  ALLEREERSTE … ,  hun grote mond open! Ze zijn weer de enigste, die vinden dat ze die mensen, met al hun Arabische opvattingen en geloven niet met open armen moeten verwelkomen. Marjo! Hitler is al ruim vierenzeventig jaar dood! Dat hoef je me niet te vertellen, oké . . . ,“  voegde ze er voor de zekerheid nog eventjes aan toe . . .

Als eerste willen alle vluchtelingen zich nationaliseren, compleet met paspoort en ’n identiteit-pasjes, want anders hebben ze géén toegang tot hun klantennummers bij de banken, hè . . . JA, hierzo in het rijke westen worden ze onmiddellijk allemaal miljonair.  Dat ze hier nog meer shit & ellende tegemoet gaan, begrijpen ze nog niet, want dat moeten ze eerst ondervinden aan den lijven.

Wat je alleen maar krijgt, zijn vele, bendes criminelen. Hoe meer auto’s ze stelen, hoe meer en groter hun status is in die bendes, hoe meer inbraken . . . , hoe meer verkrachtingen bij die ongelovige hoeren . . . ,  hoe meer doden, hoe groter hun ego . . .  Ja, die kant gaan we op . . .  Deze Ouwe Trut von Troje geniet nu al met volle teugen: Eindelijk gerechtigheid! Ze was al blij, toen iedereen zo’n last had van die Kut-Marokkanen en ze dacht onmiddellijk in de jaren tachtig, negentig van de vorige eeuw: Kom maar op met die hoofddoekjes, ‚t kunnen er niet genoeg zijn! Het wordt nog véél-en-véél erger en voor mijn part emigreren alle Nederlanders naar Australië of nog verder weg: Ja, de grote volksverhuizingen gaan van start. Kijk maar bij MAX, ‚Droom huis gezocht‘ en ‚We zijn er bijna‘ …  Kortom: Boontje komt om zijn loontje!

Toen die Ouwe Seniele Trut von Troje tweeëntwintig, drieëntwintig was, in de jaren zestig werkte zij in de horeca als seizoen-serveerster in Zandvoort aan de Zee en had maatje 34, binnen ’n paar maanden woog ze onder de vijftig kilo, zelfs nog minder, want ze ging daar als een trein! Ze at per dag ’n half gegrild kippetje, zonder patat of appelmoes . . . , dat was haar dieët. Géén ontbijt, ’n ontbijtje kon ze wel bestellen, maar dat deed ze niet. Van de ober kelner kreeg zij ’n doosje met kleine driehoekige smeerkaasjes. „Die moet je ’s ochtens op je brood smeren,“  vond hij . . .   Het was zowel lichamelijk als geestelijk een hel! Geestelijk nog erger dan lichamelijk, omdat niemand haar ooit ook maar ’n heel klein schouderklopje gunde: Zij was maar ’n goedkope, gore slet uit Amsterdam, die daar de beste en meest verdiende plekken in de horeca in pikte . . .  Ook de vrouw van de baas haatte haar en dan weet je het wel . . .

Maar, als werkster en afwasster in de keuken  konden ze haar wel gebruiken, want erg veel klandizie was er niet in het voorseizoen . . .  Ze ging uiteindelijk met ’n  blaasontsteking naar ’n arts in Zandvoort aan de Zee. In die tijd was de mode mini, het tochtte in dat restaurant verschrikkelijk, want de deur stond altijd wagenwijd open: de hele dag tot diep in de nacht. Maar, ‚t was niet haar huisarts in Amsterdam op de Centuurbaan en daar zat ze met pijn in haar plassertje en vooral haar buik, met haar mond vol met tanden. De ontsteking was zo heftig, dat ze amper rechtop kon lopen . . .  Dus . . . , hoe er in zo’n provinciaal-boeren-gehucht meteen geroddeld werd, hoef ik aan niemand uit te leggen en er was nog veel meer ellende! En . . . , ga niet meteen lopen kutkammen: „Het is een badplaats, hè . . . , want er staan hoge wolkenkrabbers aan het strand. Het is géén dorp!“

Gelukkig! Haar moeder huurde voor de zomermaanden in Zandvoort aan de Zee zo’n vakantiewoninkje in een lange straat met rijtjes huizen . . . , anders had die Gore Besmette Slettenbak uit Amsterdam het niet eens overleefd!

Toendestijds … , nog voor de Sexuele Revolutie in de zestiger jaren, was er ook géén enkele hond, die vond dat zij prachtig was, beter model of mannenqiun kon worden, met haar schitterende lange, donkere haren en strakke taille . . . Kapster desnoods of verkoopster? Zij zat zelf ook met haar handen in haar haar en wist het niet: stuurloos en doelloos dobberde ze in het leven rond. Wat kon ze beginnen met haar Spinazieacademie?  Nee . . . , als het effe kon, trapten ze je, met alle soorten van genoegen, nog verder de stront in . . .  Zij kwam niet in een opgemaakt bedje terecht, want haar ouders hadden géén familiebedrijf-firma-BV …

In 1986 ging zij naar de Weight Watchers, omdat ‚t de spuigaten uitliep. Daar viel ze binnen zes maanden twintig kilo af en werd er tien seconden voor haar geklapt, langer konden die wijven ‚t niet opbrengen, nog verdragen . . .  Meer ouwe koeien zal ik niet uit de sloot trekken . . .

Elfriede, woensdag 26 augustus 2015

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s