Amsterdam Cultuur-Historische Verenigingsleven

Elfriede kan de secretaris, noch de voorzitter en de penningmeester van het Wandel Comité Buiksloot bellen, om te vertellen, dat zij de knoop definitief heeft doorgehakt en helemaal klaar is met de Amsterdam Cultuur-Historische Vereniging en al hun Vriendschaps-, & Samenwerkings-verbanden. Voor 15,00 euro’tjes kan ze ook nog lid worden van hun wandelcomité en gratis overal aan meedoen zoals, om mee te beginnen: ‚Verrassend Amsterdam Noord‘ waar zij zich ontzettend op verheugde, hoopte op ’n gids die veel kan vertellen over de ontdekkingstocht ‚t „Nieuwe Noord“ langs de IJ oevers. Ze wilde om te beginnen alles al uitvogelen, hoe te gaan en hoe te staan: twee uren, misschien drie . . . , holen en rennen, want Elfriede houdt de boel enorm op en sloft en moeizaam achteraan . . .
Het volgend jaar op 23 en 24 april 2016 wordt de ‚Waterlandse Dorpentocht‘ gelopen en zij wilde meteen de Ransdorpertoren beklimmen, naar ‚t hoogst uitzichtpunt, om prachtige foto’s te maken. Zag dit ook kortom: HELEMAAL ZITTEN!!! Je wandelt of loopt dan door dorpjes als Zunerdop, Ransdop, Durgerdam, Schellingwoude en Nieuwendam. Bovendien is Elfriede verliefd op Broek in Waterland. Je holt en vliegt daar over en langs eeuwenoude dijken, door parken en groenstroken, polders en komt in ’n klein stukje onbedorven Nederland. De Zuiderzee teisterde deze gebieden eeuwenlang en vele dorpen zijn verdwenen of verplaatst, zoals Poppendam en Sosendam . . .
De ‚Herdenkingswandeltocht Watersnood 1916‘ op 28 en 29 mei vertelt over het inpolderen van West Friezen in 1100 en na 1916 over de aanleg van de Afsluitdijk, waarna het hele IJselmeer langzaam maar zeker werd ingepolderd . . . , gewoon wat frisse lucht dacht Elfriede . . . „Met wat lichaamsbeweging!,“ vond Marjo, „is goed voor je en maak je zelf niet gek. Je doet toch ook de ‚Avondvierdaagse Buiksloot‘ en ‚Oostzaan‘, ‚Fijn in Oostzaan en Twiske‘ met ‚Verrassend Amsterdam Noord‘ in oktober 2016?“ „In 2017 loop ik de ‚De Dam tot Dam‘ loop op me sloffen, maar dan moet er eerst wel wat pondjes vanaf!,“ bedacht zij hardop . . . „Ga gewoon rustig verder met je afwas!,“ zei Marjo en vroeg, wat ze vanavond ging eten . . . Ga nog wat groenten kopen en stoor je niet aan dat Kutwijf op je vereniging: LAAT GAAN! Ga gewoon rustig zitten, houw je mond, dan hebben zo ook niks, om je op af te zeiken . . . Jij wil in de belangstelling staan, die wijven gunnen je dat niet, ze kenne ‚t gewoon niet hebbe, dat jij zo veel weet, stukken intelligenter bent, hè . . . Snap dat! Ze moeten zelf op de voorgrond staan, daarom zit dat Kutwijf met haar Klotenklapper helemaal vooraan en jij moet helemaal achteraan zitten met je BEK DICHT!!! !!! En . . . , houw je mond!,“ riep Marja voor de zoveelste keer, „dan hebben ze helemaal niks, om tegen je aan te pissen.“
„Ik denk, dat dat Kutwijf de jackpot van 100.000.000 miljoen gewonnen heeft met d’r Mercedes en d’r dure vakanties in Zwitserland . . . ,“ vertelde Elfriede verder. „En . . . , elke keer komt ze ankakken, helemaal opgepoetst en afgestoft van top tot teen, loopt ze zó nadrukkelijk, demonstratief langs me met haar te dure parfum. Ik zie gewoon te veel, wat er misschien niet eens is, maar zij is zó ontzettend geweldig, hè . . . Op haar negentiende al zwanger: Mrs. Perfect! Waarom moet dat Kutwijf, dat aan mijn neus hangen???,“ vroeg Elfriede aan Marjo. „Kom ik voor dat Kutwijf naar Noord? Nee, ik loop er letterlijk & figuurlijk gillend van ellende van weg!,“ riep Elfriede vertwijfeld. „Marjo, ik kijk ‚t donderdagavond nog eventjes aan op die Oude Gracht en ‚t is nu droog, laat ik even naar de Westermarkt fietsen en naast de Onze Lieve Vrouwe Kerk kijken op de Keizersgracht 218b . . . , misschien zie ik je daar, voor 20.00 uur . . . Oh, dat zou ik geweldig vinden, kan ik je dat Kutwijf aan wijzen. Ik betaal!“ Marjo: „Laat dat wijf met rust en zet haar uit je hoofd, ze is ‚t niet waard, dat je er zoveel tijd aan besteed.“ Elfriede, maandag 15 september 2015, 17.10 uur. . .

Ein Gedanke zu “Amsterdam Cultuur-Historische Verenigingsleven

  1. Géén hond! Veelste veel tekst, daarvoor zijn ze te beroerd … Maakt géén ènneu reet uit: Ik schreef het lekker van me af en had een punt gezet achter die heksenketels …
    Elfriede, dinsdagnacht 19-1-2021 …

    Like

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s