A M S T E R D A M

„Zij  die  weten  spreken  niet;

zij  die  bloggen  weten  niet.“

♥ Lao Tse 

  • Vannacht droomde ik, dat professor dr. Maarten van Buuren mij een kusje gaf, hij werd zelfs een beetje gênant … , maar ik werd er wel vrolijk en gelukkig wakker van. Vraag me niet, wat het moet voorstellen en hoe ik ‚t moet duiden, want zo’n zweverig Bhagwantypetje ben ik niet: Ja, heel erg jammer voor jouw . . .
  • Nieuwe alinea!
  • Hoe moet dat?
  • Hoe doet ik dat?
  • Ik moet toch iets uit proberen, anders kom ik zo niet verder:
  • Ik wil een wit regel!!!

Oké … , we try … , and again: we try . . . 

Peace of cake!

Ik ben wel schrijfster … , althans . . .  Wanneer ik blog verbeeld ik me dat, maar volgens de Amerikaanse psycholoog zijn we te  „gefuseerd“  met onze gedachten. Tja, je bent ’n psysch of je bent het niet, hè . . . , dacht ik zó gefuseerd. In mijn vorige blog schreef ik over Pietertje Brueghel de Ouwe van 1520 tot 1569 en vertelde, dat schrijvers en schilders het van hun verbeeldingen, fantasieën, ideeën en inspiratie moeten hebben. Ik denk ook heel dikwijls: Prachtig schrijfweer, die felle zon staat niet pal op me ramen. Ik hoef niet uren te wachten tot hij na drieën, om dat pishoekkie staat. Hoera!!! Het is herfst, met grijze bewolking, heel veel regen en het miesert onophoudelijk: dag & nacht! Géén gillende kinderen! Géén hangers! Géén geouwehoer onder me balkon! Ik kan lekker rustig gaan schrijven . . . ,  duik gezellig weg in me eigen hoofd . . . , in me eigen comfort zone . . . , met Tijgertje gezellig slapend op haar poezelige dekentje van IKEA . . .  Nee, zegt Steven Hayes met zijn ACT = ‚Acceptance and Commitment Therapy‘: We geloven er heilig in, we geloven dat onze gedachtens helemaalo waar zijn en dat deden ze vooral in de middeleeuwen, want we geloven ook, dat al onze gedachtens erg super  belangrijk zijn en ik denk: Er is géén enkele hond, die het de moeite waard vindt, om mijn gedachtens te lezen, want Friet heeft altijd een té lang hemd aan, waar iedereen over struikelt, hè . . .  Iedereen weet ook altijd:  Alles beter!!! Vooral, al die wijven gaan onmiddellijk kotzend over hun nek, waar nog eens bij komt, dat TrutjevonTroje nooit op ’n school voor Journalistiek gezeten heeft, dus wat moet je met zo’n Geile Truus von Troje . . . ,  ‚t is en was trash, hè . . .  Nee, ze heb ook géén enkele titel:  ZO’N  STOMME  GEILE  KUT !!!!

Omdat we er zó zeker van zijn, dat onze gedachten en bloggen iets zeggen over TrutjevonTroje en de realiteit en WE zelfs geloven in de kusjes van de Hooggeleerde Heer professor dr. Maarten van Buuren in onze dromen, is er verdriet, frustratie . . . , de vele teleurstellingen . . . , ‚t afscheid voor altijd! Wat over blijft zijn wel zijn boeken, waarin ook hij zijn gedachten beschrijft met de illusie niet zo eenzaam te zijn . . .  Hij babbelde ook nooit met me, als ik op zijn filosofische leesclubje was . . .  Er hing meteen en onmiddellijk ’n „dame“ om zijn hals, schreef ik al op Facebook, waar hij niet meer vanaf kwam. Terwijl het de bedoeling was, dat we na afloop nog wat na filosofeerde:  TrutjevonTroje kwam echt niet aan de bak . . . , hoor … We moesten ’n nummertje trekken!!! En, dan had je ook altijd nog zo’n Gestapo-Bitch van Mentrum, die altijd en eeuwig onmiddellijk met haar frigide kut voor me stond te roddelen: Onmogelijk !!! Ja . . . , me ego was te groot, dat zal het zijn dat zal wezen . . .

 Dus . . . , en nu komt hij met ’n contradictio in terminus: Wat doen je gedachten er toe, want morgen ben je ze vergeten. Waar maak je je druk om, over ’n week ben je lekker aan het fietsen en denk je helemaal nergens meer aan. Maar . . . , ‚You have to be mindful‘!!! ♥ Je moet je er wel degelijk van bewust zijn, wat of er op elk moment in en om je heen gebeurt – aan me perencompotje beginnen, dacht ik . . .  Heel zorgvuldig bekijken, wat je denkt en voelt en alle gedachten en emoties toelaten.  ♥ ‚Mindfull‘ alles accepteren, vooral je lichamelijke sensaties en ongemakken, want ik pis in me broek als ik opsta . . .  Er zit dan zo’n druk op me blaas van meer dan honderd kilo . . .  Het loopt er vanzelf uit en dan zit ik op de pot ook nog te niezen, maar dat maakt dan niks meer uit . . . ♥  ‚Mindfull‘ denken, dat ik nu echt wel ’n oud wijf ben en me er van bewust zijn, dat ik die gedachte slechs heb en niet ben . . .  ♥ ‚Mindfully‘: Ik ga toch nooit vreemd, waar maak je je druk om?  ♥ Mijn ware zelf doet helemaal niet terzake: Hij gaat wel naar de hoeren van mijn geld. ♥ ‚Mindfully‘ me ware zelf voelen en ervaren, als iets overkoepelend, waarin het bewustzijn van mijn dikke IK vol met haat & minachtingen en besluiten er overheen te stappen. ♥  ‚Mindfully‘ stapte ik al altijd over alles heen, want er is toch géén énneu Hondenlul die me ziet staan, laat helemaal staan: zitten !!!  Er is ook helemaal niemand in mijn bloggen geïntreseerd: DIKKE  LUL  &  VIER BIER !!!!  ♥ Ik ben goed in de keuken, kan goed schoon maken, opruimen, maar nu ik wat ouder word, schrijf ik liever … , kan ook goed breien, haken en naaien . . . , want daarin is die TrutvonTroje  wel gediplomeerd. ♥  Daarom gaat TrutjevonTroje liever naar HealthCity, lekker bubbelen met al die blote, slappe lullen . . .  Elfriede, vrijdag 23 oktober 2015, ik moet aan de bak en aan me compote beginnen, doei . . .

Ein Gedanke zu “A M S T E R D A M

  1. Niemand die reageert! Yvonne las me … , Betty misschien . . . , er zijn nog meer mensen die me blog weten, maar niemand die me ’n klein podiumpje gunt . . . Altijd het zelfde liedje: „MIJN KUT IS GEILER DAN DE JOUWE, STERKER NOG!!! DIE OUWE GEILe KUT VAN JOUW TELT NIET EENS MEER MEE TRUT !!!! WE PLEUREN DIE OUWE KUT VAN JOUW BIJ HET GROFVUIL, WANT HIJ HOORT ALLLEEN MAAR DAAR THUIS!“ ZO POKKEWIJVEN!!! Afzeiken! Zelf zijn ze nog te stom om ’n blog te beginnen, maar afzeiken is het enigste wat ze kunnen. Het volgende jaar doe ik niets meer, nog bij de VrijeAcademie, nog bij de Amsterdam Cultuur-Historische Vereniging. Friet, zondag 25 oktober 2015 . . . Nee, ze discrimineren niet . . . Nee, ze zouden niet durven, want ook daar zijn ze te bescheten voor.

    Like

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s