LANGZAAM MAAR ZEKER

„Please moderate ‚MAAK JE NIET DIK‘,“  zegt WordPress.com en dan kijkt die Dolle Griet  onmiddellijk met d’r  lijpe porum in ‚t woordenboek en zat weer bovenop de kast: Ze moest zich matigen, bedaren en stil zijn!!! Op haar eigen blog? Op: FRIEDABBLOG.wordpress.com !?! Zijn we nu helemaal van de ratten gebeten? 

„Nee, natuurlijk kan die Trut niet schrijven, die vingeroefeningentjes van haar, dat is ‚t enige wat ze kan, hè . . . “ „Ja,“ zei die Griet: „Vingeren, is het enigste wat ze goed kan en meer komt er niet uit de bus en weet je wat ook zo stom is van niet Natte Vogelende Trut?“

„Alles!“ Iedereen uit de algehele kattenkroeg was het daar over eens.  „Ja,“ wist die Griet.  Maar . . . , die Vette Natte Appeltaart loopt niet met een rugzakje rond propvol met grieven, die vergeet ze eenvoudig of doet hem in ’n kluisje en denkt er niet meer aan en dan opeens, zonder dat zij ergens erg in heeft:  KLETSBOENKLEDDERREM!!!  Zo uit de ‚bleu sky‘, boven op haar kannis, ’n hengst en daar ligt ze eeuwig voor schut. Meteen die hele tering-, tyfuszooi over haar heen, want dat is pas lekker, daar geilt de algehele kattenkroeg zó ontzettend op en die Natte Vogelende Kip komt ook nooit meer overeind . . .  Waarna . . . , ‚t eindeloze gepieker weer kan beginnen: Wat valt er te koekelen? Vraag zij zich af . . .  Wat loopt die Lullemie nu weer te poekelen? Wat heb ik nu weer versmiegeld? Ja, pleur ‚t maar voor me gaas, baas! Marianne belde me en zei: „Je hebt ‚t Museum Catharijneconvent geboekt, beloofde dat je zou komen. Ik had gisteren zelfs nog cake gebakken en vandaag bak ik appeltaart. We zien elkaar vanavond in Noord?“

„Oké,“ zei die Leipe Vogelende TrutvonTroje en dat was wel heel erg stom, want als je moet pissen, ga dan ook pleiten. Die Natte Vogelende Kip dacht: ‚Piss off!‘ Nokken met die hele handel! Zó! ‚And now is every body very happy!!!‘ Iedereen, kan nu uitgebreid en langdurig om zijn hals hangen, niemand heeft nog last van die Ouwe Appeltaart en in het Museum was zij ook weer als eerste pleiten. Maar hij bleef pissig . . .  Zij is ook géén lid meer! Zij wil nooit meer naar Noord en ook niet naar de Keizersgracht 218b . . .  NEE !!!   –  No! 

Naar aanleiding van ’n tekening van Rembrandt kan ze wel iets vertellen, vanuit haar ‚point of view‘, maar zij kotst alleen maar van alle kunst en het wordt alleen maar beuken & hengsten met die Knurften. Alleen aan Yvonne wil zij het wel kwijt. Wat die Vette KledderendeKletsNatte Kip zo leuk vond aan Yvonne is, dat ze op ’n gegeven moment aan de telefoon zei: 

„AL NEUK JE VIJF KEER IN DE WEEK MET JOPIEPOPIE, WAT GAAT DAT DIE WIJVEN AAN!?!“ Von

Mooi hè . . . !?! Deze wil die Kakelende KledderendeKletsNatte Apeltaart wel inlijsten en boven haar bed hangen! Jongens, ik citeer nog meer van Theun, uit ‚Moorgrobben‘ en ik heb nog meer. Nu gaat ik iets aan de was doen, want ‚t meurt de badkamer uit . . .

Elfriede komt terug ook al leest géén hond haar . . .  Alleen die Hypocriete Rukkers, zo stiekem, hè. . . , vandaar dat Stacey hierboven staat . . .

„Willie lukken? Komop!,“ moedigde zij hem aan . . .  „Gaan we onder de brug door? Ja, dat is sjorren met zo’n piemelmuisje . . .  Je wouw toch met dat breiwerkkie beginnen en ’n onderdoortje maken . . .  Oh, je wilde naaien!? Ja, gaat lekker ergens anders potloden venten, want die Vette Kletter draait er ’n punt aan, doei!,“ zei ze verveeld en ging alleen naar bed . . .

Elfriede, vrijdag 18 december 2015

 

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s