BLOCKBUSTER

Hoe heet dat? ’n Best-sellersdebuut . . . , wacht effies . . . , ’n hype in de vorm van brieven, dacht ik, waarin ik die valse, vunzige, venijnige, vileinheden van die kankerwijven in kwijt kan. Maar . . . , vrouwen zijn daarvoor veelste, te lief en willen graag aardig worden gevonden. Hun uitgever wil op de allereerste plaats ontelbare herdrukken verkopen, waardoor de realiteit mierzoet wordt weergegeven: IK KAN DAT NIET! 

Alleen al hoe ze op je neerkeken met hun verwaandheid, hun arrogantie, hun zelf ingenomenheid en hun vele verbeeldingen, met hun bevroren, geringschattende blik zo van: STUK STRONT! Wat heb jij-JIJ-JIJ-IJ-IJ hier te zoeken in Noord?  Vanaf je tenen tot je kruintje nemen ze je met een vies en denigrerend gezicht op, die boekdelen spreekt . . . , dan dat verwaande neusje in de lucht . . .  Ik bestelde me kopje  thee, betaalde .  .  .  , dacht:  Laat gaan . . .   Je ziet het gewoon voor je . . .  Wat ook zo lekker is: meteen dat kifterrige gekijf met die schelle verontwaardigde stemmen of die zeikerige Zeikers, waar je ook stront ziek van wordt . . . Als je niet hier je harses aan stootte, dan wel aan hun subtiele zuchtjes, of dan was  ‚t wel ’n Nachtmerrie die niet kon hebben, dat je ‚t even naar je zin had en je nodig voor Heks moest uitschelden, d’r waren altijd grote, grove hatelijkheden hoe je ‚t ook wende en keerde . . .  Als je dan iets vertelde, pakten ze ongeïnteresseerd hun mobieltje, hun app en gaan ze zitten klojen met hun speeltjes. Met andere woorden ‚fuck off wijf‘! Ik zei het toch: Boeken kan ik erover schrijven!

Ze kunnen aankomen kakken met de Bijbel in schilderijen, kathadralen, paleisen en professoren, met wat dan ook, als je er niet meer met plezier naartoe kan gaan, omdat ze je dat niets gunnen . . . , je niet kunnen luchten of zien . . .  Jezus! Ik heb ook ’n moeder gehad! Nergens om gevraagd! Ja . . . , als je wijven gaat leren kennen, ga je van dieren houden . . . 

SONY DSC

SONY DSC  Mooi bruin istie . . . , hè . . .  Ja, jammer dat die trut er weer zonodig voor moet gaan staan, dat heb je met die wijven . . . , dat bedoel ik. Maar, hier ben ik met hem in het Teylershofje via de VrijeAcedemie en dat is eenmalig publiek, ze negeren je gewoon en ik hun.

Elfriede, donderdag 28 april 2016

SONY DSC

SONY DSC

Ik ga ’n sneetje brood eten: Wordt vervolgd!

 

 

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s