Het Assenpoestersydroom

„In het diepst van mijn gedachten ben ik God,“ die woorden zijn van Spinoza en waarom is die trut géén God in het diepst van haar gedachten? Omdat haar diepste gedachten op straat liggen . . . 

Ik telde me foto’s op de website van de Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren en na de tachtig raakte ik de tel helemaal kwijt. Ik denk, dat hij niet eens door heeft wat daar allemaal gebeurd, want de computer regelt ‚t allemaal automatisch … , ook qua kleur . . .  Die bollenvelden vind ik zelf prachtig, ze frisse de hele website op en ik dacht: Als de Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren op me blogs zou reageren er onmiddellijk honderd andere wijven me van zijn website zouden vegen . . .  Die Trutten kunnen alles 100.000 keer beter en dit heb ik al mijn hele leven, wat ‚t Assenpoestersyndroom heet . . .  Ze is blij, niet alleen dat die bollenvelden er zo fris en fleurig op staan, maar vooral dat de Weledelgeleerde Heer drs. zo goed bij de ‚Goudse Glazen‘ uit de verf komt en dat is Assenpoester voor nog géén meter gegund . . .

SONY DSC

SONY DSC Ja, de Burcht van Leiden. „Ja, ik zie ‚t!,“ zei de Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert. „Ik durf ‚t bijna niet te vragen: Mooi? Met die leeuw van Holland?“

Ik kan er niks aan doen: HET IS EEN ZIEKTE! Hoe zou dat toch komen?

SONY DSC

SONY DSC  Dit is in Alkmaar, bij de Sint Laurenskerk, dacht ik met de Weledelgeleerde doctoranda Hanneke Blijham. Ik kan haar bellen, maar daar is zij ook niet blij mee. Dus … , ik ben overal klaar mee. ‚t Zijn géén spectaculaire grote groepen. Er zouden nog twee mensen komen, maar die zaten vast op ‚t perron in Rotterdam . . .  Ik kan wel met drs. Hanneke wandelen, maar dan ook alleen . . .  Dat vindt zij hartstikke leuk! Gezellig, gaan we geld uitgeven . . .

DE WELEDELGELEERDE HEER DRS. JEAN HUBERT VAN TONGEREN: „Ga lekker fietsen! Het wordt mooi weer, doe wat aan je conditie . . .  Maak mooie foto’s van Nederland waar traag stromende rivieren door oneindig laagland gaan . . . , ja . . .  Ik wil die graag van je zien. Ga naar Gouda en vertel me hoe de Sint-Janskerk er bij staat, oké? Ook wil ik alles van je weten, wanneer je museums bezoekt. Pieker niet zo!“

„Okiedokie,“ zei ze . . .  Elfriede, zondag 22 mei 2016

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s