99,9 kilo, want drie keer drie is negen en een ieder zingt zijn eigen lied!

‚Wellness‘ is me niche en dat past helemaal bij mij. Voor € 20,00 kan ik van WordPress ’n website krijgen. Dit keer was alles in het Nederlands, maar ik begrijp ‚t nog niet, want ik heb toch zelf foto’s . . .  Ik kijk even op HealthCity’s website, omdat HealthCity 100.000 keer erger is dan de Amsterdam-Cultureel Historische Vereniging, de VrijeAcademie en ‚The School of live‘, waar ze me ook helemaal hadden uitgekotst . . . , bij elkaar . . .   Dan denk ik: Me geld stinkt toch niet . . .  Ik ben over de zeventig en als ze, dat nu eerst eens willen begrijpen . . . , dan pas komen we ergens . . .  Ik kan hun wat vertellen: Meer dan zeventig jaren achter me kiezen! Nee . . . , dat gaat te ver boven hun pet . . .  Zij zijn ontzetten interessant en intellectueel bezig en als ik dan ook maar even die klep open gooi . . . , zo ontzettend zonde van hun kostbare tijd: Zij hadden en hebben héél erg veel . . .

Yvonne: „SPATSIES!!!“ 

Friet: „Ja . . .  Bovendien, ik heb de arrogantie om tweeënnegentig te worden en daar heb ik niks en niemand bij nodig; zodra ik iemand nodig heb, trek ik de stekker eruit . . .  Ik wil dat me man af-en-toe me rug wast, dat is alles en voordat het zover is: contact lensjes in, douche kapje op, schoon washandje . . . , zeep . . . , schoon ondergoed . . .  „Henny! Ik doe de kraan vast aan!“ En . . . , Henny staat weer ’n peuk te roken op de trap. Niemand, maar dan ook niemand die zich daar mee bemoeid . . .  Ja, als hij in het ziekenhuis ligt met longkanker, dan heb ik het gedaan . . .  Ik hoor die wijven al roddelen: „Waar bemoeit die trut zich mee, laat die man ’n peuk roken!“ En . . .  „Die kutwijven zullen niet wat hebben . . . “ En . . .  „Wat hij in die bitch ziet? Joost weet het ook niet, hoor . . . “ En . . .  „Als ik alleen al aan die trut denk, spat me hoofd uit elkaar . . . “ Ja . . .  „Ik krijg ook migraine van dat kankerwijf!“ Kortom, wat zou het heerlijk zijn, als die trut eindelijk eens stierf. Na 2026 is alles en iedereen haar vergeten met d’r ‚Wellness‘ website . . .  „WW“ = Wij Willem Wever Weten Weer Waar Wellness Waart in de Vaart en Waar zij roert haar paardenstaart!“ Friet met d’r dikke tiet.

SONY DSC

SONY DSC

 

Friet: „De vlag kan uit!“

Yvonne: „Ben je afgevallen?“

Friet: „Ja . . . , woog onder de honderd kilo: 99,8 – 99,9 en 100 schoon aan de haak.“

Yvonne: „Na je sneetje brood en koffie verkeerd niet meer . . . , dat is ’n ding wat zeker is!“

SONY DSC

SONY DSC

Friet: „Mooi, toch . . .  Begin ik morgen bij HealthCity . . . Op vrijdag 1 juli kan ook . . . , kan ik misschien ‚t vakje 98 kilo weg kruizen voor Joyce. Zij zei: „Als je 95 kilo weegt praten we verder . . .“  Ik denk, dat ik alle sportscholen van heel Amsterdam ga uitproberen. In ieder geval ga ik niet naar dat Shape geval naast de bib. in de Van Halstraat, want dan zit ik meer in de bib. dan, dat ik aan het ’shapen‘ ben . . .  Daar zijn allemaal lieve dames bezig, om de kinderen van die hoofddoekjes, wat Nederlands bij te brengen, ook naast me . . . Maar . . . “

SONY DSC

SONY DSC

Yvonne: „Als jij alleen maar niest, dan heeft de hele bib. last van je . . . “

SONY DSC

SONY DSC  Die planten zitten in de weg, want ik wil die kuikentjes mes scherp hebben. Misschien komen ze nog ’n keertje terug, dan kan ik het met Henny over doen . . .

Friet: „Jouw hoef ik ook niks meer te vertellen, Von! Bel me? Ga je nog ergens naartoe met die meiden? Je had alles toch al geregeld . . .  Ik had ‚t er met Henny over en hij zei: „Die meiden vinden het leuk, als jij er ’n half uurtje bent, maar niet ’n hele week! Gasten en vis . . .

SONY DSC

SONY DSC  Dat groen zit in de weg! Maar hier zijn mamma en pappa zwaan met hun drie kuikens: een grijze en twee witte . . .  Man! Man! Man! Wat is dat lief! Wat is dat mooi! Mamma zo slank en elegant en pappa is ’n stevige kerel, die zijn vleugels aan het poetsen was . . .  Oh . . . , oo-oo ooooooooooo ‚t toppunt van poëzie . . .

Yvonne: „Blijven maar drie dagen fris.“

Friet: „Me zuster zei ook: „Het gaat schuren en schuiven: Henny rookt, Jan zuipt, Wesley z’n grote kwebbel staat voor géén minuut stil. Hij is honderd keer erger dan jij, wat dat aan gaat en Kelly loopt de hele dag met ’n sacherijnige smoel rond, omdat zij overal voor moet zorgen en beredderen, want Yvonne zit de hele dag op haar krent te roddelen, die meiden zitten de hele dag achter de tv. en Friet heeft het allemaal gedaan, want Henny laat hem niet uit zijn broek hangen en Jan gaat naar bed met z’n bammetjes, want die gelooft het wel . . .  Nee, gewoon thuis is de mooiste vakantie . . .“  „Ja, Jezus!,“ riep Friet. „Wat ’n kut week . . .  Vin je ‚t erg als ik ‚Slobberd en Fladdertje‘ afmaak? Ik dacht, ik heb nog de tijd voordat het herfst is . . . “  Elfriede, zaterdag 18 juni 2016

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s