QUICK FIX

Op de Kop van Jut, maandag 26 september 2016

Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren . . . , lieve Schat, ik heb de Begraafplaats Van Tongeren in Maastricht gezien op uw website en ik zal nog wel even terug gaan naar uw website. Ik wilde u iets vertellen . . .

SONY DSC

SONY DSC

De Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren: „Ja . . . , jij kan me nog meer vertellen!“ 

dsc_0821

Echt wel! Maar laat me nu even me brief schrijven, dat is gemakkelijker, want dan kan die ouwehoer lekker ikke . . .

dsc_0824

Dus, wat ik wilde vertellen is, dat ik met me geblog nog in de middeleeuwen zit, want tegenwoordig heb je QUICK FIX! Je maakt dan instagram stories, wat ’n verzameling van  foto’s en video’s is . . . , die je in de afgelopen 24 uur had gemaakt en die verzameling blijft ook maar 24 uur beschikbaar, dan drukt u op het pictogram met het tandwiel en kunt u ook nog aangeven: wie uw beeld-, of videoverhaal mogen zien en . . . , wie er mag reageren . . .  Als ik zeur, om ’n klein beetje feedback krijg ik hele pornosite’s en dan weet ik zeker, dat die gangters er weer bovenop zitten, om mij ’n beetje te zieken: Ze hebben verder niets beters te doen en u heeft géén idee hoe goor die Klootzakken zijn . . .

dsc_0825

Dus net zoals op me blogs, maak ik dan foto’s met wat tekst, in een soort van ‚powerpointpresentatie‘ laat u dan uw verhaal zien. Op uw smartphone; ik had gezien dat u er eentje had in Gouda bij die maquette van ‚t oude stadje in drie-D, opent u uw Instagram-app en drukt u op mijn foto {Frieda Boellaard-Heinzel} bijvoorbeeld, omdat ik al die oude Van Tongeren graven en zerken moet zien: Ik noem eventjes maar wat . . .

Ik moet eventjes voor Hendrikje plaats maken, de computer van Lul-de-Behanger . . .  Ja, Tijs Gummiekut! Die bedoel ik, die Lul zit weer klem. Wacht effies!
dsc_0830

Hij had ’n ucb-stick nodig voor windos-10 . . .  „En: ’n driver,“ zei me man, „daar ben je dan ’n hele dag mee bezig!“ Kortom, hij begreep meteen het probleem, dus moet hij nu met z’n vette reet naar de Kinkerstraat of in Amstelveen waar hij zijn ucb-stick kan gaan halen voor nog géén vijf euro’tjes.

SONY DSC

SONY DSC

De Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren: „Heeft je man zijn Tomtom ge-up-date?“  

SONY DSC

SONY DSC

„Schatje! Ik was met ’n brief bezig! Wat zit u er nou doorheen te lullen? Nee, ik ben lastig!“

SONY DSC

SONY DSC

Tijs Gummiekut komt z’n computer brengen en dan maakt Hendrikje de Brave hem voor die Zakkenwasser in orde. Maar . . . , Tijs Gummykut gaat zelf even zijn boodschap doen.

SONY DSC

SONY DSC  –  Ja, hij loopt voor me te slepen!

De Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren: „Voor z’n ucb-stick in windos-10 in de Kinderstraat?“  „Ja,“  zei Frietje en vroeg hem of zij nog wat verder mocht vertellen over QUICK FIX . . .                

SONY DSC

SONY DSC

U start dus instagram, en veegt naar rechts, u maakt op Stories van uw foto’s of video’s met uw smartphone en drukt op pictogram en u voegt plaatsnamen, bijvoorbeeld toe en: „Mooi? Dit is m’n uitzicht! Hier slaap ik met me stoeipoesjes en dit is de badkamer.“ U kunt selecteren, u kan naar links en rechts vegen en filters toepassen, u drukt op het vinkje om nog meer stoeipoesjes toe te voegen. Zo van: Kutwijf, wat loop je toch te zeiken met je geouwehoer? U hoeft ze niet te publiceren en wanneer u denkt: OEPS!!! Dan verwijdert u de video of foto. Druk op het rondje met uw eigen gezicht en veeg naar boven, om uw verhaal te openen en te lezen. U kunt foto’s in de prullenbak gooien en selecteren door op pictogram te drukken en het mooiste van alles: Het kan ’n beetje privé blijven, want elke idioot kan mijn blogs lezen en bekijken en die worden meteen bekritiseerd volgen hun stomzinnige opinies en ik kan alleen maar dat schrijven, wat ik denk en laten zien, waar ik geweest ben . . .  Ja, ik was dus nog steeds in de polders van Noord-Holland . . .  Nee, niet in Thailand of Zwitserland, dat achterlijke ouwe wijf bleef gewoon thuis.

SONY DSC

SONY DSC – Oosthuizen, achter de kruiskerk . . .

Daarbij komt, dat ik het gewoon lekker vind, om thuis ’n beetje te onthaasten. In het aankomend weekend is het oktober: God zei gedankt en geprezen! Rust in de tent en ik kan ’s ochtends al lekker computeren, omdat de felle zon niet volop bij me naar binnen schijnt en daardoor word verblind en niets meer op me beeldscherm kan zien . . .  Nou ja!

SONY DSC

SONY DSC

Ik heb ontzettend veel foto’s met me Nikon gemaakt en ga ze nu downloaden: Ik ben zo benieuwd en ga even alles opschrijven, omdat ik alles al weer ben vergeten met me dementerende-ouwe-truttentreiter . . .  Weet u wat ik ook denk?

dsc_0820

De Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren: „Nee! Vertel? En, als je iets wilt vragen, wil ik het ook weten.“
dsc_0839

Ik heb minstens € 50.000, – – nodig, dan kan ik effe oprotten naar Thailand met zo’n sleurhut achter de VW-Caddy van Hendrikje de Brave. Die krijg ik niet van die Trutten, moeten ze ook hun smoelen houden, over wat ik allemaal heb te moeten . . .

dsc_0838

Elfriede, maandag 26 september 2016

dsc_0841

 

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s