Nieuwe contactlenzen . . .

Het Museum Betje Wolf had ik vanaf de overkant vergeten te fotograferen, dus heb ik ’n rede om terug te gaan. Bovendien, schuin aan de overkant is zo’n geweldig mooi bloemenwinkeltje, zo ontzetten artistiek en apart dat je helemaal vanuit Amsterdam daar wat geld wilt uitgeven. Ik vroeg dat aan Hendrikje de Brave en hij zei: „Morgen zijn we veertig jaar getrouwd, zullen we ’n nachtje in het Amstelhotel gaan slapen en eten, om het te vieren?“ Wat ’n Scheetje, hè . . .  Ik zei natuurlijk: „Nee! Ik heb net weer € 123,00 uitgegeven, waar onderzoekskosten ook nog aan verbonden zijn, dat is al ’n slordige € 300,00 euro’s . . .  We gaan wat in huis halen, dus . . .

SONY DSC

SONY DSC – Uit nieuwsgierigheid liep ik zo die bloemen en plantenzaak binnen . . .

De Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren: „Die sappige roddel uit de Beemster heb ik nog te goed!?!“ 

SONY DSC

SONY DSC – Prachtig toch?! Die jongens hebben alles zo gelaten in de oude hoefsmid bij de paarden en veemarkt . . .

„Ja, natuurlijk,“ zei Frietje, ze wilde er morgen even uitgebreidt voor gaan zitten . . .

SONY DSC

SONY DSC – Mooi die handkar ook en dan moet u zich voorstellen, dat ik voor vijftig eurotjes . . .  Als ik ermee thuis kom, weet ik bij God niet wat ik er mee moet en waar ik het kwijt moet. Mocht ik toch iets kopen, dat maak ik er, zeker weten, ’n foto van in geuren en kleuren, die ik voor u blog . . .  Veertig jaar! Echt waar in 1976 . . . , alsof het gisteren was . . . 

SONY DSC

SONY DSC – Leuk? Middenbeemster en je kan er ook heerlijk eten . . .

Dit is de oude veemarkt . . .  Henny wilde daar gaan eten, wat ik natuurlijk afremde: „Er liggen linnen tafellakens op tafel en chique bestek en mooie glazen, dat alleen al kost € 30,– à € 50,00 meer, we drinken géén wijn bij het eten, want je moet rijden. MacDonald is goed genoeg . . .  „Nee,“ zei hij. „Is goed! Is goed!,“ zei ik, „wat jij wilt, maar géén poppenkast! Ik ben op blote voeten en heb géén zin, om voor kapsones te betalen.“

SONY DSC

SONY DSC – De veemarkt in Middenbeemster . . .

Kijk, die witte VW-Cady voor de kerk; we kwamen aan en hij wilde even onderuit zakken en ’n klein half uurtje liggen slapen. „Ik ga wat fotootjes maken,“ zei ik en even bij Betje kijken en dan gaan we straks schuin aan de overkant ’n Beemsterijsje eten . . .

SONY DSC

SONY DSC – Hij lag daar te pitten en toen kwamen we er niet meer uit . . .

Ik keek me ogen uit in dit schitterende bloemenzaakje . . .

SONY DSC

SONY DSC – Middenbeemster

Lief hè . . . , ik bedoel die kroonluchter en die kassa . . .  Hij is ook geweldig!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC – Te gek mooie lijsten, met al die potten en glasen, zo leuk gedecoreerd . . .

SONY DSC

SONY DSC – Doorkijkje . . . , ik liep ongestoord verder . . .

SONY DSC

SONY DSC  –  via de antieke hoefsmederij stond ik weer buiten op zo’n typisch Hollands bruggetje . . .  Nog eentje . . .

SONY DSC

SONY DSC – Twee onder één dakwoninkjes en die ene wil ik wel kopen . . .  Midden in het centrum van Middenbeemster . . .  Voor mij is dit al ’n droomhuis en ik had nog ’n hele mooie voor u, die ik u niet wil onthouden . . .

Voor: De Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren: „Er bestaan géén onmogelijkheden in je dromen of in de liefde . . . “  JANOS ARANY  

SONY DSC

SONY DSC – Middenbeemster tegenover Museum Betje Wolf . . .

SONY DSC

SONY DSC  –  Hoefsmederij, met de bloemen-, & plantenzaak, daarna ’n Café … , daarna ’n dure Chinees en aan de overkant hadden we heerlijk gegeten . . .

Liefs van Elfriede, donderdag 29 september 2016 en al deze foto’s had ik gisteren genomen, want met mij is het hollen of stilstaan. Ook met schrijven, ben ik net ’n op hol geslagen paard, die altijd de andere en bovendien de verkeerde kant op rent . . .  dsc_0967
SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC – Via de zijdeur kwam ik weer in het antieke hoefsmederijtje en nog eentje om het af te leren . . .

SONY DSC

SONY DSC  –  Verdomd! Er kwam ’n vliegtuig aan en hij vliegt recht tegen de torenspits op en zit nu in de wolk: Je kan hem zien en ik wilde weten of de camera het ook kon. Dit is in de tuin van http://www.Museum Betje Wolf.nl  * Middenweg 178  *  Middenbeemster  *  www.historisch-genootschap-beemster.nl  *

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s