In de kruidentuin van Betje Wolff . . .

Ik moet haar nog wat beter bestuderen, maar goed . . .  Het was erg gezellig bij Betje Wolff en ik ga ook even verder met de witte was . . . .

SONY DSC

SONY DSC

Hier werd hard gewerkt en met de hand gewassen en gespoeld en op dat grote wasrek werd de was op gehangen, ook de afwas deed men in het zomerzonnetje, waar alles vanzelf droogde . . .  Groentes werden ook bij de waterput gewassen gewassen, omdat er nog geen leidingwater was . . .

SONY DSC

SONY DSC

Dit is ‚t washok waar werd gemangeld en „gestreken“, dus in ‚t koetshuis er moesten ook paarden geweest zijn, want die kan je niet even van de buren lenen, toch . . .   Ik blijf nog even in het achtertuintje …

SONY DSC

SONY DSC

Ik ben niet via de ladder naar boven geklommen, om even te koekeloeren . . .  Leuk, hè . . . , zo’n koetsje . . .  Ja, alleen voor bruiloften en partijen . . .

SONY DSC

SONY DSC

Gezellig tuin en daarboven zat ze te schrijven in haar „Kippenrust“ er zullen wel wat kippen daar rond hebben gescharreld voor de eieren en ‚t vlees in de kippensoep …

SONY DSC

SONY DSC

Betjes merel en appelboom voor de appeltaarten en de rodekool . . . , appelmoes . . .

SONY DSC

SONY DSC

Hier werkte dominee Wolff in het Hervormde kerkje in Middenbeemster . . .  Ik ga verder met de was en de volgende keer neem ik jullie mee naar binnen . . . 

Elfriede, zondag 16 oktober 2016

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s