Onderworpen

Negen foto’s van de Weledelgeboren -getogen en -geleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren op de website van http://www.drs.jeanhubertvantongeren en heel mooi ook . . . 

Friet: „Ik kijk even hoe ‚t met me ‚cheerleaders‘ is, durf amper nog te bellen . . .“  

De Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren: „Hoe oud zijn ze?“  „Bindi Lynn zeven en Lotus is in 2012 geboren, ze kan amper praten . . . ,“ zei Friet en toen wilde hij weten of ze met hun grote pompoenen bij Ajax gingen schreeuwen en dat wist Friet niet. Misschien kan ze zondag iets meer vertellen, wacht effe . . . 

Friet: „Ik doe ’n smartlappenworkshop op vrijdag 25 november, om 16.00 uur worden de vrijwilligers van Amsterdam weer in ‚t zonnetje gezet . . .  Gaattie?!? Ja . . . , ik zit in me broek te pissen . . . , dat mis ik ook zo, want ik kon altijd zo lachen bij u . . . , ja . . .  Me man had de nieuwe  S N O E C K S  van 2017 al in huis gehaald en daarin valt niet veel te lachen. Michel Houellebecq had weer ’n nieuwe roman geschreven en die is nu bij De Arbeiderspers in ‚t Nederlands uitgegeven. De titel is ‚ONDERWORPEN‘, dat kutboek verscheen precies op de dag van de aanslag op Charlie Hebdo, alsof die terroristen het met ‚t enfant terrible van de Franse literatuur hadden afgesproken. Ik vind dat mooi, waarom moet alles zo zoetsappig en ‚cheerful‘ vooral zijn, dan schrijf ik niet . . . , als ‚t niet ‚cheerfully‘ en klef genoeg is . . .  Deze blog is gratis en iedereen kan hem gratis lezen ook nog eens, hè . . .  Ja, lopen ze meteen weer te mierenmeyeren, hoe ik moet bloggen . . .  „Waar is je roode draad?“ Enneu . . . „Wat wil je verkopen?“ We hebben weer ’n nieuwe goeroe: „Eet minder, dan wordt je honderd!“ Enneu . . .  „Bewegen, bewegen en bewegen en je wordt honderdvijfennegentig!“ Als we zeventig zijn, willen we niet eens meer verder. 

De Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren: „Maak ’n glas kruidenthee en piep ’n sneetje brood warm in de koekenpan, doe maar twee sneetjes, dan maak je meteen ’n wentelteefje voor morgenvroeg en je wilde toch ook nog naar de Hema . . .  Ja, ‚t is droog, maar je moet opschieten ander gaat het regenen. Ik ken dat boek! In 2022 is de islamisering in Frankrijk ’n feit, de werkloosheid daalt en de economie groeit en bloeit als nooit ooit tevoren, maar dat zijn sprookjes . . . “  

Oké  . . . , ze is effe weg . . .

Elfriede, vrijdag 28 oktober 2016

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s