Hier waren we op 23 * 12 * 2016

Betty wil graag ’n stolpboerderij zien uit de Beemster en het is allemaal Werelderfgoed, dus . . .  Ik hoef er met me grote bek niet meer tussen te zitten, zovan: „Blijf overal met je geile poten vanaf!!!“ Het is allemaal geregeld en nu die andere polders nog . . .

SONY DSC

SONY DSC

Hier gaan we rechts de hoek om naar Middenbeemster en links naar de Rijp . . .  Ja, je zal zo’n zomerhuisje hebben . . .  Als ik de Jackpot win . . .  Oké, ik wurm de Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren er gewoontjes weer tussen, anders komt die Stolpboerderij niet op zijn website . . .  Ja, natuurlijk! Er staan nu genoeg foto’s van mij op zijn website . . .  Ja, nou en?

Friet: „Mútje effe keikkeu, as ik naer Friesland, Groningen, Twente, Drenthe, Overijsel, Braband, Utrecht en Zuid-Holland gaat: Pisnicht! Kenne we ‚t weer nie hebbe? Stelletje Zeikers!“ Weet je, als zijn vrouw sterft, dacht Friet, en hij vraagt mij ten huwelijk, want er moet toch iemand zijn pissebed verschonen op z’n dementerende ouwe dag, dan zeg ik meteen: JA! Al was het alleen maar, om al die KankerTrutten-en-Grutten, en al die Piszeikers te laten zien hoeveel schijt, ik wel aan ze heb!p1000196Ja, deze had ik al op Facebook, de Havenstraat in de Rijp. Alles was in De Rijp zó uitbundig versiert, volgens Henny het dorp met de meeste, mooiste en uitbundigste kerstversieringen . . .  Mensen zetten ook „rommel“ in hun tuintjes voor de verkoop . . .  Ja, wat dacht je: Een Hollander blijft een Hollander!

Wat ik ook doe . . .  Als je nog ’n ouwe wasketel voor de deur wilt zetten met plantjes, met kabouters . . .  Ja, je mag afdingen . . .

Wel leuk, hè . . .  Het is zo’n antiekerig winkeltje vol met ouwe rommel, dus die klompjes zijn niet nieuw . . .  Holland is: haring, tulpen en klompen . . .  Betty: „Met Beemsterkaas!“p1000263Toen liep ik weer helemaal naar beneden, tot het stadhuisje uit 1630 en voor Betty had ik die Stolpboerderij gefotografeerd, oké . . . , doei!

Elfriede, dinsdag 10 januari 2017

 

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s