Betty . . . ,

ik had je voicemail ingesproken: me fiets is gejat . . .

Ik moet fietsen van de dokter, mag ook zwemmen en naar de sportschool, dus . . . Morgen kijk ik voor ’n nieuwe tweede handspokkenfiets, want dit was al de derde, ze jatten hem hier onder je kont vandaan . . .  Als ik naar de politie ga krijg ik nog ’n grote bek ook! Via internet had ik aangifte gedaan … Nee, hij is niet verzekerd en als ik persoonlijk naar de Houtmankade ga, ben ik nog lastig ook . . . , ik gaat gewoon eventjes naar de Marnixstraat en doe net of ik gek ben, kijken wat er gebeurt . . .  Ik ga ’n prakkie maken, doei!

Betty: „Wat ga je klaarmaken?“p1000163Me kerstarrangement staat er al ’n maand, wel wat uitgedund. Henny: „We gaan er naartoen . . . ! “ Ik zei: „Eind april, dan word ik drieënzeventig . . . ,“ en, als ik het zelf hardop zeg, kan ik het niet geloven! Nee . . . , 73 jaar en die trut leeft nog . . .  Ja . . . , Adèle Bloemendaal is overleden: Voorpagina nieuws in Het Parool van maandag 23 januari 2017. Van mij mag ‚Het schaap met de vijf poten‘ met Leen Jongewaard, Piet Römer en Adèle weer op de buis en ook met Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooyer, die ken jij toch ook nog wel of niet? Ik zag haar altijd lopen op de Centuurbaan . . .  En, dan liep daar ook iemand! Ze is vierentachtig geworden en zat in een verzorgingstehuis op de Nieuwmarkt . . . , dat is waar de Waag staat . . . , bij de Wallen . . . Dus, reken even mee: in 2028/2030 ben ik dood, want zo lang trek ik het niet . . . , meer . . .  Ik wil niet gevoerd worden en één keer in de maand verschoond . . .  Me fiets is gestolen en ben nu al lastig!  SONY DSC( Ja, porno uit de middeleeuwen . . . )

Frieda-Elsje: „Zuurkoolstampot met gebakken ui en ’n Goudreinette en appelsap. Soms kieper ik er ’n blik ananasstukjes op sap in, maar daar zit té veel suiker in, dus had ik drie Goudreinette gekocht, want vanavond heb ik er twee nodig voor in de rodekool. Dat maak ik apart en dan flikker ik het bij elkaar met een gekookt aardappeltje en dan heb ik weer vijf kilo nodig. Ja . . . , ik mag niet meer dan ’n onsje . . .  Ik weet er alles van, maar van twee ons aardappels kan ik géén stampotten maken en zo blijven „gezellig“ tot in alle eeuwigheden door mierenneuken. Jouw donker blauwe pyjama had ik nog niet gepast, want ik pas niet in maatje 44 en ook niet in XL of LXX, omdat ik over de honderd kilo weeg. Ja . . . , ik heb er één hele dagtaak aan, al meer dan dertig jaar en dan ben je een heks, omdat je er jonger uitziet, dan over de zeventig . . .  Gelukkig! En, toch wil ik jullie alle drie weer eens ’n keertje zien . . .  Ja, Betty is mijn zuster, als jullie het goed vinden met jullie calvinistische treiters . . .  Ze was in Vlijmen geboren, gelukkig wel en ik kon haar niet meer terug sturen. Nee, dat deed je niet in 1948 . . .  Ja, me moeder ging iedere zondag naar de kerk en toch was ze de allergrootste hoer van heel Nederland! Ja . . . , kan er boeken over schrijven, want zij is nu toch dood . . .

Waarom vliegen die vogels zo hoog? „Zijn ‚t meeuwen?,“ vroeg Betty . . .  „Ja,“ zei Frieda-Elsje . . . , „er zitten nog ’n hele hoop foto’s van eenden, ganzen, meeuwen en zwanen in de camera, die nog niet zijn gedownload en ik durf dat nog niet zelf te doen, zonder Hendrikje de Brave . . .  Gaan ze meteen weer jurken: „Als je over vogels schrijft, moet je er foto’s bij doen over vogels en niet van het Rijks.“ Dus . . . ,  doet deze Sjemiel er nog meer foto’s bij van het Rijks bij en die Sjemiel vindt het ontzettend jammer dat ze niet meer foto’s heeft van het Rijks, dus . . .  „Gaat ze vlug eens naar het Van Goghsmuseum.“ Niet te geloven, dacht Frieda-Elsje . . .  „Je, moet ook niet zoveel gedachte puntjes zetten, want daar word ik moe van,“ zeiden die eeuwige mierenneuksters, die alles beter wisten . . .

Hendrikje de Brave: „Ga iets leuks doen!,“ en de computer stond al aan . . .SONY DSC

Elfriede, dinsdag 24 januari 2017

Ein Gedanke zu “Betty . . . ,

  1. Ik kan ook Duits lezen Betty . . . , hang me wasje wel even op, dan heb je geen last meer van me . . . Over tien jaar word ik pas gecremeerd . . . Ja, ‚t stinkt nu al tot in Hamburg . . . Friet! Vrijdag 27 januari 2017 ( Het lijkt wel een gedicht: Zeven – zeven – ze bleef maar leven / leven is geven / en beven met parkinson . . . , pfffffffffffvvvvvvvvu . . . ).

    Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s