Lieve Betty . . .

‚Gasten en vis  /  blijven drie dagen fris  /  ‚t is zoals het is . . .‘, en het rijmt ook nog . . .

Betty! Het staat op me blog. Ik ga naar het Gelderlandplein. „Je kan ook naar het Museumplein, daar is ook ’n grote supermarkt met lift en roltrappen,“ stelde ik voor, maar hij moet ergens zijn auto kunnen parkeren en dat lukt niet tegenover het Koninklijk Concertgebouw . . .  Iedereen gaat op zondag naar het Van Gogh . . .  Nee! Wordt je niet Van Gogh geil? Jammer, anders gingen we met z’n tweeën naar ‚t Van Goghmuseum, kom ik ook nog ergens, anders blijf ik maar achter die pc plakken . . .

Het is zoals ‚t is

gasten en vis

drie dagen fris

Elfriede, maandag 30 januari 2017

Ik dichtte wel vaker . . .  „Ja, trek door die hap,“ hoor ik Yvonne weer zeggen en omdat ik ’n  half weesje was, zonder vader . . . , ook al had ik de liefste en allermooiste moeder van de wereld, ook al was het gelukkig géén heilige Madonna . . . , toch voelt het alsof ik me hele leven al in ’n pishoekkie sta . . .

(Acht hoog woonde Mamma Jos aan de Europaboulevard en het Gelderlandplein herken je ook niet meer . . .  Het is, dat ik weet waar het is, anders rij je er zo voorbij, want al die hoogbouw lijken links en rechts op elkaar. Voor het plein kon je parkeren, wat ook niet meer kan. Je parkeert je auto onder het plein.) 

Betty, ik ga ’n ontbijtje maken met koffie verkeerd. Ja, was al aan de kruidenthee begonnen, maar jl. zaterdag had Hendrikje de Brave ’n pak magere melk van Appie in de ijskast gezet, zonder mij iets te zeggen . . .  Toen ik gisteren bij Dirk was, nam ik weer ’n pak magere melk mee . . . , en Hendrikje de Brave hield zijn kaken weer stevig op elkaar, dus . . .

Betty: „Nu moet eerst je melk op. Als het vriest kan je ’n pak melk op je balkonnetje zetten, dan bederft je magere melk niet zo vlug.“

„Goh,“ zei Friet, „dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Hendrikje is naar de garage en daarna ga ik me vogeltjes downloaden. Ik doe het zelf, maar ik wil hem wel eerst thuis hebben, want ik ben nog steeds bang voor me pc . . .  Kortom: Ik kan nog steeds niet op me eigen benen staan, zowel letterlijk als figuurlijk . . .  Maar op Mamma Jos d’r begrafenis liep ik zonder krukken . . .   Ja . . . , zeventien jaar geleden, alsof het gisteren was . . .  Verveel ik de hele typhuszooi? Ik weet ‚t . . . , de hele typhuszooi komt mij OOK 5.000 kilometers de strot uit!,“ schreeuwde die Amsterdamse Tè meijer rancuneus . . . En, dat is dus ’n hoer die je voor ’n meijer kan neeke . . .  Ja, in de keeke . . ., kan je schimmel vozen . . .  Zeikers! In 1978, nadat wij twee jaar waren getrouwd was de Weledelgeleerde drs. Maarten ‚t Hart ook nog miljonair. Hij verkocht zijn roman ‚Een vlucht regenwulpen‘ in de éérste druk al meer dan ’n miljoen keer en dan heb ik het nog niet eens over die andere vier boeken van hem: zijn essays ‚De som van misverstanden‘ 1978, verhalen in ‚De dorstige minnaar‘ en zijn wetenschappelijke studie ‚De stekelbaars‘, met z’n proefschrift ‚A study of a short term behaviour cycle‘ waar hij eindeloos mee bezig is geweest, las ik in ‚Het roer kan nog zes maal om‘, dus OOK in 1978 en ik was net getrouwd met Hendrikje de Brave, weet nog waar we woonde en verder val ik in ‚t zwarte gat . . .

( Tussen de aanmeerpalen slapen de eenden en die witte gans is niet heilig, ook al staat hij op het donkere water. Ik liep in de schemer langs de kop van Jut . . .  Waterhoentjes kwamen naar me toe als eerste, om wat te bietsen en liepen teleur gesteld weer ‚t water in . . .  Mooi? Die witte gans . . . , ze wonen op de kinderboerderij en zitten eigenlijk overal, want in de Bilderdijkgracht en ‚t  Jacob van Lennepkanaal hebben zo ook de meeste praatjes . . .  )

Elfriede, maandag 30 januari 2017 –  Stukjes tekst tussen de tekst en foto’s tussen de foto’s . . .  „Wat ’n rottroep!“ Nee, het is nooit goed: Gelukkig! Betty vind het prachtig, dan kan ze laten zien waar haar moeder in Amsterdam woonde . . .  – Ik heb zo’n zin, om iedereen keihard voor rot te schelden . . .  Nee, niemand kan z’n reet ermee afvegen, valt tegen, hè . . .  En, op de achtergrond waren de Nijlganzen ‚t helemaal met Tante Friet eens.

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s