Wallonië

„Waar waren we?,“ wilde ze nog van Betty weten en ze antwoordde dat ze ’n totaal mislukte wannabe-schrijfster was, omdat zij de garagerekening voor Hendrikje de Brave van zijn witte VW Cady niet kon betalen. Ze zat daar toch ook in met haar moddervette reet!

Tante Friet: „Wees blij dat, dat Kutwijf niet met vakantie kan. Stel je voor ze ging ‚langlaufen‘ in Grindelwald . . . Nee, ‚das war einmal und kommt nicht wieder‘, maar voor ’n klein beetje sneeuw moet je wel zó ontzetten ver en zó ontzettend hoog wezen, want in de Ardennen heeft het nog niet gesneeuwd . . . , en toch, zo eigenwijs als ze is, wil dat Ouwe Lijk in Wallonië wandelen met die über-über-über-sided-Po . . .

Betty! Google: Grindelwald maps en kijk naar al die afbeeldingen en je bent verloren en verkocht. Je begrijpt dan ’n beetje . . . , ’n heel klein beetje . . . , waarom wij aan bergsport deden. We liepen lekker naar beneden en die kalknagels van mij stoten met elke stap tegen me harde bergschoenen aan . . .  Na het douchen trok ik ze er alle tien af! Er komt lucht tussen en ze gaan dan los zitten. Ze zitten dan alleen maar vast aan ‚t worteltje, dat halve maantje . . .  Ik deed dat gewoon en daarna je voeten goed verzorgen en ze even wat rust gunnen, zodat alles kan genezen . . .  Maar, hoe doe ik dat, dat ze niet meer terug komen? Die nagels groeien hardnekkig weer aan . . .  Ik heb echt last van die Ouwe Wijven poten . . .  

Betty: „Vraag aan je huisarts of je ze kan laten läseren, dan komen ze niet meer terug . . . , dacht ik. Je moet je dan laten doorverwijzen naar een dermatoloog . . . , ja . . .“

Ik dacht: Ik maak die kankerwijven even gelukkig, want zij zijn de enigste die me blog lezen. Stel je voor die Kanker-Kut-Trutten missen iets . . . , hè . . .  Zeikwijven! Nee, ze willen niks met me te maken hebben, hè . . .  Wacht effe, komttie: de Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren en drs. Maarten ‚t Hart daar had ze allemaal mee geneukt! Ja, allemaal OOK met de dokter Douwe de Vries . . .  Gaan die Pleuriswijven met rode koontjes naar bed . . .  En . . .? Nee, lukt niet, hè . . .

„Betty! Mag ik me quiche maken, als bijgerecht?,“ vroeg tante Friet.

Elfriede, dinsdag 7 februari 2017

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s