Doe maar effe normaal

Amsterdam, zondagochtend 10.00 uur . . . , 12 maart 2017
SONY DSC
Hendrikje de Brave gaat even weg. Hij gaat naar ’n wastunnel en zijn auto schoon zuigen en dan komt hij aanrijden en zegt tegen die jongen: „Doe effe normaal . . . ,“ en dan begrijpt hij hem niet. „Hij werkt er al meer dan een jaar en je hebt er verschillende opties:

  1. Speciaal
  2. Exstra speciaal
  3. Exstra speciaal met auto velgen
  4. Normaal zonder velgen
  5. Gewoon normaal

En dan gaat hij poetsen en zuigen. „Maak je peukenbak vooral exstra speciaal goed schoon, anders neem je het maar mee naar boven, dan sop ik ‚t wel. Maarreu . . . , wat is dat dan voor jongen?,“ vroeg ik en hij zei: „Een Surinamer,“ ik wist effe niet dat die werkten, dat was de eerste vluchtelingengolf, die hier hun hand kwamen ophouden en wat hoor ik steeds en aldoor weer?

Surinamer op drie hoog: „JIJ MOET . . .  JIJ MOET NIET SCHRIKKEN, ALS ER OPEENS EEN GITZWARTE NEGER VOOR JE GEILE NEUS STAAT. EN, JIJ MOET ZUS!!! JIJ MOET OOK ZO EN IK BEL 112. IK ZORG DAT JIJ-JIJ-JIJ . . .  JIJ MOET VAN DIE WONING AF!“ De buurtregiseur heeft nergens meer tijd voor . . .  Nee . . . SONY DSCJa, ik zag op tv OOK al die Turkse rode vlaggen in Rotterdam en ik denk: Nog effe en alle Nederlander aan ‚t gas . . .  Ja, komt goed van pas . . .  Elfriede Heinzel

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s