Geil in Deil

P1000561

Op de Kop van Jut, maandag 1 mei 2017, 16.15 uur . . .

Van ochtend schoon aan de haak: 101 kilo en gisteren was ik niet alleen jarig . . .  „Maar, vooral geil in Deil!,“ riep de Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren spontaan, want hij kon z’n Pappenheimers van haver tot gort . . .  „Ja,“ zei Frietje, „ik was gisteren in de Betuwe en reed langs die vervallen boerenhoeve uit eind 950, dat was toen de Batavieren ons land binnen kwamen via de Linge . . .  „Oh . . . ! Die kon ik nog niet! Dat moet ik even Googlen, wacht effe?“ Ze wilde graag weten wat die ruïne kostte, want ze wilde nog voor ze was gescheiden van haar man, in die Hoeve haar dementerende, oude dag met dé Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren doorbrengen en die ruïne door Monumentenzorg helemaal laten opknappen. Achter de brievenbus, onder de pannen zat een heel groot tochtgat en ook links onder het sto . . . , woonde de boerenswaluwen . . .   Dus, die voorpui moet helemaal op gekalefaterd worden, met nieuwe stro-dakbedekking over de oude dakpannen . . .  Daar droomde zij als kleine kleuter al van en vond ‚t nog steeds super geil, om daarin te wonen met dé Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren. Nee, zij mocht hem nog steeds niet tutoyeren, dat deden andere Tuthola’s wel . . .  Maar goed, géén gepieker meer, als die Pik op Tuttebellen valt . . .  Waar waren we?

„In Deil, daar was je geil trutje,“ ja en in Enspijk was ze ‚totally loss‘! Wat ’n lief geil kerkje uit de vroege middeleeuwen. „Laat zien!?! Laat nu zien, anders weet je niet meer waar het was, met je dementerende treitertje en laat die bloesem maar even zitten tot in de pruimen tijd. Wist je dat appelbloesem zacht roze is, dus je was weer veelste laat trutjekombala . . . “ Meneer de doctorandus had weer overal verstand van: Over tien jaar staat de Betuwe weer in bloei Eikel!P1000525Die was in Enspijk, met prachtige, reusachtige bomen en ik ben géén bioloog, dus . . .  Ze stonden overal en ik was ook meteen op Enspijk verliefd, maar . . .  „Voor Enspijk . . .?“  Nee, die Tuttebel was niet zó rijk voor Enspijk en ze vond alles best, maar er waren grenzen: Hoer is OOK, oké . . .  Ach . . . , waar was ik? Vroeg ze zich weer vertwijfeld af.

Nog meer Enspijk? En hij wilde ook wat natuur zien: „Wat had je gefilmd?“ 

„De Linge,“ zei ze, „met de Appeldijk.“ ‚N witte molen! Die had ze nog nooit gezien: rondom de Zaanstreek is alles groen en in de Betuwe is alles, wanneer ‚t echt heel, erg oud is, wit . . .  Geil, hè … , zij blijft geilen, heeft de komende tien jaar echt wel nodig, om alles te verkennen en ‚austeplausen‘ . . .  Ze dacht: Ik heb de hele maand mei nog voor de kersenbloesem . . .  „Ja,“ zei dé Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren, „de pruimentijd is voorbij voordat je er erg in hebt.“ Nou ja, als je haar maar goed zit, dacht Frietje, want hij was niet meer te pruimen . . .   – Aan de Linge . . .  Elfriede maakt ’n nieuwe blog, anders worden ze in San Francisco zó zenuwachtig van d’r film die er ook niet meer bij past. Alle Giga Byte’s zijn dan meteen op . . .  Ja, met d’r geile kèlere zooi en dan moet ik ook nog lief blijven . . .  „Ja,“ riep hij, „zo kan ik het ook!“ Loop niet met mij te eikellen, die tijd hadden we gehad, dacht ze, maar ze durfde ‚t niet hardop tegen hem te zeggen. Veel liefs van Elfriede Heinzel . . .

 

Ein Gedanke zu “Geil in Deil

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s