Het oude liedje

P1000674Friet is aan het sterven, want er is verder niks meer. Tien hoorcolleges bij de VrijeAcademie met € 15, — korting wordt € 228,– , zeg drieëntwintig euro per college. Wie die college’s geven is nog niet bekend . . .  Di Maestro, de Weledelgeleerde Heer drs. Jean Hubert van Tongeren had ik al laten vallen, wat € 80,– euro scheelt . . . 

Hendrikje de Brave: „Dat is het eerste verdiend.“  Ja . . . , ik bood hem in het Convent ’n drankje aan, wat ik makkelijk had kunnen betalen, want ik had meer dan € 200,– cash bij me, met me pin pasje, dus . . .  Die € 200,– had ik bij Albert Heijn gespaard met koopzegeltjes, als het zegelboekje vol is, geef ik vijftig euro altijd aan di Maestro als fee, omdat hij zo bevlogen en hartstochtelijk kan vertellen . . .  Ik koop er boeken voor . . .  Kortom: Mijn zakcentje . . .  Als de Maestro iets met me had gedronken, dan had ik hem € 50,– toegeschoven en gevraagd me iets te laten zien, er wat over te vertellen, bij de Maria tentoonsteling tot augustus in het Museum Catharijne Convent. „Vijf minuutjes is genoeg en als je liever wat met me wil praten . . . , ben ik helemaal gelukkig en kom naar je Apostels kijken . . . ,“  zou ik hem beloven . . .  Ik had hem dan verteld, dat ik onze relatie zie, zoals bij ratten. De meeste dieren krijgen in het voorjaar paringsdrang, beginnen hun nestjes te bouwen of komen terug op hun oude nest . . .  Ieder dier heeft zo zijn manier en zijn eigen weg gevolgd in de loop van de evolutie . . .  Ratten spelen eerst met een vrouwtje, om ze beter te leren kennen. Sex? Nooit ooit van gehoord! Wat is dat? Dus, ze besnuffelen elkaar eerst wat, als dat vrouwtje dan niet agressief wordt, is dat al mooi mee genomen. Bij ons gaat het al mis in dit stadium . . .  Di Maestro kijkt alleen maar en verder komt ‚t niet van de grond . . .  Sterker nog! Hij ontvlucht me . . . , zoekt zijn heil bij ander kerels op allereerste plaats, zodat ik de neiging niet kan onderdrukken, om het uit te krijsen: „Laat je door al je twaalf apostelen in je hol uitwonen en sterf daarna aan aids!!! Kankerlijer!“ 

Nee-ee-ee . . . !!! Het lucht helemaal niet op! Het wordt daarmee alleen maar erger: Roddel, roddel, geroddel, want al die wijven staan daar héél verontwaardigd me aan te staren, alsof ik er met zijn fiets vandoor ben gegaan. Die ratten gaan elkaar iets beter leren kennen en rollenbollen er op los, ze brengen elkaar wat lekkers, waarmee ze ’n band met elkaar smeden . . .  Ze gaan tegen elkaar aan liggen, als ze moe zijn en gaan slapen en op ’n gegeven moment speelt het mannetje, dat hij met haar aan het neuken is . . . , maar in werkelijkheid is hij aan het onderzoeken, zijn grenzen aan het verleggen. Zij is nog steeds erg lief en brengt hem zelfs ’n stukje kaas . . .  Tijdens het spelen, verkennen, uitproberen, snuffelen, op zoek gaan en verkennen groeit dan langzaam zijn hartstocht en steekt er ’n klein rattenpiemeltje de kop op, waarbij je niet meer precies kan zeggen: „Ze spelen.“ Wacht effies . . . , ik geloof toch dat hij had geneukt, want ik zag iets roodrossigs de kop opstteken . . .  Ik weet zeker, dat ik zijn priemel-de-piemeltje zag . . . 

Bij mensen is het meestal meteen en onmiddellijk ’n kwestie van rambam … , bam-bam-bam en klaar is Kees. „Ja, hoor . . . , die hoer was weer bezig . . . , “ ‚t bekende liedje . . . 

Elfriede, donderdag 15 juni 2017

 

Ein Gedanke zu “Het oude liedje

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s