War Hoofd

Amsterdam, op de Kop van Jut, maandag 23 oktober 2017, 10.30 uur . . . 

Sinds ik me vorige blog schreef, de blog hiervoor dus ’n paar dagen geleden, is dit War Hoofd op zoek naar die ‚Kikker die ging fietsen‘ van prof. dr. Maarten van Buuren, waar een lang verhaal aan plakt … Natuurlijk kwam dat War Hoofd nooit bij hem aan de bak! Natuurlijk, was er weer zo’n Gluiperige Trut die precies wist hoe laat ‚t was en dat War Hoofd die kans niet gunde: Ze stonden soms in hele groepjes met hem te praten. Kortom: ook hij was altijd bezet en dikwijls met dezelfde „dame“ die hem helemaal voor zich zelf had geklaimd of ik nu met professor Maarten in de Hermitage voor ’n lezing had geboekt of gewoon bij de VrijeAcademie op de Keizersgracht, die Glibberige, Gluiperige Trut gunde niemand ’n kans en als ik hem over drie jaar misschien weer zien, desnoods in de hemel . . .  Wie staat daar weer met professor Maarten te ouwe hoeren? Die mannen schamen zich blijkbaar, om met mij te worden gezien en dat valt me enorm tegen van professor Maarten … Nee, van hem ben en was ik niet geobsedeerd, eerder van die K.-wijven, die altijd maar weer beslag op hem moeten leggen . . . Kortom: ook hij was altijd bezet en  op ’n gegeven moment, dan leg je je erbij neer en denk je . . .  Uitgebreid, in alle toonaarden zal dit War Hoofd er eens ’n heel boek aan wijden. Ja, in tien delen en die weer in andere onder delen: De War Hoofd reeks . . .  Ja, op zoek naar de verloren boeken van Maarten.    

Prof. dr. Maarten: „Val met de deur in huis! Ik heb niet de hele dag de tijd voor je.“

Frietje: „Dat kan ik niet, omdat ik in die stoffige bende zo ontzettend veel tegenkom. War Hoofd is als een boom in de herfst, die al haar verdorde bladeren verliest en al haar gedachten waaien op en dwarrelen overal neer, omdat zij zoekt in alle hoeken en gaten van haar kleine woning aan de Kostverlorenvaart. War Hoofd blogt. War Hoofd schrijft geen novelle, geen korte of lange verhalen, geen brieven of dagboeken (???), ze citeert soms ’n te lang gedicht, dat weer wel, maar War Hoofd schrijft ook geen essay’s of romans, ze gebruikt de Nederlandse taal . . . , als medicijn . . . , als tranquillizer . . . , want ze kan niet alles tegelijk: douche, afwassen, de spruitjes alvast schoonmaken, nog even ’n hoekje uitbaggeren . . .

Aforime   

War Hoofd was ook uw vertaling van die adellijke Franse Aforist kwijt. Het had jarenlang naast haar toetsenbord gelegen en zij wist zeker, dat ze ‚t nergens liet slingeren, maar alles té liefde vol en té goed had opgeborgen. War Hoofd wist nu zeker, dat ‚t in een van haar dozen moest liggen, die zwerven door ‚t hele huis en er komen er steeds meer bij: met oude stofzuigers, bijvoorbeeld … Ymere had in de kamer en de slaapkamers nieuwe ramen geïnstalleerd! Die jongens hadden armslag nodig en toen had zij alles in dozen gepropt. War Hoofd zocht Sonja Bakker ook al maanden lang! Ja … Nee … , is ook nog niet boven water gekomen . . .  „Hoeveel dozen zweren door je huis,“ wilde prof. dr. Maarten weten. „Negen dozen staan er in de gang voor de spiegel, drie dozen onder de salon tafel en drie dozen had ik hierzo onder mijn werktafel gegooid . . .  En, zodra er dan ’n klein hoekje vrij komt, staat ‚t alweer vol en opgestapeld met tassen en plastiek-, & papierenzakken,“ riep ze wanhopig en tussen die complete chaos voelt zij zich lekker. Straks wil dat Warrige Koppie ook weer gaan naaien en breien . . . , maar ze gaat nu eerst aan haar spruitjes beginnen . . .

Lieve hooggeleerde heer professor dr. Maarten van Buuren, als ik uw ‚Kikker die ging fietsen‘ weer in handen heb, stuur ik u onmiddellijk een mailtje, ook als die aforistische wijsheden, en Sonja Bakker weer boven water komen . . .  

E L F R I E D E

 

 

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s