Flash Back

Amsterdam, 19 december 2017, op de Kop van Jut, dinsdagnacht 1.30 uur . . . 

In mei 1998 was de diagnose artrose.

Dit is de allermooiste eerste zin uit de algehele Nederlandse Literatuur: Die Ouwe Douwe wilde graag weten hoeveel ik toen woog. Achtentachtig kilo en op 3 maart 2000, dus twee jaar later was ik 3,5 kilo afgevallen.

Eind september 1999 begroef ik, op krukken … , Mamma Jos op Sylt en had geen flauw idee wat er speelde … Ik begreep niet wat er aan de hand was en waarom ik nauwelijks kon lopen … Het zijn wel mijn poten, de dokter begrijpt ‚, wist wat artrose was en ik kon de pleuris krijgen … Ik dacht, dat ik nooit meer kon lopen en in een rolstoel zou belanden voor de rest van me leven. Dat was het ergste … , die onwetendheid … Als ik opstond, kon ik niet meteen weglopen, -rennen of holen … Dan schrik je wel effe … Met kleine stapjes zonder rollator kwam ik langzaam opgang en kon naar de wc lopen. Niemand, die jouw wat uitlegt of je gerust wil stellen . . .

Toen ik op de sportschool zat in Amstelveen, kreeg ik bij de Rai een lekke band en liep met me fiets aan de hand helemaal door de Ferdinand Bolstraat tot de Centuurbaan en zo verder tot aan de Eerste Hugo de Grootstraat, over de Beltbrug de Jan van Galenstraat in. Me man hing uit het raam, wist zich ook geen raad en kon alleen maar op me wachten. Ik geloofde het zelf niet, dat ik zoveel door de stad had en gelopen en kon lopen … Dus, die Stinkende Ouwe Goedkope Oost-Europese Hoer belde haar huisarts, om dat trots en hoopvol te vertellen, dat ik dat kon. Ongelovenlijk! Ja . . . , hij had ‚t ontzettend druk, die Ouwe Douwe . . . Nee, hij had effe géén tijd voor me . . .

Straks, gaat ‚t allemaal weer gebeuren in het ziekenhuis. Artsen hebben echt géén tijd! „Dokter!? Had ik ’n hart aanval? Beroerte? Dokter, wat is er aan de hand?“ Hij denkt, die dementerende trut: zonde van me kostbare tijd . . .

SONY DSC

SONY DSC

Even zo goed voor iedereen die dit leest: Mooie en gezellige kerstdagen en voor 2018 ‚t aller beste! Van Elfriede . . .

 

 

 

3 Gedanken zu “Flash Back

  1. Éen enkele Belg uit Tienen … „Dat is meer dan niks!“ Ach! How je bek! Slijmjurk!!! „Doet ik … “ Elfriede, dinsdag 19 december 2017 – Op de Kop van Jut en zo heet dat hier, over de Wiegbrug meteen rechts af, ken je me kerstster zien hangen voor me keukenraam en ik heb ook ’n bescheten reet … Wilma: „Elfriede! Moet dat nou!!!,“ ik hoor ‚t haar nog zeggen. „Wie is Wilma?“ Haar ‚All-sports‘ ging over de kop in de Van der Hooplaan, nu ben ik me personal trainer kwijt … „Hoe heettie?“ Wil je ook nog weten hoe vaak die Goedkope Oost-Europese Hoer met hem heeft liggen kofferen. „Ja!“ Dat, dacht ik al, ze fietste naar Amstelveen, om te beffen. Lekker, hè … Hierbij hoop ik zó ontzetten, dat je er van kinnesinne in stikt, wie je ook mag wezen. „Friet! Met ‚t verkeerde beentje uit je bed gestapt? Niet goed geslapen vannacht? Neem effe ’n bakkie, dan kan je meteen ook goed poepen.“ Ja, dat is ‚t enigste wat die Goedkope Oost-Europese Hoer goed kan. De rapen zijn gaar! Doei!

    Gefällt mir

  2. Alle dertig mensen, die gisteren me blog lazen of naar me kerstster tegen de keukenraam, op de Kop van Jut keken! Hartstikke lief en bedankt … , voor: Betty, dokter Douwe, Jan, George, Menno, Wilma, Petra & Jesse met di Maestro … Kortom: via internet iedereen ’n dikke zoen! Ik ben snotterig!!! Het vriest niet!!! Verdomme, alle virussen blijven hangen … Elfriede, woensdag 20 december 2017

    Gefällt mir

  3. Heftig verhaaltje. Ook ik maak het mee wat artrose is. Familie lid heeft van de week zijn been op 5 plaatsen gebroken. Hij ligt nu in huis op een zieken huis bed en krijgt 2x per dag verzorging . En het ergste is hij komt net van 6 weken gips waar zijn been in was gezet uit. Nee voor sommige mensen gaat het pad niet over rozen. Wel leuk dat je mijn blog leuk vond en misschien heeft het je op ideeën gebracht. Ook voor jou fijne dagen. Groetjes Anna.

    Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s