Writer’s block’s en nog veel meer …

P1010350Amsterdam, op de Kop van Jut, zondag 18 februari 2018 . . . , 14.50 uur . . .

Anne-Marie wil ik meteen bedanken voor haar reactie … , zij heeft een leuk inspirerende blog met de titel ‚Bewegen en nog veel meer‘ … Prachtig mooi, ze is gelijk van dat gezeur af: Hoe of ze moet bloggen … !!! Ja … , dus je moet met ‚projecten en vele verschillende categorieën‘ bloggen, dan heb je ook nog ‚tags‘ … Géén idee wat dat is en ik zit hier maar een beetje te jo-jo-jo-en … Ik denk, dat ik dat hele schrijf-en-blog gedoe maar moet laten voor wat het is …  

Peter …

De énneu Koekenbakker zegt: „Hoe kariger hoe beter!“ – Ja, dat was Peter, die wist het weer beter … Niet zo uit gebreid je verliezen in details er is géén hond die ‚t interesseert dan jij bijna in je broek scheet in de Catharijnekerk te Utrecht, dat ‚t op het nippertje toch nog goed kwam en je toch nog in het auditorium van het Museum Catharijeconvent naar je dure lezing kon luisteren: Het zal ze aan hun stinkende reten roesten … Sterker nog! Ze vinden het ontzettend & geweldig jammer, hadden lekker willen lezen, dat je in ’n stinkende en bescheten broek, waarvan de zachte stront en pis langs je benen droop, in de auto weer helemaal terug naar Amsterdam moest … Daar hadden ze vreselijk van genoten en dan had je pas lezers en volgers gehad op je blog … Een blog schrijfster is ook echt wat je noemt: Ontzettend zielig! 

Tienjarenplan

Frietje dacht rustig te beginnen en zo gemakkelijk is het nog niet eens, want als zij dit wil opslaan, om wat voor en welke reden dan ook … , hè … Nee, dan kan deze trut ‚t niet meer terug vinden, omdat het géén schrijfblok is, maar een schrijfblog en nou jij weer … Wit regels! Ook zo iets: Opeens wil je in je tekst er ’n witregel tussen voegen … Probeer het maar eens! Iedereen is zo geweldig bezig op internet, alsof het niks is … Als ik aan de keukentafel schrijf in een schrijfblok, leest niemand het … „Zie jij ‚t verschil?,“ vroeg ze vertwijfeld …  Ze is dus geabonneerd op dat tijdschrift Schrijven, daarin verteld de andere Koekenbakker … 

Lezer: „Precies het tegenover gestelde: Alles herlezen en je volkomen in allerlei details verliezen.“ Ja … , en dat je minstens tien jaar nodig hebt, om ’n beetje te kunnen schrijven … , ‚t is vallen en weer opstaan en dan trapt dat andere kutwijf je er weer onderuit, uit pure waanzin en jaloezie en weer opnieuw beginnen … , steeds weer opnieuw de boel opstarten … Alles wat je schrijft is bul-shit … Natuurlijk! Maar, die énneu zin, die 0,001 % dan … , dan … , dan … , welke zin is dat dan … , dan-dan-da … , hè … ?????

Bij mij slaat de ‚writer’s block’s‘ al onverbiddelijk toe, als ik alleen maar een heel klein boekenplankje zie vol met boeken en daar zit ik dan tussen. Wie ziet dat? Wie weet dat? Wie pakt mij er dan uitgerekend tussen uit? No way … Friet gaat haar haren wassen.

Lezer: „Ja, dan doe je ten minstens iets nuttigs, want dit leest ook géén hond … “ 

E L F R I E D E

 

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s