Géén enkele speld . . .

Omdat ik zo dement ben als een deur en honderd-duizend keer me hersens moet pijnigen, om weer opnieuw te bedenken waar die kleinkinderen van de familie Meijer blaasontstekingen kregen: Dordogne?

Hendrikje de Brave: „Dat ligt in Frankrijk.“ 

Absoluut géén enkele spelt meer tussen te krijgen: Ze hadden een villa met zwembad gehuurd aan ’t Toscaanse strand … Alhoewel, ’t vooral in Callantsoog en aan de algehele Nederlandse kust heter is … , maar goed … 

B U R B E R R Y    D A S

Frieje: „En, jij mocht mee?,“ wilde Frietje weten, „om op de kinderen te passen en boodschappen te doen, want ’t was niet ‚All-in‘.“ Toen moest ze vlug oprotten en nooit meer terug komen. In de haast vergat ze haar Burberry das . . .  Zij wil niet beweren, dat hij is gejat: Frietje zou het niet durven! Nee, zij niet . . . , maar hij was wel mooi pleiten.

Eindelijk, was Von volkomen in de wolken. „We aten watermeloen … ,“ kon ze nog net opgewonden kwijt en eindelijk-EINDELIJK na tientallen jaren . . .  Het grote wonder geschiede en was het gras in haar tuintje groener, dan bij dat Kutwijf op de Kop van Jut. Is Frietje effe gelukkig met die hitte golven, omdat nu alles afsterft: ’t groenste gras … , bloemetjes en pergola’s … , vogeltjes eten geen regenwormen meer . . . , door heel Nederland en ver daarbuiten wil niks meer groeien en bloeien, zelfs niet in Von haar tuintje, ook al staat ze dag en nacht te sproeien.

Het gras is overal verdord!

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s