Leven en laten leven

* Op de Kop van Jut * Westerpark * Amsterdam * Holland *

Vandaag, zaterdag 15 september was er een workshop kliederen op de Kop van Jut en daarvan had ik géén foto’s gemaakt. Bovendien, was er ook een barbecueparty … Ik kon de worstjes tellen, want men is aan het na zomeren … Ik schreef het al eerder aan al die giftkikkers, die het me niet gunnen, om hier te wonen aan de Kostverlorenvaart: Wees maar niet bang, tot diep in november blijven de hangers onder me balkon hangen en dealen tot in de kleine uurtjes, de hele dag gillende kinderen op de Kop van Jut en er wordt hier ook yoga bedreven … Oude mensen lopen hier ’n rondje met hun rollator en hoe driftig ze dat ook doen . . .

Maar ’t honden geblaf gaat gewoon door: zomers en ’s winters, ook in de herft en de lente … Je hebt altijd van die types, die zo ontzettend bang zijn, dat ze iets te kort komen en die noem ik de ‚IK OOK BITCHES‘ . . .

In het Gezondheidscentrum kwam ik er weer zo Eentje tegen, van zéér ruim over de honderd kilo, kwam ze naast me zitten wachten op haar arts: „Ik laat me doktersassistente even naar me bloeddruk kijken, want ik ben acht kilo afgevallen, vreet als ’n kudde olifanten alleen maar groen: Enorme, grote, bakken sla en daar pleur in ook nog appels & perziken bij,“ zei ik . . .  Ik heb de hoop al opgegeven, dat ik er ooit nog eens Eentje tegen kom, die dan antwoordt: „Gôh! Wat goed van jouw,“ want ze weten ’t altijd  beter & kunnen altijd alles beter . . .  Obesitas, begint … , is anno 2018, één echte epidemie geworden … Wacht effe . . .

OBESITAS

Er moet ruim tien kilo nog vanaf en dan heb ik overgewicht, nu heb ik nog obesitas … Over vijf weken zie ik Raoul weer, dus 93 à 92 kilo moet lukken … , dacht van wel … Als je dan negentig kilo weegt, dan is het psychologisch ook niet meer zo zwaar, want dan denk je: Stap vier! Eitje, doet ik in ’n week! Friet! Doet ’t voor die ‚IK OOK BITCHES‘ in de hoop dat ze er in stikken …

Ja, het gevecht is meer psychisch, want in 1984 viel ik binnen ’n half jaar twintig kilo af bij de Weight Watcher’s, met me kookboekje voor 365 dagen … Oké, 15 oktober kijk ik even op de weegschaal . . .  P1020298

E L F R I E D E 

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s