LAY-OUT 2

„Lieve Schat, wat is er met uw neus gebeurd? Gevallen van uw racefiets? Verbrand?,“ vroeg Elfriede en ze dacht: Ik geef er een kusje op . . . Ook vroeg zij zichzelf steeds af: waarom zij die Eikel, een of andere hoogleraar in de oosterse filosofie, niet even weg had geduwd of gestuurd van zijn plaats, zodat zij eventjes . . . , héél eventjes maar . . . , recht in zijn ogen kon kijken om te zien, wat u van dat ‚Zen‘ boekje vond . . . , uit Japan . . . Hij zat tegen over u aan dat tafeltje met een bakkie . . .

Lieve Schat: „Wanneer was dat?“

Elfriede: „Toen ik u dat Japanse boekje gaf over ‚Zen‘ in de Hermitage aan de Amstel . . . „

Lieve Schat: „Oh . . . , ja . . . , ik gaf daar een lezing over de oosterse filosofie en had een collega bij me . . . En, wat vond je van die lezing,“ vroeg hij opeens, terwijl hij heel ergens anders met zijn gedachten vertoefde. Sterker nog! Die Lieve Schat lag nog te slapen . . .

Elfriede of Friedab2015 wordt elke keer weer opnieuw ontzettend sarcastisch in het ooitje genomen en dan drukt zij zich daarbij zéér eufemistisch uit . . . Zonder haar toestemming veranderde WordPress gewoon eventjes al haar blogs: AnneMarie had er last van, Kutwijf liep niet in het gelid en volkomen uit de maat.

Nu heeft Friedab2015 ruzie met iedere letter, problemen met elk blok of alinea . . . Zeikers! Daarop geilt niet alleen AnneMarie maar de totale kluit bij WordPress: Iedereen komt gillend van genot, verrukking & met volledige genoegdoeningen en nog meer geile lusten gillend klaar . . . Ze bleven brullen . . . , en opeens was het stil . . . De volledige valse kluit was er gierend in gestikt. „Kijk! Die Ouwe Slet eens bloggen . . . , grrrrr grrrrrrrrr hugge, kuche ggggggggggggggr archggggggg . . .

Friedab2015 zal verder géén namen noemen, want dan struikelt er weer ééntje over haar katjes, de ander over berichtjes . . . Zij denkt dan: Donderop! Gaat naar ‚Heel Holland kakt‘ kijken. Je moet stevig in je schoenen staan als Blog-, & Schrijfster, met al die stinkende mediadiarree . . . , die meteen met bakken tegelijk over je heen wordt gedumpd . . .

Als ze je kunnen laten struikelen, hè . . . „Ja, dit is beter en dit is mooier,“ en prop maar bij dat Kutwijf Friedab2015 in d’r mik . . .

Ja, onmiddellijk denk ik dan aan m’n professor de weledelzeergeleerde emeritus dr. prof. Maarten van Buuren, die had een roman geschreven met de titel ‚De Afrekening‘ dacht ik . . . In die roman beschrijft hij historische dingen uit de Tweede Wereldoorlog in Maassluis: Hij woonde daar, er naast, er bovenop! Sterker nog! Hij is daar geboren, ook al zat hij zelf destijds nog in de rode kool. Meteen struikelde alle historici over hem heen! Vanuit alle universiteiten kwam commentaar, iedereen wist het beter . . . Leer mij die Zeikers kennen: Kift, nijd met 10.000 kilo haat, want die man kan schrijven en hij verpakt het leuk . . . Hij houdt van filosofie en heeft drie Spinoza boeken geschreven. Hij zei: „Ik hou van een roman met een filosofie en van een filosofie in een roman.“ Daar was ik helemaal kapot van . . . In wat voor blok moet hij nu, in wat voor vakje bergen we hem nu op? Categorietje fietsen?

  1. ‚Spinoza‘, zijn filosofie in 50 sleutelwoorden.
  2. ‚ETHICA‘, vertaald, toegelicht en samengevat door de weledelzeergeleerde heer Maarten van Buuren.
  3. ‚Spinoza‘ ondertitel: ‚Vijf wegen naar de vrijheid.
  4. En, ‚WAT IS GELUK?‘ door Maarten van Rossem, hij filosofeert er ook heel gezellig op los, maar m’n professor heeft een prachtige samenvattig: „Het streven om in overeenstemming te leven met de wereld en met zichzelf,“ dat is geluk en vooral, „bevrijding van bevoogding van die agentes van WordPress.“ Die Tantes dwingen mij hoe ik moet bloggen. Hierom had ik niet gevraagd!

The story of my life!

„Ouwe Trut ga je stinkende kattenbakken uitspoelen en verschonen,“ ik hoor het iedereen gillen, „laat dat stomme geblog van jou over aan de ietsjie pietsie HogerOpgeleiden!!!“ Had ik ergens geblogd, dat ik nog op de Moeder-mavo zat met me pretpakket? `t Zal best wel . . . , nog minstens tien jaartjes en dan stop ik me harses in de oven . . . Hetenluchtoven . . . Ik spring wel in het IJ.

Zó, every body happy? – Mooie titel . . .

Als ik met iemand kennis maak, dan ben ik van huisuit ’n oprechte bitch: schreeuwen, ruften, de mensen niet uit laten praten, ik stink en lul stomzinnig . . . , de realiteit valt altijd reuzen mee . . .

E L F R I E D E

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s