Kievit

P1040153Ik kwam te dicht bij en weg was de kievit . . .  Ik zag duidelijk dat kuifje . . . P1040149ScholeksterP1040148Loop niet te eikelen, die kleine grijze kievit helemaal vooraan. Ik ga hem uitlichten.P1040156Zit die kievit daarboven, de voorkant is scherp . . .  Ik moet wat rustiger an doen met die camera. Het is een zwart-witte steltloper met een lange naar voren gebogen kuif op de achterkop, buik wit … , ja … Mentaal glanzend gezichtje, keel en borst zwart … , ja! Komt voor in moerasgebieden met korte vegetatie, akkes en weidelanden en eet slakjes, wormen en insekten. In maart/april legt zij vier eieren en broed 26 à 30 dagen en de kleintje zitten ongeveer 40 dagen in een grondnest. Het is echt waar een hele geile vogel: „witt-witt-witt-witt ktsjoewit“ roept hij hartstochtelijk en het vrouwtje roept dan „pie-wit“ terwijl ze zich acrobatisch uitslooft in de lucht . . . P1040161Nee, dat is hem niet . . . , maar ik had hem echt waar gespot . . .

Dat zijn koeienvlaaien, hij vloog weg. Ik kwam te dicht bij …

Ik hou me wel bij de katjes.

Je moet er heel vroeg voor opstaan en dan met je schutterstentje en je statief uren zitten wachten . . .  We gingen ’n visje eten weet je wel . . .  P1040121

*   *   *   Op de Kop van Jut * Westerpark * Amsterdam   *   *   *

1960

In de winter van 1960 had ik iets gemist, want ik kan me niet meer herinneren dat er op 14 januari 1960 in Tuindorp Oostzaan een dijkdoorbraak had plaats gevonden . . .  Ik zat niet meer op de Huishoudschool en woonde toen in de Ferdinand Bolstr. 175 één hoog boven de Kapper . . .  Gelazer in de glazen!

Ergens in Amstelveen zat ik op de huishoudschool en ik fietste, door de Amstelveense weg, Amsterdamseweg. Kortom: Die huishoudschool had ik niet af gemaakt, daar was ik te . . .  – hoe zeg je dat netjes?

Betty uit Sylt: „Te zwak begaafd voor . . . “

Friet: „Ja . . . Ik bleef fietsen tot ik 100 kilo woog. En . . . ? Kom-kom-kom-kom dan . . .?  Thyphus Trut leeft nog, wat is er mis mee?,“ vroeg ze en ging salade maken met gerookt kip . . . , voor emeritus hoogweledelzeergeleerde heer prof. dr. Maarten van Buuren.P1030800

E L F R I E D E

Ein Gedanke zu “Kievit

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s