A A R T S W O U D

* Amsterdam * dinsdag 9 juli 2019 * Westerpark *

Ik sta op de dijk ergens langs de IJssel . . .  Zo dement als een deur, vandaar dat ik het noteerde . . .  Nu, roep ik: „Stop effe!,“ dan maakt die Trut er ’n foto van en vraagt zich af waar in Godsnaam de gemeente Koggenland ligt . . .  „In Noord-Holland trut. Googelen en dan lezen met je alzheimertreiter . . .“

Kutwijf had altijd van dat lange donkere haar,  haar snor en baard heeft ze laten läseren en op die foto was ze nog ijzersterk, met een conditie waar je U tegen zei . . .  Ze had aleen géén Mercedes-Benz onder d’r reet, dus pleur je haar meteen bij ’t grofvuil . . .  „Fuck of!,“ gilde ze en was al die bagger spuug zat . . .

Kijk: Dat bruggetje waar ik tegenaan kijk, heet Katterugbrug . . .  Computer weet het automatisch ook weer beter: Één brug . . . , ja? Van één kat . . .  Valt het kwartje?

Edward: „Maar waar slaat die titel dan op?“

F.: „Dooie hoek in de Beemster en daar wil ik op vakantie, om die Mrs. Perfect’s te jennen, want die moeten zo nodig vijf keer vliegen: Bali, Tailand, Costa del Sol, Zwitserland en dan vliegt ze weer terug naar de Costa, om te kijken of haar camper het nog doet …

Ik wil helemaal niemand zien en vooral niets horen: gewoon rust aan me reet.

Van mijn vriendin kreeg ik op me vijfenzeventigste verjaardag prachtige bloemen, met een kaartje van allemaal leuke buurvrouwen hier op de Marcantilaan . . .

Katje & Watje

De Urk voer langs . . . Ja, een bulkbak, mamoetverkeer in de vaart . . . , en die bagger- machine houdt even zijn treiter . . . , om 11.00 uur begonnen ze hiernaarst voor de verandering te kloppen en te hameren, maar waren gisteren wel tot 21.30 uur op het balkon nog aan ’t boren in metaal. Ja . . . , de balkon deuren waren geschilderd en dan moeten er ook nieuwe sloten en handgrepen op . . .

Dus, deze Hoer wil er echt géén bakkie doen, bij die Turken.“Wat?!?“ Dan komt ze binnen, trek haar schoenen niet uit . . . , draagt géén hoofddoekje . . .  Wat komt die Hoer hier doen, hè . . .  Die Hoer heeft toch ’n kat, met één Watje?

Edward: „Ja . . . , hoor . . . “ P1040180Mooi? Deze stond voor het raam van café De Stompe Toren op een mooie zondagmiddag eind juni en alles was uitgestorven, geen hond op straat, wel een buurman natuurlijk, die met véél kabaal zijn heg elektrisch stond te snoeien . . .

Edward: „Ja . . . , mooie foto, hoor . . . „

We waren in Noord-Holland zondag 30 juni 2019 in AARTSWOUD waar we even uitstapte om die stramme poten te strekken. Dus . . . , deze Ouwe Hoer van over de vijfenzeventig wil wel ’n heel klein beetje bij de les blijven, want ze is met haar dementerende-alzheimer- treiter de kluts al helemaal kwijt:

„Ja . . . , na één weekje, hè . . .“

Ze had wel een typediploma.

„Gôh . . . „

„Ja, valt weer ontzettend tegen, hè . . .“

  „Nee, zij is Nescio niet . . . , nee.“

„Echt niet!“

Op het kerkhofje van de Stompe Toren van Opmeer zit Hendrikje de Brave een sigaret te roken op grafzerken . . .

„Trut lig niet te eikelen!“

Friet, vroeg ook al aan Hendrikje de Brave: „Oh . . . , kutwijf is weer lastig? Neem er drie van vijfentwintig, zolang je nog niet onder die zerken ligt . . .“
P1040172Omgeving van Aartswoude en achter de dijk ligt de Wieringermeer.

http://www.rundveemuseum.nl

E L F R I E D E

4 Gedanken zu “A A R T S W O U D

  • Had je ook even naar het: http://www.rundveemuseum.nl gekeken, dan zie je allerlei uitgestorven rassen vee: kippen, schapen en koeien en googel even naar Wagyu-beef. Ik dacht dat het sperma van de Wagyu-stieren gewoon naar Japan wordt gevlogen en die West-Friezenboeren bestellen het dus ook. Die koeien wonen dus in een KOEIENHUIS en niet opstal, zoals de boer dat zegt . . . Ik zou ook wel wat meer autobiografische dingen van jouw willen weten. Welke grootvader? Je had of hebt er nop twee of was hij een Canadees . . . Dat denk ik dus: Die Trees met haar Canadees . . . , ja . . .
   Ik wilde ook nog een artikel lezen over hoe de Russen D-day beleefde … Ja, van één maand geleden … Alleen Elfriede piste buiten de pot . . . Familie van mij aan alle kanten, warm of koud . . . 10 juji 2019, Amsterdam

   Gefällt mir

 1. Van het rundveemuseum, had ik nog nooit gehoord, leuk om te zien hoor.
  Mijn Grootvader van Moeders kant, is geboren in Graft, 1885.
  Dat was dus de man van de Stompe toren.
  Mijn andere grootvader heb ik nooit gekend, die was geboren in Alkmaar.
  Opa Stompe toren, is ook in Alkmaar gaan wonen, en daar ben ik geboren, 1943

  Gefällt mir

  • Ja, maar: Waarvandaan die Schotse naam McDunn & Edward de vijfde, alsof je door een koning was verwekt en dat moet geheim blijven . . . En, je moeder heet niet toevallig Trees?
   Ik zou best graag mee willen doen aan dat programma ‚Verborgen Verleden‘, maar ik ben géén BN’er, dus kijkt daar géén hond naar.
   Dat jij af-en-toe op visite komt op me blog, vind ik wel gezellig en ga straks eventjes kijken, wat je allemaal aan het fotograferen bent. Hoe vindt je die spiegelende treurwilg met dat bootje in de Kostverlorenvaart? Ik woon tegenover dat Katterugbruggentje, liep er met me fiets tegenop en dan ging ik, dat was wel spannend . . . Op deze mooie windstille ochtend had ik het wel gedurfd, maar het was nog te vroeg, om boodschappen te gaan doen in de Kinkerstraat . . .
   Ik had een lekker, ligt, oud rotfietsje, kon ik overal tegenan pleuren en op de Ten Kate-markt zou hij echt niet worden gejat, dacht ik … Ik denk, dat de buurman hem gejat heeft, want er zaten wel goeie verlichtingen op . . . , de rest pleur je gewoon in de vaart . . . Amsterdam, eeuwig durend ge-emmer met fietsen . . . Als `t regende zette ik hem in de kelder . . .
   Straks heb ik een scootmobiel . . . , ik denk dat ik zo’n auto`tje koop … Moet ik dan eerst een rijbewijs halen? * http://www.rundveemuseum.nl * effies op klikken en je bent in Aartswoud. Elfriede, 10 juli 2019

   Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s