OVER DE BOSE BUITENWERELD

 

Als die Ouwe Muts uit haar comfortzone stapt en ‚Over de bose buitenwereld’ begint te bloggen, schreeuwt iedereen in koor:

„FRIETJE BLOG GEZELLIG OVER JE KATJES!“

„Alsjeblieft!!! Doe ons die ellende niet aan? Wij worden ook een dagje ouder, echt waar . . .  Friet je bent niet de enigste!“

„Friet!!! Geheel-en-al: met bevroren schouders, versleten gewrichten & dementerende koppies  en stinkende Tena Lady’s . . .“

„SLAAP ER ALSJEBLIEFT NOG EEN PAAR NACHTJES OVER  FRIET?!?“

„FRIETJE!  ALSJEBLIEFT!!!  ALSJEBLIEFT  EEN  ANDER  ONDERWERP!!!“
Frietje: „Ik had, GISTEREN 18 augustus, wel hele leuke reacaties over me vorige blog: ’Familie van Tijger-Mieppie‘ en wilde iedereen daarvoor erg hartelijk bedanken, want ik ben ’n ‚Einzelgangster‘, met de nadruk op Gangster natuurlijk. Wat ik ook heel, erg graag zó wil houden, want anders zit ik straks netzo als Rietepietz meer dan vijftig reacties te beantwoorden na elke blog en kan ik niet eens meer aan me blog ’Over de bose buitenwereld’ beginnen . . .  Gewoon, eventjes klikken als ’t u bevalt en anders doorfietsen naar de volgende blog er zijn er genoeg . . . , zou ik zo zeggen …“

Bedankt!

 • 18.00 uur . . . , al meer dan 30 views en daar zit Betty uit Sylt ook tussen . . .  In oktober durf ik haar pas lastig te vallen met ’n bescheide mailtje . . .
 • Maar, de kans dat me aller liefste Schat er tussen zit, is natuurlijk volstrekt & volkomen onmogelijk . . .  De zeerhoogweledel & zeergeleerde emeritus professor dr. Maarten van Buuren is tè moe en heeft géén tijd voor Frietjes gekluns & geklungel . . .
 • Ook niet, als ik hem vertel, dat ik die ruige terriër had gefotografeerd, nadat ik de zeerhoogweledel & zeergeleerde emeritus professor dr. Maarten van Buuren in ’t Oude Centrum van Utrecht had gespot op de trap van deze brug . . .

Ik sta hierzo midden op de brug over de Oude Rijn in Oud-Utrecht . . .

Kijk . . . , achter ’t oortje van die ruige terriër, waar aan de overkant de reling van die brug weer is . . . , waar ik tegenaan sta . . . Ja, aan de overkant . . . Verderop staat de Lange Jan . . .

Nee, ik zag de hoogweledelzeergeleerde emeritus professor dr. Maarten van Buuren niet meer. Hij ging fietsen en ik was door die mooie teriër afgeleid en dat is de realiteit.

Frietje: „Ik had wat van u gelezen.“

De hoogzeergeleerdeweledele emeritus prof. dr. Maarten van Buuren: „Oh, wat? Wat-wat-wat-watteu-waar en wat?“

Frietje: „Uit: ’Kikker gaat fietsen‘, blz. 217. Het academische jaar was in september 2000 weer begonnen. Uw agenda stond bol en knapte zowat: bijeenkomsten, vergaderingen, colleges en in de eerste periode deed u twee cursussen Filosofie en literatuur op uw automatische piloot … Daarna moest u zich terdege voorbereiden voor een kleine groep doctorale studenten voor de cursus Existentialisme en het grappige daarbij is dat ik u dat op de Keizersgracht, bij de VrijeAcademie, destijds stond uit te leggen. U stond naar me te kijken en wachtte zeerweledel & geduldig tot ik daar klaar mee was, terwijl u het allang-en-breed had gepubliceerd in die kikker die ging fietsen. En . . . , soms denk ik ook: Het wordt toch wel eens de hoogste tijd, dat ik me Kikker wakker kus en dat hij dan . . .  Ja, wel op het witte paard . . .“

Maarten: „Wat vertelde je dan?“

Frietje: „Dat ik twee filosofieën had: A. U werkte te hard, sliep slecht en at niet goed, dus dan kon je er op wachten,“ riep ik vol overtuiging. B. „Die komt uit Japan,“ zei ik, „en daar blijven ze existeren, omdat hun zonen naar de universiteit moeten, de huur moet worden betaald en het belangrijkste: Mevr. Van Buuren kon bij ’n uitstekende Volendammer in Japan haar hart helemaal ophalen, met de allerlekkerste dingen en dan bakte ze er Franse frietjes bij, met mayo. Heerlijk ongezond! Allemaal & iedereen was volkomen gelukkig, met een krop sla en fruit. Zij maakte wilde perziken voor u schoon, die u van haar als medicijn moest eten, ander kon u niet poepen . . .“

Maarten: „Niet waar, dat vertelde je niet . . . Je zei: „Toen u het allerhoogste had bereikt viel u in het zwarte gat,“ alsof het gisteren was,“ riep hij . . .

Frietje: “ . . . “

Wordt vervold!

4 Gedanken zu “OVER DE BOSE BUITENWERELD

 1. Ik vind het ook wel leuk om te reageren, maar je bent niet verplicht om terug te reageren hoor. Want dan kun je op een gegeven moment inderdaad wel aan de gang blijven en kom je niet meer aan bloggen toe. Ik reageer ook niet altijd en soms zet ik een like neer, en soms ook niet. Net hoe mijn pet staat (of de per van WordPress, want die staat niet overal toe dat ik like, geen idee waarom niet).

  Gefällt mir

  • Ja . . . , ik kom er ook langzaam achter, dat dit een computer is en die zijn tegenwoordig HEILIGER DAN DE PAUS ZELF en als ze mij dan zien staan . . .
   Jokezelf: „Ze zien je niet eens staan. Laat dat effe helemaal staan!“ Kortom: Gesodermieter bij de apotheek … Vreselijk. Wanneer de dokters assistente zich vergist, kan ik zeven keer terug komen en zeven keer een nummertje trekken, maar de computer weet het zelfs na 70 keer nog beter . . . Dan moet je heel rustig en heel erg beschaaft blijven . . . Ik stop er mee . . .
   Ik mis Douwe, me ouwe doktertje, met hem kon ik lezen en schrijven en hoop dat ik al lang dood ben, voordat ik Jesse nodig heb. Ja . . . , (…), . . . Elfriede, 5 – 9 – 2019

   Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s