Waarachtige WOEDE!!!

animal s green eye

Foto door Immortal shots op Pexels.com

*   *  *   Op de Kop van Jut * Westerpark # Amsterdam   *  *  *

H O L L A N D

„Wat is natuur nog in dit land? Een stukje bos ter grote van een krant, Een heuvel met wat villaatjes ertegen.“

Wie weet van wie dit citaat is? Wie dat weet mag het zeggen en Elfriede zal het beantwoorden.

Om dat stelletje cultuur barbaren een klein beetje op weg te helpen. Het staat dus in: ‚Domweg gelukkig, in de Dapperstraat‘, dat was dus de titel en de ondertitel is: ‚De bekendste gedichten uit de Nederlandse literatuur‘, door C.J. Aarts en M.C. van Etten bijeengebracht en ingeleid.

Die Seniele Mongool had die bundel met gedichten gekocht bij * http://www.amsterdamhv.nl * en dan kon je zelf bepalen wat het je waard was. Deze Gore, Grijze, Geile, Gribus deed een juutje in de pot en toen die Gore, Geile, Grijze, Gribus niet meer kwam, omdat zij hun grote smoelen meer dan zat was, zat er opeens niets & nooit meer iets in de pot.

Ja als raven . . . , dat wel . . .

Die Seniele Mongool wilde ook nog iets met een kleurtje, maar helaas pindakaas.

Zo … , kennie wel weer. Jaaaahaa … , die Lijpe Muts ken de softwere van WordPress niet bijbenen. Ja-ja … , die Gore, Geile Muts klooit nog in de Middeleeuwen . . .

Ben er helemaal van overtuigd, dat er onmiddellijk 100 Moffen reageren, want die Nederlanders zijn tè „beschaafd“, om met deze Geile Gribus in zee te gaan . . .

Stelletje Pisnichten!

4 Gedanken zu “Waarachtige WOEDE!!!

    • Ja, en je hebt de hoofdprijs gewonnen. Je wilt het hele gedicht lezen? Of … , en eigenlijk vraag je je wel af: Waarmee zijn we bezig? Wat duurzaamheid betreft. Nederland is koploper. Je moet wel ergens beginnen: in je eigen omgeving, op je stoepje, op het dak … , met zonnenpanelen . . . , je groene balkon, ruim je afval op en laat niks zwerven … Op autoparkeerplaatsen langs de autobahnen. Ik schreeuwen: „Ruim dat plastic voor je poten op!!!“ Lulletje de Behanger: „Ik heb het daar niet neer gegooid.“ Nou ja . . . (diepe zucht), . . . Elfriede, 21 augustus 2019

      Gefällt 1 Person

    • Ik ga hem citeren . . . , voor Rietepietz, omdat ze niet snapt wat een sonnet is met een wending. De zuster van Elly Lust zei: „Elk flensje, hoe dun ook heeft twee kanten,“ dus . . . Ze begrijpt het wel en de mensen moeten zelf maar een beetje filosoferen . . . Dus, ‚DE DAPPERSTRAAT‘ van Bloem, begint negatief en de omslag is dan juist weer positief: „Alles is veel voor wie niet veel verwacht. / Het leven houdt zijn wonderen verborgen / Tot het ze, opeens, toont in hun hogen staat.“ Dan is hij gelukkig, domweg in de Dapperstraat. (. . . ), . . . Elfriede, 22 – 8 – 2019 . . .

      Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s