Buda

Waarom komen me katjes en roze wolken niet op de website van de hooggeleerde zeerweledele heer emeritus professor dr. Maarten van Buuren? Moet ik de titel veranderen in HOOGGELEERDE HEER EMERITUS PROFESSOR DR. MAARTEN VAN BUUREN??? De computer pakt dan dat molentje bij de Beemsterringvaart …

„Een ree heeft heden van een eend / om zes uur een houweel geleend.

Zij heeft dit reeds om kwart voor zeven / in goede staat terug gegeven / omdat een ree nu eenmaal zeer / gesteld is op haar reeëeer.

Een gek, naar hieruit wordt bewezen, / kan spellen wat geen mens kan lezen.“

Trutje Hola

P1030318

De Maldiven

Als een kip zonder kop kakelt ze . . . , en wanneer valt die plofkip dan eindelijk neer?

Verder dan de B, van Boeddha is ze nooit gekomen en was te moe voor al dat boeddhologische gedoe . . .  Haar man belt . . . , terwijl het gras op de Kop van Jut wordt gemaaid en kon ze hem niet eens te woord staan, maar het gemaaide gras ruikt zalig . . .

Mieppie ligt te slapen en heeft last van haar gerammel op ’t toetsenbord. Zij zal hem zo terug bellen en om een shoarmaschotel vragen, dan kan ze nu doodmoe naar bed . . . Zaterdag, 31 augustus 2019 annus horribilis: Mag ik? Mieppie, die ligt dus tè slapen en is het anorectische katje van Friet en zij is ook doodmoe . . . Valt het kwartje? Gelukkig, pak van me hart. „Friet!,“ schreeuwde Yvonne, „schrappen! Trek door die hap!“ Laat maar …

A R U B A

Die kankerherrie . . . , van die grasmaaimachine is weg . . . , Frietje vliegt gelukzalig,  met haar blog de wereld over . . .

Die rust, waarvoor moet je daarvoor naar de Maldiven? Aruba … , dan ben je niet in het buitenland, maar noch steeds in Nederland. Kan je toch beter gewoon thuis blijven.

tiger lying on green grass

Foto door Jose Almeida op Pexels.com

E L F R I E D E

 

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s