3 x 3 = SCHEEPSRECHT

P1040562

„Reizen is een driedubbel plezier: VERWACHTINGEN,  AVONTUUR  & MOOIE HERINNERINGEN!“

♥  Ilka Chase  ♥

>  >  >  Op de Kop van Jut – Westerpark – Amsterdam – HOLLAND  <  <  <

Zondagmiddag, 15 september 2019 in Schardam, de boten varen/ligt in het Markermeer.
P1040572Wat wordt er weer geklunsd in de polder aan het Markermeer!P1040563P1040561Het zijn wel twee verschillende foto’s en als ik de horizon recht wil hebben, maak ik er nog drie . . .  Sodermieter op!

Je ziet toch op de achtergrond, dat die zeilschepen in beweging zijn en op de wind zeilen? Ja, toch? Niet dan . . .  Als laatste had ik dat achterste zeilbootje naar me toegetrokken . . .  Goed, hè . . .  Moet ik er nog meer bovenop?

P1040571Ja: „Zippen-sappen sompen, / Hannes loopt weer op klompen . . .“

Ik fotografeer vanaf de Noord-Hollandse kust naar West-Friesland . . . , ja . . .

Lastig, hè . . .  En, ’t wordt steeds erger, hè . . . Hoe dementerender ze wordt, hè . . .  Soms vraagt ze zich ook af, hè . . . Waarom & voorwie ze dit geblog nog doet, hè . . .

Kutwijf met haar dementerende kat . . .

 

 

 

2 Gedanken zu “3 x 3 = SCHEEPSRECHT

    • Ja, dat is Burendag op het Marcanti Eiland op 28 september 2019, om 15.00 begint de gezelligheid. Ik begin al vroeg als vrijwilligster en maak dan lekkere hapjes en fruitsalade van die giga pannen. Er is een hoop te doen met een orkestje, vruchtensappen, koffie, thee, koekjes en broodjes. Om 17.00 uur … moet ik gaan liggen, me buik staat op knappen, want we beginnen meteen al aan de koffie bij Rietje en ik bak appeltaart met slagroom . . . Later worden we weer verwend met koffie en wat lekkers en dan al heb ik één jaar lang voor niks gelijnd . . . Moet ik dan maar de hele dag thuis blijven zitten? Gadverdamme, ik maak mooie foto’s van de dames die Lijndansen en de kinderen en knappe jonge moeders van de Marcantitorens . . . Allemaal hockey-yuppies … , allemaal groepjes … , ik hoor nergens bij … , maak foto’s.
      De keuken is in het Marcanti College en het feest wordt op het dak van de ondergrondse garage gevierd, achter de Marcanti torens aan de Jan van Galenstraat, tegenover Food Centre Amsterdam. Ja, daarvan bietsen we al het lekkers . . . Het wordt ook steeds drukker in de keuken, al die Lijndans dames met aanhang en kleinkinderen helpen ook mee . . . We zien wel … Elfriede * 19 – 9 – 2019

      Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s