Zen-zazen-zitten . . .

♥  ♥  ♥   OP  DE  ΚΟΡ  VAN  ℑυτ   ♥  ♥  ♥ 
close up photo of sitting brown tabby cat

Foto door Matheus Guimaru00e3es op Pexels.com

 • Ik wilde ’t anders: meerdere herfstkleurige katjes, zoals Goekeltje van hier boven en die in trotse kater in Kolhorn . . . Kortom: “ . . . , (Nee, Kutwijf heeft haar huishoudschool nooit afgemaakt), . . .“

Ik loop even op de zaken vooruit: Die Lieve Schat gaat weer aan het werk. Net wat Jokezelf ook al schreef op 7 oktober bij blog ‚Gefeliciteerd‘ van 6 oktober 2019; Aan de buitenkant kunnen de mensen niet zien dat je in een diepe crises zit . . .  Langzaam, heel erg langzaam gaat er een wereld voor Frietje open en wil ook zij gaan rentenieren in ’t allerkleinste, knusse huisje van heel Groningen, te Saaksum . . .

De hooggeleerde heer professor dr. emeritus Maarten van Buuren: „Moet dat?!? Straks staat heel Amsterdam, met de hele overbevolking van de provincie Utrecht bij je op de stoep, willen ze er allemaal gaan wonen …“

Friet: „Hendrikje de Brave leeft nog, maar dan kan ik toch nu alvast iets regelen voor later. Typhuszooitje hiernaast mij kan niet wachten! Deze woning wordt dan helaas wel meteen verkocht . . . Ja, wat denken ze wel? Die hysterische kankerwijven . . .  Ik had lekker scheef moeten blijven wonen, niet netjes met Henny moeten trouwen: gewoon op me rug en alles zwart . . .  ZEIKERS!!! Ja, héél normaal in de bouw . . . BREEK MIJN BEK NIET OPEN! Morgen, staat het in de Telegraaf . . .

Ik heb dat ook, hoor: Als ik ga zitten, kan ik niet meer opstaan; vandaar, dat ik me nest niet eens meer in kom . . . , want ik val er ook nog eens bij inslaap . . .

Nog vijf bladzijdes en dan ben ik bij hoofdstuk 5.

WAT’S  LOVE  GOT  TO  DO  WITH  IT ? • 

 

Mieppie, die leeuwin ben ik . . . Ze heeft haar nagels & slagtanden nog . . .  Ja, valt weer reuze tegen, hè . . .

Lees dat mooie boek van Maarten van Buuren: L E M N I S C A A T,  2008, – 251 pagina’s, met de titel: ‚KIKKER GAAT FIETSEN‘ of ‚Over het leed dat leven heet‘, ISBN 9789047701231 Hij gebruikt ontzettend veel moeilijke woorden, schrijft in lange zinnen . . . Terwijl hij fietste dacht hij ook: Moet ik me een oor laten aannaaien door dat zooitje gribus? Ik kom uit een nest van zelfstandige ondernemers, mijn overgroot ouders stonden met hun voeten in de Zuid-Hollandse klei . . . Ik ga weer werken.

Maar, als je de filosofische citaten die hij af en toe aanhaalt leest, gaat er een wereld voor je open . . .  Vergeet niet, hij is hoogleraar, maar verder ook gewoon maar een mens, met griep, buikpijn, en dan is hij aan het snotteren, want in deze kou moet je wel wat weerstand op gebouwd hebben . . . Tocht wel in Groningen . . . , dacht ik . . .

 

E  L  F  R  I  E  D  E

 

 

4 Gedanken zu “Zen-zazen-zitten . . .

  • Wat leuk! Ik ben dat boek ‚KIKKER GAAT FIETSEN‘ van Maarten van Buuren aan het lezen en dan maakt hij in Usquert een uitstapje. Hij is een Hussellaar, gooit de psychologie en de filosofie lekker in en door elkaar: komt met Freud op te proppen, dan weer met Schopenhauer . . .
   Nee, over Mozart en Bach heeft hij het niet. Kortom, dat buffelt `n end weg op de Universiteit-Utrecht . . .
   Laat ik maar gewoon naar het Vondelpark gaan en daarna naar Bosplan, via het Kalfje langs de Amstel snel weer terug de stad in, via de … Janzoon Ernststraat dacht ik . . . , de Amstelveenseweg op en dan weer door het Vondelpark naar huis.
   Als ik in het Vondelpark was . . . , en ik ging daar op een bankje even zitten . . . , dan kwam ik niet meer thuis. Als een berg zag ik er tegenop; al die bruggentjes en stoplichten, was bang om de Overtoom over te steken, die is te druk in de spits en dan donder ik ook nog eens tussen het grofvuil . . .
   Als ik heel vroeg opsta, goed ben uitgerust . . . , wil ik die fiets wel weer naar boven halen . . . Tja …
   Amsterdam, zaterdag * 19 – 10- 2019 * 16.00 uur . . .

   Gefällt 1 Person

  • Ja … , het is moeilijk om door te komen, maar ik snap nu wel wat een depressie is … Erger dan een midlife crises … De hooggeleerde emeritus professor dr. Maarten van Buuren gaf er ook lezingen over en dan zeg je niet tegen je man: „Ik ga gezellig ‚Depressie‘ doen in Utrecht. Moet ik de trein nemen of maken we er een „gezellig“ dagje van …“ Lach niet … * Amsterdam, 20 – 10 – 2019, 15.35 uur … * http://www.friedabblog.wordpress.com * Elfriede Heinzel *

   Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s