Hemingwayblog

 

*  *  *  Op de Kop van Jut  *  *  *

Géén hond die het ziet, zo kippig als de tering, voor eeuwig en altijd navelstaarderig, dus legt ze ’t maar eventjes uit. Bij WordPress heeft Friet gekozen voor de Hemingwayblog en zo heet de editor van deze blog en het mooie daaraan is, dat haar domeinnaam: FRIEDABBLOG exact staat op de plaats van de opgaande zon . . .

Wat een enorm zeikwijf, hè . . . Nu vraag ik me toch werkelijk af, waarom dit zeikblogs zijn . . .  Nee, niemand die daarvan iets zegt of mailt. Echt niet! Maar, zij hoort . . . , (piep-pie-ie-ie-ie-ie-iep), ’t hardop denken . . .  Ja, dat googelen we bij Freud: Wat is dat Kutwijf met haar achterlijke voorstellingen?

Arthur: „ES  KÖNNTE  NOCH  SLIMMER!“

Als ik ’n roman ga schrijven à la Maarten `t Hart of de hooggeleerde emeritus professor dr. Maarten van Buuren . . . , dan wordt daarin oeverloos gezeken en dan kan ik niet gaan gillen: „Trek nauw door die handel en kom naar bed. Droplul!“ Eindelijk, fietst hij dan langs het Boterdiep . . . Ongelofelijk, hij kan van de rietkraag langs het diep genieten, hoorde eenden kwaken . . . , dat weer wel . . . , met zijn gehoor is niks mis en dat noemt hij in ‚KIKKER GAAT FIETSEN‘ zijn zintuiglijke waarnemingen. Hij geniet van de wind in zijn rug, trapt stevig door zonder op of om te kijken, met zijn „zintuiglijke waarnemingen“, want wat is er nauw mooier dan een koppeltje wilde eenden te zien vliegen? Moet hij niet eventjes kuikentjes spotten, kluuten of jonge kluutjes misschien? Vogelspotters hadden op de Wadden meer dan veertig soorten kluuten gespot, maar voor een ‚Vlucht regenwulpen‘ moet je weer bij de weledelgeleerde heer drs. Maarten `t Hart wezen . . .  Frietje is dus altijd zó ontzettend stom geweest en keek huizen hoog op tegen iemand die had gestudeerd en dacht dat hij of zij alles wist . . . Niet dus . . . Ze promoveren op één onderwerp, zoals bijvoorbeeld „depressie“ en daar weten ze dan oeverloos alles van: tot in het oneindige aan toe . . .

Frietje, als „normaal“ mens werd er gewoon kriegel van, in zijn eerste hoofdstuk ‚Het Zwarte Gat‘ » omdat het ’n titel is doe je dat in hoofdletters. « en dacht aldoor: Gaat effe zitten Eikel! Neem ’t er eventjes van! Je hebt er hard genoeg voor gewerkt . . .  Nee, de hoogzeerweledelgeleerde heer prof. dr. Maarten van Buuren was depri en kon niet tegen social talk’s . . .  Hij kreeg er een stijve nek van . . . Ja . . . , en lach Godverdomme niet! Het is in ieder geval goed, dat Frietje dat weet . . .  Hij deed het echt leuk, hoor . . .  Toendestijds . . . , op de Keizersgracht . . . , ze praatte met hem . . . , hij keek naar haar . . . , of hij ergens . . . , (…), . . .  Nee, daar had Frietje destijds niet bij stil gestaan . . .

Vandaag . . . , is het dus zo’n ⇓ grauwe ↓ mistige & donkere dag op dinsdag 22 oktober 2019 ⇓

Maar opeens kwam de zon toch door de wolken en voelde Frietje zich gelukkig & helemaal opgeruimd en dan kan zij dit met foto’s visualiseren … Mooi woord!?! Zulke woorden gebruikt die lieve Schat in zijn ‚KIKKER  GAAT  FIETSEN‘ waarin hij daarvoor in de plaats minstens 10 of nog meer hoofdstukken nodig heeft . . .

„It  is  a  man’s  world.“

green grass field

Foto door Tanathip Rattanatum op Pexels.com

Wanneer je dus depressief ↓↓↓ bent, dan lijkt het ongeveer hierop ↓ ↓ ↓ . . .

grayscale photography of river near buildings

Foto door Yailan Tran op Pexels.com

Oké . . . , mooi toch de Keizersgracht . . . ⇑ Maarreu ‚KIKKER  GAAT  FIETSEN‘  is desondanks en prachtig boek, zoals hij door Groningen zwerft . . .

Ja, ik ben weer aan het trainen en er moet tien kilo af . .

Prins Hendrikkade bij nacht met de basiliek van de Heilige Sint Nicolaas op de achtergrond, ophaalbrug over de Nieuwe Herengracht en Freit met d’r dikke reet en die dame naast haar kwam uit Haarlem en ging naar ’t Betje Wolffmuseum. Had ik toch al geblogd . . .

http://www.betjewolffmuseum.nl

E   L   F   R   I   E   D   E

Ein Gedanke zu “Hemingwayblog

  1. Hemingwayblog loopt voor géén meter. Maar, als ik nu een blog schrijf met de titel: ‚BESMETBAK‘ …
    Ja: GGD voor de deur … Er zit er ééntje op de uitkijk en dat roddelt meteen allen kanten op, hè … We merken het wel bij de DWDD of anders bij Pauw wel … , dan hebben we ook nog Beau en Eva Jinek is ook een gezellig aan Ouwehoer-programma bij RTL, dus … „Lag je weer te slapen Trut?“ Die Trut doet niets anders. Elfriede Heinzel * donderdag 24 – 10 – 2019 *

    Like

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s