Psyché

green grass field

Foto door Tanathip Rattanatum op Pexels.com

‚Eline Vere‘ van Louis Marie Anne Couperus (1863-1923) staat niet voor een spiegel maar voor een „psyché“ en zo beschrijft de hooggeleerde emeritus professor dr. Maarten van Buuren zich zelf en bekijkt zich zelf in de psyché . . .  In Den Haag staat ook een beeld van Eline aan de Groot-Hertoginnelaan waar ’s ochtens rust heerst en de dienstboden de stoepjes schrobben. In de namiddag rijden de koetsen voor bespannen met minstens twee zwarten Friese hengsten, om de dames en de heren van de hogere kringen naar hun wederzijdse recepties en soirees te brengen . . .  Nee, ze gingen géén „bakkie doen“ . . .

Deze is ook leuk: „De lezer maakt mee hoe ze zich verzetten tegen hun noodlot, hoe ze spartelen om uit het net te komen dat het leven over hen heen gespannen heeft, maar het resultaat is steeds de totale ondergang.“ Op het Museumplein bouwen we een kikker van 50 meter hoog, waarop staat dat hij ging fietsen en zichzelf zo genas van zijn depressie . . .  Alleen, hield het niet zolang stand en dan viel hij weer in ’t ‚GROTE ZWARTE GAT‘ . . . 

Die fietsende kikker wil ik niet hierzo op de Kop van Jut hebben.

Vrouwen vroegen aan die Koele-Kouwe-Kikker onophoudelijk: „Houw je van me?“ Jezus Christus wat een homo! Smeed het ijzer als het heet is . . .  Ik ben zelf een vrouw en verlang er naar dat je van me houdt . . .  „Wat wil je met die Eikel?,“ wanneer ze me dat hadden gevraagd toen ik op Herman viel . . . Ik was amper zestien . . . , zeventien . . . , dan wilde ik gewoon, dat hij van me hield . . .  Ik had me helemaal opgepoetst en afgestoft met lippenstift en oog make up, wat hem schijnbaar helemaal niet beviel en toen sloeg hij me in me gezicht . . .  Nee, zoveel geweld . . . , die zag ik niet aankomen . . .  Hufter! Kortom: Hij is niet me man geworden en zo ging het maar verder, totdat ik al over de dertig was en dacht: Jezus, me moeder had al twee kinderen gebaard voor haar vijfentwintigste . . .  Op dat moment was ik met Hendrikje de Brave aan het hokken . . . , dus kocht ik in de Beethovenstraat een leuke jurk . . .  Nee, ik zei géén ‚Yes to the dress‘ … Nou, en tot op de dag van vandaag zijn we nog samen. Wat is er mis mee???

Alle vrouwen vallen op hem . . .  Wat nou!?! Ja, allemaal studeren ze bij hem. Veelste hoog gegrepen, maar zo eigenwijs als die wijven zijn . . . , ze beginnen er aan . . .  En, dan wordt zijn moeder weer van stal gehaald en ik ga niet opzoeken wat ze allemaal niet had. Maar, zijn ongelukkige jeugd zit er aan te komen. Kortom: Als je ‚KIKKER GAAT FIETSEN‘ van Maarten van Buuren uit hebt: rust aan je hoofd en je bent opeens heel gelukkig getrouwd . . .  Ja . . . , Godverdomme . . .

„Bij de buren is het gras altijd groener,“ 

ik vraag me al mijn hele leven af:

WAAROM DIE WIJVEN ZICH DAAROP  ALTIJD  BLIJVEN  BLIND  STAREN?!?

landscape water weather travel

Foto door Skitterphoto op Pexels.com

God-god-god! Wat komen die trutten toch altijd weer een hoop te kort of het nu winter is of zomer . . .

Betty uit Sylt: „Laat gaan, die tering wijven. Ga een koppie thee drinken! En stuur me ’n mailtje, zodat ik weet hoe of het met je keelpijn gaat?“

E   L   F   R   I   E   D   E

Ein Gedanke zu “Psyché

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s