100.000 Baby Spinnetjes

arachnid close up creepy hairy

Foto door David Bartus op Pexels.com

Kijk, het aller-aller-aller kleinste spinnetje vecht voor zijn bestaan en ik red wat ik kan redden, trap of sla niks dood . . .  Moet dat dan? Als ik dan lees over ’n professor . . . , die ’t  helemaal niet meer ziet zitten, zelfs in een wanhopige crises beland . . . , dan snap ik daarvan de ballen niet van . . . „Op en kapot!“ Die vat Friet, ze had in de horeca gewerkt met haar dikke reet . . .

Waarop heeft hij zich dan zijn hele leven blind gestaard? Uit eindelijk ’t allerhoogste bereikt . . . , op alle culturele vlakken . . . , werkt keihard . . . , rent van hot-naar-haar voor lezingen . . . , iedereen houdt van hem . . . , dan lees ik dat hij een zoon heeft, waarmee hij op Texel parachute springt . . . , dan lees ik dat hij Lotte heeft van … , op de Noordpool, wat ook te denken geeft, want je bent niet eventjes tijdens je kerstvakantie zwanger. Gezellig . . .  Nee . . . , je wordt moeder voor de rest van je leven . . .

Dus, probeert Friet die man te snappen met zijn ‚KIKKER  GAAT  FIETSEN‘ en dan laten we ons weer opnaaien, waar we bij staan, want zijn hormonen functioneerde niet meer naar behoren. Weet ik veel . . .  Hij was te zien bij de IKON ’s nachts om 01.10 op 24 november 2015 in de Nachtzoen en dat had ik destijds gezien en wilde nu de herhaling horen . . .  „Bewegen is de therapie, om het oorspronkelijke evenwicht, dat je was verloren terug te winnen,“ zei de hoogweledelzeergeleerde emeritus professor dr. Maarten van Buuren. Prachtig, zoals hij het kan verwoorden, alleen dat al is als muziek in je oren . . .

Tante Friet zelf dacht meer aan ’n Bach therapie tegen haar uitval, leek haar stukken gezelliger op 22 december bij de VrijeAcademie, de Keizersgracht. Eerst geeft een muziekdocent een lezing: ta-ta-ta-taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa en nog een keer, dat wilde ik horen in zijn kerst-oratorium . . .  Kortom: iedereen neemt mij in de zeik. Hendrikje wilde al een nieuwe computer en toen kon hij opeens . . . , van de koptelefoon of spiker toch ’t juiste plugje vinden en kon ik naar de herhaling van de Nachtzoen luisteren . . .

Mocht Friet per ongeluk toch iets in huis hebben van Bach . . . , desnoods Mozart . . . , dan kan ze het niet eens opzetten, want er staan meteen vijf politie-auto’s voor de deur . . .  Deze sociale huurwoningen zijn uiterst gehorig en alles moet kunnen en alles mag, overal en van alle kanten . . . Behalve Mozart of Bach . . . , vinden de buren lastig . . .

micro photography of spider

Foto door Egor Kamelev op Pexels.com

E   L   F   R   I   E   D   E

 

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s