Natte voeten

♥  ♥  ♥   OP  DE  KOP  VAN  JUT  ♥  WESTERPARK  ♥  ♥  ♥

♥  A M S T E R D A M  ♥

„EEN  KAMER  ZONDER  BOEKEN  IS  EEN  LICHAAM  ZONDER  ZIEL.“

Marcus Tullius Cicero

Op een regenachtige dag midden in november zou ik toch ietsje meer van het leven moeten genieten, met een grote pot thee en een mooi boek van . . . , de hooggeleerde heer, emeritus professor dr. Maarten van Buuren. In zijn ‚KIKKER GAAT FIETSEN‘ ben . . . , is die Trut al over de helft en vertelt hij dat wij Rooms katholieken géén verantwoordelijkheids gevoel van huis uit hebben mee gekregen, omdat we gaan biechten en al onze zonden zijn ons door de genaden Gods weer vergeven . . . Ik zelf had er gewoon schijt aan . . . Bij de gereformeerden worden al je zonden in het Grote Boek Gods bij geschreven en als je dood gaat, ga je naar de hel . . .  Ja, daar wordt je depri van en je leeft ook niet. Sterker nog: Je werkt je eigen te pletter! Nee . . . , ja eigenlijk ben je al dood-en-opgeschreven en leef je in de toekomst, als je dood gaat: Je leeft naar je dood toe, hopende dat de genade Gods je naar de hemel zal sturen . . .

Dus, brak hij met zijn geloof en zo doende ook met zijn familie . . . , zijn gemeenschap in Maassluis . . .  In Urk is dat ook zo verschrikkelijk en iedereen let op elkaar. Vandaar dat die mannen lekker de zee op vluchten, de vrouwen stonden achter de tobbe en waren druk bezig met hun Urker outfit . . .  Daar vaart weer zo’n gigant hoog op het water . . .

P1040736

Ik ben even aan ’t techneuten . . .

Een gedicht van Jules de Corte waar géén hond op zit te wachten, maar ik kan je wel vertellen, dat die man blind was, zelf zijn liedjes schreef en ook de muziek en zichzelf daarbij begeleide . . .  Als acht à negen jarig meisje luisterde ik naar hem, verder speelde ik veel op straat en deed ik voor me moeder boodschappen op de Albert Cuypmarkt . . .

„P R O B L E M E N ???, gilde ze.

„KLEIN  JANTJE 

Klein Jantje mag niet stelen, / klein Jantje mag niet lastig zijn, / maar altijd prettig spelen, / en alles eerlijk delen. / En ook wat kunnen velen, / van vriendjes groot en klein.

Klein Jantje mag niet joken, / moet helpen waar hij helpen kan, / mag nooit aan tafel schrokken. / En nooit langdurig mokken, / daar komen immers brokken, / alleen maar brokken van.

Klein Jantje mag niet vitten, / niet klagen over wind en kou, / maar ook niet over hitte, / en altijd netjes zitten. / En niet aan Mamma klitten, / want dat staat reuze flauw.

Klein Jantje mag niet klikken, / dat is heel erg stout in elk geval, / Maar als hij zonder blikken, / of blozen iets kan pikken, / en niemand hem kan strikken, / dan geeft dat niemendal.

Dat laatste klinkt misschien wat immoreel, / maar ergens is het altijd actueel.“

Als uitsmijter heb ik nog een hele mooie quote van Dirk de Wachter:

„I can.

I will.

End of story.“

Dirk de Wachter

3 Gedanken zu “Natte voeten

  1. Waar blijft dat ouwe, wijven vilein, met hun kut gezeik?!?
    Vijftien views uit Engeland. Nee, Engelse had Friet nog nooit over de vloer … Moet zij het uitleggen? „Wanneer je dus haar blogs leest,“ gilde Friet en géén hond die het hoorde, „kom je bij haar over de vloer.“ Dat noem je een synoniem … Ja, vakkennis: „Bulshit!!!,“ schreeuwde dat Ouwe-Vileine-Grijse-Geile-Kutwijf. „Ze heeft haar hele leven alleen maar op haar rug gelegen, dat is vak-kennis!“ Friet, 14 november 2019

    Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s