Pluk de dag!

F L A S H   B A C K 

Dus, in oktober 2015 plaatste Frietje deze foto’s . . . , toen ze met Hanneke op excursie was in Alkmaar. Het ging . . . , alleen had Frietje niets aan haar, want als ik me bij de groep voegde, liep zij als een haas verder en dan had ze ’t weer te warm en moest ze haar rode  coltruitje uittrekken. Als we dan de hoek om gingen, tochtte het weer te erg en moet ze haar rode coltruitje weer aantrekken . . .  In de verte zag zij de hele groep voor het stadhuis van Leiden, als zij het zich goed herinnert, staan lispelen & roddelen: „Die Ouwe Trut kan ons niet bijhouden . . .  Ja, er mag wel wat vanaf . . . “ Wat ook verbeelding uit haar grote duim kan zijn en verder zocht ze naar foto’s uit die verleden tijd . . .

Frietje deed met de weledelgeleerde vrouwe historicus drs. Hanneke Blijham: de Tachtigjarige Oorlog en in Alkmaar begon de victorie . . .  Die steden-excursies vindt zij mooi en erg leuk en als je er via de VrijeAcademie er de allerbeste gidsen bij krijgt, is ’t wel zaak de boel met haar ouwe artrose poten ’n beetje bij kunnen benen . . .

Haarlem ook, dat was geweldig. Ook al was ze er al eerder geweest met di Maestro, de weledelgeleerde heer drs. Jean Hubert van Tongeren en toen ging het nog enigszins zo rond haar zeventigste . . . , dat was dus zo rond 2014 . . . , 2015 naar wij dachten . . .  Hij dacht er heel anders over en wilde haar er niet meer bij hebben. In het Teylers hofje had zij eventje contact met di Maestro . . .

„Het leven moet vooruit geleefd worden‚

maar kan alleen terugkijkend begrepen worden.“

Sören Kriekegaard

koala beertje

E   L   F   R   I   E   D   E

3 Gedanken zu “Pluk de dag!

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s