VALENTIJDSBLOG voor Betty

„E E N V O U D    IS    L E V E N D E     S C H O O N H E I D.“

Inayat  Khan

tiger animal

Foto door Pixabay op Pexels.com

Dit is toch géén ocelotje, hè . . . ? Een klant van Mamma Jos, ook zo’n stom kak geval met heel veel drukte, waar je niks voor kocht; kwam dat kutwijf ankakken met haar ocelotje. Pokkentrut . . . , als ik dat kreng ooit nog tegen kom . . . Nee, ze overleeft het niet . . .  Ja: 180 kogels! Ik heb er zin in . . .

Die types beinvloedde Mamma Jos ook altijd, zij dacht ook, dat glamoer succes was . . .      – We bellen wel, die Pokkentrut lag in een scheiding . . . Mamma Jos, ving dat kutwijf op, daar was zij wel goed genoeg voor . . .

Gelukkig, is dit géén ocelotje, dat zijn „kleine“ zeer wilde katen, maar in Suriname hebben ze dan zo’n kitten als huisdier, daarna kannie de pleuritus krijgen . . .

Wat denk je? Het heeft ook twintig jaar geduurd, voordat ik Mieppie een klein beetje begreep. Loop ze ’s ochtends met die kouwe voetjes over me blote dijen heen-en-weer, met haar staart triomfantelijk recht omhoog, zo van:

„Jij bent van mij.“

„Ik ben hier de baas.“

Mieppie

Wat is vrijheid, dat zijn van die filosofische vraag stukken waar de hoogleraar in emiraat prof. dr. Maarten van Buuren zich mee bezig houdt en er zelfs lezingen over geeft. Dat zit in de Spinozahoek en wat zegt de ZENMEESTER? „Vrijheid is niets doen waarvan je houdt, maar . . . – geroffel . . . . , met grote paukenslagen . . .  MAAR HOUDEN VAN WAT JE DOET,“ zei hij . . .

E   L   F   R   I   E   D   E

4 Gedanken zu “VALENTIJDSBLOG voor Betty

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s