Knolletje Bolletje

„Doppelt lebt:

WER   AUCH   VERGANGENES   GENIESST.“

Marcus  Maktial

♥   ♥   ♥

Elfriede las, dat bij de buren ’t bier altijd cooler is, maar bij haar in Ransdorp is het gras meestal ’t groenst . . .  Ja, veel groener dan op de Kop van Jut . . .

UITWAAIEN  OP  DIJKEN  VAN  FRIESLAND

Nee, het zegt jullie géén enkele reet, maar  E L F R I E D E  . . . , woont hier al vanaf 1984 en eind april 1984 werd ze veertig. Vandaar, dat zij ’t met haar alzheimertreiter nog steeds zo goed weet, hè . . .

Tijger Mieppie werd begin 1999 geboren, waarna ze nog wat bij haar moeder bleef . . .  Toen ze was betaald, kwam de hele familie haar afleveren, alleen haar broer bleef op de trap wachten . . . Miep heeft dus minstens zeven namen: Ze komt heel gewoon bij een junk vandaan op de Marcantilaan, uit ’n begaande grond tweekamer woninkje met tuin, dat dus weer wel . . . , waar de katten met hun kattenluikjes lekker hun eigen gangetje konden gaan.

Maar, die JUNK dacht met zijn kittens zijn heroïne drugsverslaving te kunnen betalen, omdat er al drie zwangere poezen rondliepen en om de haverklap moest de brandweer er aan te pas komen, om zijn katten uit de boom te halen, want het stierf hier van de Chiwouw-wouws en de Tibetaanse Chintjouwen en die zijn het felst, dan heb ik het nog niet eens over ’t overige loslopende wild, zoals dat wijf op de Kop van Jut, die met de hele buurt de koffer in duikt.

Dat woont hier op-en-onder-en-naast elkaars lip en vooral, die wijven aan de overkant hebben niets anders te doen, om op dat Kutwijf op de Kop van Jut te letten, hè . . .  Dus, had die Infantiele Seniele Trut (= Elfriede voor me schoonfamilie, anders raken ze de kluts totaal kwijt. Liggen ze onder haar bed naar de kluts te zoeken, hè . . . , met hun universitaire titels. Maar, dat eventjes terzijde . . .) allang in de bossen van Twente of Groningen moeten zitten of lekker moeten uitwaaien over de dijken van Friesland . . .

Met ’t Katterugbruggetje waar die seniele-dementerende-ouwe-trut ↑ ⇑ ↑ niet meer overheen kan ⇓ komen . . .

Jongens van het Waternet

Het wordt tijd dat ze die kast opruimt. Ja . . . , dat dachten we al . . . Maar, zo lang die gosers van ’t Waternet gewoon doen alsof  ze me niet zien en doorvaren, hè . . .

T IJ G E R

Boven haar zwarte sokjes heeft Tijger-Mieppie, Knolleke-Bolleke, Hoeperde Poeppie, Miep dus strepen en in haar hals, ze is katachtig en dat zijn die grote wilde katten ook, daarvan stamt dat heel gewone huis-tuin-en-keuken-zwerfkatje vanaf, ja . . .  Loop verder niet aan me harses te eikellen en alles weer beter te weten, want mevrouw is moe.

De dag dat die trutten haar niet willen corrigeren: Die dag zal nooit komen . . .

Peter: „Was je al klaar? Straks begint ‚Boer zoekt vrouw‘ en jij bent nog bezig met je Stuart, de kater van Linda McFarlane . . . “

Friet: „Wat doen we?“

Peter: „Publiceer maar, kan ik even kijken en dan ga je morgen of vannacht gewoon verder . . . ,“ zei hij.

adult and cub tiger on snowfield near bare trees

Foto door Pixabay op Pexels.com

Wordt vervolgd in de Boekenweek!

4 Gedanken zu “Knolletje Bolletje

 1. Theun de Vries in je boekenkast. Je vertelde het al. Mooie foto’s en mooi verhaal Elfriede! Naar Boer zoekt Vrouw kijk ik niet, maar soms hoor ik er wel eens wat over. Het blijft verbijsterend. Boer zoekt Dijk, kijk daar hebben we wat aan. In Friesland, of in Groningen. Of in Ransdorp en het omliggende land, ook schitterend. (Intussen ben ik wel jaloers op je mooie woonplek!)

  Gefällt mir

  • Echt waar! We wilde hier weg … Iedereen vond `t geweldig om me te treiteren, wat dat aan gaat zijn het net kinderen, als er eentje mee begint … , zijn ze opeens allemaal van de partij … Had ik al geblogd, dat ik met me man naar het Tuincentrum ging en voor 30 april op mijn verjaardag alles gezellig was met appeltaart … Ging me boven buurman zijn balkon met een hoge drukspuit schoon spuiten: alles, de ramen, de bagger uit zijn goot liep langs de muren …
   Ik droom ervan, om hem binnen dertig seconden de vaart in te pleuren met betonblokken aan zijn poten, zodat hij nooit meer boven komt drijven: De Klootzak! Of ze negeren je volkomen of … Elke keer wat het houdt nooit op … Ik wil ook wel de hele zomer het klooster in: Géén gezeik … , of zo`n Japans klooster aan het Wad van Groningen … Gewoon, in me tentje op Halfweg en daar `n kano huren, om lepelaars te fotograferen: Ik heb nu al gezeik met die wijven in hun stacaravans … Laat maar … Ik ga naar bed, leuk dat je er eventjes was: Welterusten en slaap lekker. * Amsterdam * 9 maart 2020, 2.45 uur . . .

   Gefällt 1 Person

  • Nein, der Start war furtelich, Furchtbar = verschrikkelijk = fürchterlich … Wieso ahnen Sie das? Ich trette nich in die Einzelheiten und gestern war ich erst um 17.00 uhr angezogen, könte mich erst um 18.30 hin zetzen mit Kaffe, die Zeitung und ein Butterbrod … Ganz fest gearbeitet met die Katze und so … , aber nichts weiter gekommen … Dat ist das Alter über 75 Jahren: Ein sehr schwere Arbeit.
   Die Junge Leuten sind zu doof, stumm, dumm um das zu verstehen … Elfriede * 11 maart 2020,15.00 uur … BAKKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UND héél, véél liefs uit Amsterdam *

   Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s