Amsterdam exchange index

IN  AMSTERDAM  KELDEREN  WE  ALS  DE  KLEREN !!!

&

„GEEN  ENKELE  EUROPEAAN  MAG  AMERIKA  NOG  IN!!!,“

zei  Trump.

person-wearing-black-t-shirt-3130372

MIJN  GROTE  LIEFDE

Eindelijk gerechtigheid . . . , dat bedoelt Friet . . .  Ja, ga lekker een oud wijf een beetje lopen kankeren. Ze hoeft nooit wraak te nemen op hysterische Turkse Buren of ’n Lijpe Klootzak boven haar, die vanaf 1984 haar woonplezier grondig lopen te verzieken . . .

Friet, wacht rustig af en dan krijgen ze vanzelf bakken shit . . . , met nog meer ellende over zich heen . . . Wat zij zelf niet eens bedenken kon. Het gebeurd gewoon: Aan de grenzen van Turkije . . . , die Lijpe Klootzak houdt zich nu ook gedeisd . . . , plasticsoep in de oceanen . . . , aan alle stranden . . . , 100 kilometer per uur rijden op de snelweg en dan lekker uren in de file staan wachten . . . , Zwarte Zaterdag als iedereen en masse naar Zuid-Frankrijk moet . . .

Friet houdt van rust: ’n strandwandeling in de wind, verder géén hond te bekennen op ’t hele Nederlandse en Duitse Wad, gewoon gezellig aan de rand van de camping, lekker rustig naast de bollen . . . , in haar blauwe trekkerstentje of -hutje, verder géén geziek & gezeik van die botox treiters met ’n gelifte reet & tieten . . .

Kortom: Wij doen rustig aan en worden 125 . . . , ze wil ’t hele œuvre van Theun de Vries nog lezen en nog wat . . .  Hij was Rood, lid van de CPN en werd genegeerd door alles en iedereen. Ja . . . , zo’n briljant auteur met de P.C. Hooftprijs in 1963, Eredoctoraat letteren aan de RU Groningen 1979 . . . Hij had gelukkig hele andere dingen aan zijn hoofd en bleef schrijven: Gedichten in het Fries, novellen, vooral historische romans met zijn enorme verbeeldingskracht die zich vooral uit in zijn beschrijvings-Kunst . . .  Hij had ook een enorme middeleeuwse, oud-Nederlandse & vooral ’n enorme streek dialectische woordenschat . . . , was bibliothecaris in Sneek en journalist in Amsterdam. Hij stierf in 2005: 98 jaar jong . . .  Ik had hem moeten opzoeken in de Jordaan . . .

Ja, dan zou hij nu 113 jaar jong zijn en me grote liefde . . .

brown caterpillar on green leaf

Foto door Erik Karits op Pexels.com

  Hoeperde Poeppie  de  killer

 • Wij hebben elkaar gedresseerd – Hoeperde Poeppie en ik.
 • Ik wil spelen – zij ontsteekt in verontwaardiging.
 • Ik doe de balkondeur voor haar open – zij veranderd van gedachten.
 • Ik doe de deur weer dicht – zij schiet er nog net uit voor een frisse neus.
 • Ik geef haar eten – ze wendt zich vol walging af . . . , of kotst ’t weer uit.
 • Ik ga eindelijk doodop zelf even zitten om te eten – Hoeperde Poeppie wenst mee te dineren en loopt over de tafel heen-en-weer te schooien.

Wij voelen elkaar goed aan, begrijpen elkaar – Tijger-Mieppie en ik.

♥ Op de Kop van Jut ♥ Westerpark ♥ Amsterdam ♥

E   L   F   R   I   E   D   E

Ein Gedanke zu “Amsterdam exchange index

 1. Rustig blogje deze keer, de grootste uitschieter kwam uit Japan: zeven views, ééntje hier … , en ééntje daar en Canada was weer van de partij: vijf views of meer … Ik ga nog even kijken … Nee, de Nederlanders hebben het te druk met hamsteren …
  We gooien eventjes de hele wereld op slot, het Rijksmuseum is ook gesloten … , dan is de pleuris echt uit gebroken … Als het even vriest, gewoon een paar dagen sneeuw & vorst, hè … Ja, zo`n lekkere ouderwetse winter rondom het potkacheltje van Mamma Jos, dan is er niks aan de hand: vriezen alle virussen dood, toch … Lekker schaatsen of op de fiets er op uit. Ja, de Ronde Hoep, dacht het wel … Elfriede * zondagmiddag 15 maart 2020, 16.55 uur . . .

  Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s