Op de Wallen

Deze trut zat dus jarenlang in ’t buurtbeheer en ruimde de troep van andere op, die met hun  grote smoelen, allemaal alles beter wisten, maar nog te stom & tè besodemietert  waren, om ’t plastic afval voor hun poten op te rapen. Daarom, haat ik die Beidehandte Botox Gribus zo . . .  Ze wonen naast me, met hun grote bekken, onder me, met hun Stront van hier tot Tokio, boven me, met z’n porno gehossel, achter en voor me. Kan er niks aan doen, maar als ’t effe kan, hoop ik dat ze allemaal sterven aan ’t corona virus.

DSC_0759

Het echte werk kan beginnen . . .

DSC_0764Dus . . . , Op de Kop van Jut? „Zat ’n vette trut,“ en de Algehele Botox Gribus kwam in één zucht & in één kreet van geluk ontzettend lekker klaar . . . , (…), . . . : Meteen & onmiddellijk! Ze wil er wel over praten met ’n spych, waarom dat Zootje Ongeregelde Gribus zo gelukkig is, als ze met ze alle mij kunnen afzeiken.

Maar, zo’n „psych“ vindt dat zelf ook ’t aller hoogste geluk & het allerlekkerst; hoe meer ze je de stront in kan trappen, hoe lekkerder IEDEREEN & ALLEMAAL ’t vinden.

SONY DSCFriet: „Valt weer tegen, hè . . . “

„Ja,“ schreeuwden ze in koor, „die trut ligt er niet onder, maar zit er boven in ’t zonnetje.“

♥   ♥   ♥

SONY DSCOp het Oudekerkplein in mei 2016

In de Oude kerk op het Oudekerkplein. Het plafond in het middenschip was dus van hout en beschilderd door Jacob de Oude  van Oudedorp aan de Saan . . . , (Ik kijk het nog eventje na bij di Maestro, de weledelgeleerde heer drs. Jean Hubert van Tongeren). Naast het middenschip waren dus allemaal zijkapelletjes voor de verschillende gilden.

In allereerste instantie was ’t Oudekerkplein een terp naast de Zeedijk . . . Daarop stond ’n houtenkerk, maar later ging de stad naast haar schoenen lopen (zoals tegenwoordig, dus) en wilde ze ’n kerk van steen, omdat de rijke Amsterdamse kooplieden ook in huizen van steen gingen wonen.

Kortom: Ze bleven zijkapellen bouwen voor gilden & allerhande bedrijven.

SONY DSCDe Oudezijds Voorburgwal!

Zie je ze lopen over de Zeedijk? 

Friet: „Voor al die ongeregelde Nieges: naast, boven, onder, voor & achter me leg ik het eventjes uit: Ook al ben ik ‘n vette trut, met twee tieten en een kut, heb er géén zin in, om daarzo over al die hoofden te lopen & houw die grote smoelen maar, want ik weet wat jullie willen zeggen . . .“

Die Vette Trut blijft nog eventje hangen, hè . . .

Dit is overal in de stad vol viezerikken: Naast me, vooral boven me, onder me, achter & voor me ’t betere werk, waar ik kots misselijk en doodziek van word . . .

Ik denk ook wel ’ns bij mezelf: Ik beledig mensen toch niet midden in hun smoelen, bel nooit 112, alleen om ze te kankeren, terwijl ik hun voortuintjes uitmest & doden eenden uit de Kostverlorenvaart vis . . .  Net wat Edith zei: „Friet, houw je hand op je portemonnee! Je kan ze niet kopen in géén 100.000 jaar . . .“

Nee, omdat ze je nog ’t licht niet in je ogen gunnen. Zet me man ’n dure nieuwe auto voor de deur, dan heb je ’t helemaal gedaan . . .

Zo werken die dingen & niet anders . . . „Is er ’n dokter in de zaal!,“ gilde ze in blinde paniek . . .

Dokter Jesse de Fryter waar is die LUL, als hem nodig hebt: „Rot dan verder ook maar op met je assistentes, die kan ik missen als KIESPIJN!!!,“ brulde ze vol walging in de hoop dat het ’n ietsiepietsie tot hem doordrong, want als ik koppijn heb, ben ik niet geil.

„Nee, want dan trekt dat KUTWIJF niet aan de bel. Jammer, hè . . .,“ hadden we die? Houwen zo!

E   L   F   R   I   E   D   E

 

6 Gedanken zu “Op de Wallen

  1. Daarzo, bovonaan was me snorretje nog niet geläserd en helemaal onderaan die LUL. Hij wil zijn naam niet in mijn blogs hebben: De Zakkenwasser nummer één . . . Ik kan er zó kwaad om worden. Ja, en dan pas schrijf ik me beste blogs, want volgens mij is het overal hetzelfde liedje . . . Amsterdam, 19-4-`20

    Gefällt mir

  2. Nah … , het stelt niks voor, maar Peter en Betty in Sylt hadden me blog gelezen: Alle moeite was niet voor niks geweest, dus gaat ik weer een ‚BAKKIE‘ bloggen … Ik weet het niet meer! Tot over tien dagen, dan geef ik een feestje op me blog . . .
    Ik heb géén sterke drank in huis: Kutwijf zuipt niet, gebruikt ook géén drugs, ze gaat nooit ooit vreemd, maar schrijft blogs met aldoor dezelfde klantjes. WordPress wil me een boost geven, maar zó slim ben ik niet. Jokezelf zei: „Je moet het zelf leuk vinden, laat gaan … “ Welterusten, 20-april 2020, 4.30 uur …

    Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s