GELÄSERD SNORRETJE

Hoofstuk 1

Ranonkel, ranonkel, wat is dit weer voor gekonkel?

Dat Grof Stuk Vuil kan zó niet schrijven en smeet expliciet haar balkondeur dicht, terwijl zij zich afvroeg waar ze die arrogantie nog meer van kon . . .

Toen zij haar man leerde kennen in 1972, was hij in dat opzicht toch heel anders: Ontzetten gelukkig, dat ze hem niet als een bitch de deur weigerde. Nee, hij kwam niet meteen met rode rozen aanzetten, maar ze hield het gewoon leuk & gezellig. Hij kwam dus even langs en werd aldoor brutaler en ze moest hand-in-hand met hem in de Waterleidingduinen wandelen … Totdat, hij eindelijk na lange tijd de moed had, dat Grove Stuk Vuil voor een weekendje Brussel mee te vragen. „We gaan dan naar het Manneke Pis kijken en Vlaamse Frietjes eten,“ riep hij overtuigend en ze was meteen om . . .  Toen pas viel eindelijk bij dat Grove Stuk Vuil ’t kwartje. Ja, die Kankerhoer was nog zo groen als gras, hè . . .  Hij viel op dat Grove Stuk Vuil en dan heb je je maar daarin te voegen, voor de rest van je leven. Maar, het heeft haar echt géén windeieren gebracht . . .

Als je het aan haar had gevraagd, was ze liever voor de rest van haar leven met hem blijven hokken of scheef blijven wonen, wat jij wilt . . .  We gingen zomers de bergen in en ’s winters langlaufen in Tirol . . .  Heerlijk! Kortom: we kwamen toen nog ’ns ergens, hè …

Ik zou liegen als ik beweerde, dat ik het niet fantastisch vond om te verhuizen naar de Kop van Jut … In het begin was ik zelfs laaiend enthousiast: De Werf stond er al, maar de Van Reigersbergerstraat was zelfs nog niet in aanbouw … , ’t uitzicht was wijds & adembenemend, waar ik als een blok voor viel … Wel ontzettend jammer dat ik met me buren géén klik heb … Laat ik het zo maar omschrijven:

Dat ligt volkomen dus & helemaal aan dit GROF STUK VUIL …  

 Ja, dat we dat vooral wel even héél erg duidelijk stellen,hè … 

GEKAKEL  ZONDER  KOP

Voor dat ze verder gaat, kijkt ze even of ze mailtjes had gekregen van haar professor in emiraat en de weledelgeleerde vrouwe drs, Marjo en het zal haar helemaal niets verbazen, als zij als eerste sneuvelde aan het coronavirus . . .

-355 woorden en WordPress is te gierig om me bovenste Hemingway-foto-in-madeliefjes uit te lichten. Zouden ze de pest in me hebben? Ik wacht wel even op Hendrikje de Brave, dan mailt hij wel met WordPress in het Engels . . . ’t Grove Stuk Vuil is begonnen met haar levensverhaal … , waar helemaal niemand op zit te wachten. Als u ergens last van heeft:

OPROTTEN!

Weet u wat het probleem is? Dat Grove Stuk Vuil kent alleen maar haar eigen leventje wat absoluut niets voorstelt en niet . . . , hoe zal ze t benoemen?!? Die “ Geweldige blockbuster gevallen“ van ’n ander: Stelletje debielen uit ’n sociale huurwoning met enorme kapsies . . .

Geläserd snorretje!

 

2 Gedanken zu “GELÄSERD SNORRETJE

    • Dat was in omstreeks 1974, zeg maar. Hij versierde me met Brussel & Zwitserland! Daar kan je toch géén nee tegen zeggen: wordt hoofdstuk twee, alleen voor jouw . . .
      Mensen hebben het hoog in hun bol. Een huisvrouw komt nooit verder dan de keuken, was net met de wc bezig en zocht me een ongeluk naar die geläserde rotkop van me in Middenbeemster. Hendrikje de Brave: „Je moet wat weggooien! Je hebt te veel! Je komt er niet doorheen,“ Jammer dan … , kost een hoop tijd … Ik blog al vanaf 8 augustus 2015, dus . . . Amsterdam, 21 april 2020, 18.15 uur . . .

      Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s