Hoofdstuk 5

Deze van Simon Carmiggelt is ook erg mooi, want zijn stelling bevat ook een waarheid als een koe . . . Ik wilde even de pot schoon maken en Mieppie had wat te eten . . .

„Er bestaat geen moeilijker kunst dan waarlijk uitgebalanceerd nietsdoen.“

Simon Carmiggelt

Dat deze stelling beter is . . . , dan ’t thema hiervoor, uit Hoofdstuk 4 . . . , van G. van Benthem van den Bergh moet Friet wel duidelijk maken . . .

De mango’s zijn keihard

Kijk, voor haar mag deze lockdown, in de huidige coronacrises, nog wel tien à twintig jaar zo blijven duren. Haar moeder ging net voor haar drieëntachtigste de pijp uit, dus zij komt uit een ijzersterk geslacht: Niet dood te knuppelen! Maar, Friet ligt meteen met iedereen & overal in de clinch en hoe moet zij dat nu weer illustreren? Gezeik voor de kassa bij Albert Heijn misschien . . . ? Waarna, iedereen zich daar weer bovenop stort, om haar te vertellen, hoe verstandig, vooral veel slimmer & beter ze ’t allemaal weten aan te pakken . . . Het gebeurt! Het gebeurt gewoon voor je ergens erg in hebt, die dingen gaan zo . . . , als ze gaan . . . , de klok is niet meer terug te draaien . . .  You snappie?!?

Laat haar met rust en begin niet op haar hielen te trappen, wanneer ze haar boodschappen kar aan het uitladen is, al haar boodschappen op de lopende band legt. „Eerst de zware dingen!,“ riep ze tegen haar man, de eieren houdt ze zelf wel vast, want als hij daar vijf kilo aardappels op pleurt, zijn ze allemaal gebroken. Kortom: EEN GEKKENHUIS! Dat wijf achter haar kan dus niet wachten en zet haar blikje Red Bull tussen haar boodschappen en zij moet dat blikkie wel vijf keer naar achteren schuiven, terwijl zij zich afvraagt, waarom die Beidehante Bitch niet naar de snelkassa gaat met haar blikkie.

Nee, dat Kutwijf is weer lastig, want zij legt voor meer aan € 100, – – boodschappen op de band, ook nog ’n kookboek van Jamie Oliver, met de coole titel ‚SUPER FOOD‘, ‚Voor familie en vrienden‘, zij kwam zo niet voor de eerste keer bij de kassa in de clinch, maar het is iedere keer weer schering en inslag: met koopzegels, krijsende kinderen, het kan allemaal, maar zodra dat Kutwijf haar mond open doet, zit er vette stront aan de knikker . . .

Ze staat bij de groenten afdeling met haar boodschappen lijst en roept: „Nou heb ik me leesbril weer vergeten!“ De afdelingschef schiet onmiddellijk te hulp en grist haar lijst uit haar handen, terwijl hij zegt: „Ik doe ’t wel, even kijken . . . “ Onmiddellijk weer zo’n wijf er bovenop, die ook om aandacht verlegen zit: „De mango’s benne zó hard.“

FUCK  OFF  EN  LAAT  ME  MET  RUST!

– Peter kwam niet meer bij . . .  Nee, ’t gebeurd niet vaak, maar hij bleef in zijn Tena men pissen . . .

E   L   F   R   I   E   D   E

2 Gedanken zu “Hoofdstuk 5

 1. Ging de afdelingschef echt je boodschappenlijst af? Cool! *maakt notitie: filiaalchef plaatselijke Appie tip ven*. Ik weet niet, ik ben al een poosje niet meer in de supermarkt geweest. Er staat zo’n oranje gehest meisje voor de deur die de karren uitreikt, en laats zelfs een vent in een driedeling pak, als een soort ober! Er is geen lol aan zo. Ik heb wel medelijden met de gescootmobielden die altijd bij de koffiemachine rondhangen. Waar moeten die naar toe? 🙂

  Gefällt 1 Person

  • Ja, ik weet ook niet meer welke strategie ik het beste met me man kan volgen, „Zullen we naar noord gaan?,“ vroeg ik, „in #Landsmarkt voor groenten & fruit of gewoon bij de boer vreten kopen?“ Hij haalt in de Jan van Galenstraat wat in huis. Ik heb met of zonder boodschappenlijst toch een beter overzicht: alles aanvullen van Hag, hij neemt één potje en één blikje mee, zodat ik even ben gered. Nee, we hamsteren niet, desnoods kook ik pasta met vis, dat heb ik in huis … Ik zie wel . . .
   Hij wilde andijviestamppot, met een kuiltje sjuu . . . Ik ga aan de bak, doei! Amsterdam, 23-4-2020, 17.30 uur . . .

   Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s