Op Sylt één dode

Hoofdstuk 6 was géén succes, maar twee views en ééntje uit Sylt . . .

HOOFDSTUK  7

Op Sylt was ook één corona dode, vertelde ze me. Friet moest even slap met haar zuster ouwehoeren, kon niet wachten tot 30 april . . .   

ELFRIEDE DEED HAAR BEST

De pot is eindelijk schoon, nu moet ze effe zitten. Dus, Friet zei tegen haar: „IK was wel van plan, om ’t hierzo op de Kop van Jut uit te zingen tot 2075 . . . , dan plak ik er nog tien jaar bij, alleen om die Kanker Turken hiernaarst mij te jennen . . .“  

Eerst dacht Friet: Ik wil liever vandaag nog, dan morgen euthanasie, want ik wil niet dat ze met me gaan lopen sollen van ’t énnèu kassie naar ’t andere verpleeg tehuis aan de muur, met grote smoelen, want mevrouw ziet ze vliegen . . .

Jesse de Feyter: „Ja, natuurlijk! Zo dement als een deur, dat ouwe wijf . . .“

  Dat bepaalt Friet zelf wel & en anders pleegt ze onvrijwillige euthanasie bij Jesse de Feyter . . . Haar huidige huisarts, maar tot die tijd in 2075 zal ze er nog wel ’n stuk of vijf hebben versleten . . . 

„Ik doe ontzettend me best!,“ riep Elfriede.

Een anonieme beller: „Woon jij daar alleen?“

Die hoer hing meteen op en ze blijft het hier uitzingen tot 2075! Oprottten!

white owl close up photography

Foto door Charles Pragnell op Pexels.com

E   L   F   R   I   E   D   E

4 Gedanken zu “Op Sylt één dode

  • Op mijn 117ste verjaardag is het 2061 … Ik of jij kan niet rekenen, ben in de oorlog geboren en dat is al niet eens meer te behappen voor een millennium blogger … Ik denk, dat je zo rond de vijftig bent, eerder ouder dan jonger. Ik kijk nog even naar je blogs, dacht dat je was begonnen in 2013. let dan niet meer zo goed op, omdat ik gesloopt ben … Soms, dan ben ik zo moe … , dat het gewoon pijn doet … Ik ben nu al te laat voor me ‚Transporter‘ de actieserie op RTL7 … , doei! 25-4-2020, 22.20 uur . . .

   Gefällt 1 Person

   • In 2075 ben ik 117. Ik ben van na de oorlog, meer van zeg maar de tweedehands oorlog, maar in mijn jeugd nog best heel reëel. Nu is het voor de jongeren écht geschiedenis, zoiets als de 80 jarige oorlog, maar dan, nou vooruit, iets minder lang geleden. Ik hoop dat je van Transporter genoten hebt!

    Gefällt 1 Person

 1. Dus … , 1975 – 17 = 1958 . . . Wat leuk! Nog een jonge God! Heerlijk, om rauw in te bijten … Eigenlijk, heb ik met alle mannen een leuke klik en ik was ook nooit zo`n moeilijk type … Maar . . . , in géén honderd jaar! Ik zou bijna schrijven: Ik bleef me hele leven maagd … Waar was ik?
  Peter: „Had je al je pannen afgewassen?“
  Friet: „Nee! Als ik van jou op me verjaardag een blogje krijg, ben ik allang gelukkig.“ Elfriede * Amsterdam * 26 april 2020, 14.15 uur . . .

  Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s