Foute rails

Was de weg effe volkomen kwijt in het duister, terwijl zij haar plan de campagne bedacht: de slaapkamer uitmesten, keuken, ramen lappen en ’t balkon schrobben, dus begint ze met de wastafel in de badkamer schoon te maken . . . , daarna de kattenbakken, waarna de wissel omgaat, want ze wist ’t niet meer . . .

Peter: „Het is zondag! Doe vooral je stofzuiger niet aan, daar hebben je buren last van.“

Frietje: „Ja, zelfs, als ik me eigen reet afveeg . . .“

„Deze foto’s benne van vandaag, op ’n zonnige, mooie zondagmiddag; 26 april 2020,“ zei ze . . . , waarna ze de worteltjes ging schrapen . . .

 • Mieppie op haar balkon

 • Nijlganzen op de Kop van Jut

 • Zwanen in de Kostverlorenvaart
 • PLANTENBAK  VAN  DE  BENEDENBUREN
 • HAAR  PISHOEK

De beneden buurvrouw op de begaande grond heeft een achtertuintje aan de voorkant, met ’n romantische vijver waar de reiger haar goudvissen uit vreet . . .

Zo is er altijd en overal wel wat. Ze wilde ook nog ’n ♥ perquelade allee ♥ zo’n percolaboog van twee meter hoog en vijf meter lang, vol met slingerplanten & rode rozen ♥ ’n vogelhuisje ♥, mozaieksteentjes langs de kant en in alle hoekjes & gaatjes: Het kon niet op!

Nee, Frietje bemoeide zich helemaal nergens mee. ZE ZOU NIET DURVEN!!! Zij had ook helemaal géén klick met die buurvrouw onder die Turkse Truttel-de-Pruttel: voor geen centimeter . . .  Wanneer die Turkse haar dikke Pruttel Reet daar naar binnen draait, kan Frietje ’t wel schudden . . .

Allemaal van die binnenvetters . . .

E   L   F   R   I   E   D   E

3 Gedanken zu “Foute rails

 1. Mieppie ziet er echt uit als een kat van 20. Oude dame, haartjes in de war, geeft niks, opgerold op een deken die het leven kleur geeft. Oude dieren zijn net zo ontroerend als jonge. Ik zag gisteren een eend met 9 kuikens. Het grappige was dat op het eerste gezicht het net lijkt of mama de leiding heeft. Maar de bende week steeds af van de koers, nieuwsgierig als ze waren, zelfs recht op mij af toen ik een foto aan het maken was. En mams peddelde er achteraan om ze met zachte drang terug in de juiste richting te krijgen. Maar wat, zo zag je haar denken, is de juiste richting? Als straks die moeder oud is zal ze zich ergens terugvinden en denken: oké, dit was dus de richting die ik ingeslagen ben. Goed of fout, dat doet er niet meer toe. We rollen ons op op een felgekleurd dekentje, haartjes in de war. Geeft niks. Zon op het balkon.

  Gefällt mir

  • Mooi … , je hebt talent … Je raakt verstrikt in je oude gewoontes … , je nieuwe routine en je praat over Mamma Jos. „Dat was een wereldwijf! Nee, zij had nooit schulden … , kocht nooit iets op afbetaling … Waar is alles gebleven?“ Met twee meiden stond zij er helemaal alleen voor, dat zou ik in géén honderd jaar kunnen. Naast mij op drie hoog woont ook zo`n dappere vrouw: alleen, 2 meiden en 2 jongens! Een zuster in huis voor zo lang dat duurde … Het fijne weet ik er niet van: Politie! Die Turkse Truttel zeker weer … Dat Turkse koppie hangt ook van losse eindjes aan elkaar, die Turkse Nieges! Waar halen ze de verbeelding vandaan, gaan te keer op z`n Turks alsof de wereld alleen van hun is …
   Iedereen een grote bek, maar ga er je hele leven effe naast zitten: Gadverdamme!
   Ja, zo kannie wel weer, ik doe het verder rustig an en donderdag ben ik jarig, niet op woensdag. Frietje ************************************************************************* Elfriede! * 26 april 2020, 21,15 uur … *

   Gefällt 1 Person

   • Ik zocht nog naar dat rozenprieeltje … , dus een rozen percola … Daar ben je zo een dag zoet mee en die 75 klantjes van me . . . Nee, die kijken niet eventjes om. Ik moet het één week laten staan, zodat ik er nog wat kan aanbreien, zinnen oppoetsen & afstoffen … Ik weet er alles van en dat is het moeilijkste.
    Ik kan nu al een beginnetje maken voor een nieuwe blog, maar ik moet aan de bak, anders ben ik straks daar te moe voor … Punt 1. bij het afvallen is: GEEN FASTFOOD!!! Zelf je boodschappen in huis halen, alles opruimen, tafel dekken, groeten wassen, aardappels opzetten en pellen of rijst ontdooien en voor het op tafel komt Hendrikje de Brave wakker maken, dus die pot moet voor 18.00 uur op tafel staan, anders kan hij niet meer op zijn benen staan, laat helemaal staan lopen, als het dan tot hem is door gedrongen, ga ik me visje bakken, uitjes fruiten, sausje maken … Wat had dat wijf verder nog te MOETEN???? Zij sterft, als Jane Dark in het harnas … Elfriede staat als een BLOK! 27 april 2020, 15.55 uur . . . Pergola zeg Hendrikje!.

    Gefällt mir

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s