Poesjes voor Betty in Sylt

 ♥ Aan dr. prof. Maarten van Buuren in emeritaat ♥ 

„Hij zal nu wel ’n oud en krakkemikkig mannetje zijn geworden . . . “ zei Elfriede, maar ze wilde toch van die laatste twee ijscoups snoepen, met dr. prof. Maarten van Buuren, de zeerweledele lieve hooggeleerde Heer in emeritaat, mijn professor in ruste dus . . .  Wat nooit zal gebeuren . . . , omdat het te veel gedoe is. We blijven voor altijd „vrij gezellig alleen“ . . .  Ze krijgt zelfs geen mailtje van hem, als hij in Amsterdam op de Keizersgracht nog wel, of in de Hermitage aan de Amstel, weer een college geeft en iets vertelt over de Oosterse filosofieën . . . , waar echt géén enkel touwtje aan is vast te knopen en daarzo aan de Amstel kan je in het museum restaurant ook even zitten. Nee, we hoeven niet persé helemaal naar de Hallen aan het Bellamyplein . . .

Ouwe Lijk op Krukken

Altijd het zelfde liedje: Honderden mensen op Facebook die vrienden met me willen worden . . , Bloggers die ’t echt, héél, erg gezellig zouden vinden, om me te ontmoeten . . .  Ik wil ook wel een retourtje Utrecht nemen, om hem daar in ’n ijssalon te ontmoeten . . . Kortom, ik ga echt waar, nooit ooit meer ergens naartoe voor een excursie, of stads wandeling, lezingen . . .  Op dat Ouwe Lijk op Krukken zit niemand te wachten . . .

Maar, hoe hij daar stond . . . , hoe hij daar stond te vertellen . . .  Iedereen hing ademloos aan zijn lippen . . .  Die filosofieën over al die Boedha’s en Zen is niet iets om te begrijpen, maar ’t is één beleving . . .  Je moet je er in onderdompelen, daarom denk ik, dat ik toch Kung Fu ga doen, als die corona toestand is versoepeld . . . , met ’n vaccin, naar wij dachten. Want, als ik het krijg, wil ik meteen dood. Moet ik drie maanden aan zo’n beademingsapparaat? Daarna, meteen ’t verpleeghuis in, met alle soa’s die er zijn, inclusief HIV . . . , in de vurige hoop dat ze er héél erg snel komt te overlijden . . .

Kung Fu heb ik fysiek, maar vooral geestelijk héél erg nodig! Gewoon . . . , één uurtje per week me eigen helemaal lens vechten: 1,2, en BAM! 1-2-3 en BAM! BAM-BENG-BENG-BAMMMMMMMMMMMM! Knog out! En terwijl ik dat doe, spring ik drie meter hoog IN DE LUCHT . . .  Trap ze allemaal voor hun KANKERTREITERS . . .

Ja, tante Friet ziet ze in ’n deuk liggen, totdat dat Ouwe Lijk op Krukken ze allemaal in hun treiter spuugt!

Bel 112

Jos van den Linden: „Hoe is ’t met je? Moet ik weer langs komen? Ik wil je psychologisch wel masseren, hoor . . . “

„Die Turkse Nieges naast mij belt 112 niet meer,“ zei Elfriede. „We weten nu wel dat zij, die Turkse Trut van Troje naast Elfriede dus, met ’n smarthphone in haar klauwen loopt tè pronken. Kan ze onmiddellijk 112 bellen, ja . . .  Het Grote Gevaar voor de maatschappij, maar hoe gemeen, gevaarlijk en vooral vals de algehele maatschappij altijd voor Elfriede is geweest, daar vegen we onze stinkende reten mee af . . .

E   L   F   R   I   E   D   E

 

2 Gedanken zu “Poesjes voor Betty in Sylt

 1. Maar Elfriede, gaat kung fu niet vooral over beheersing? Over stilte en contemplatie en oeroude boedhistische principes. En dán pas drie meter hoog springen en iedereen helemaal de tandjes beuken? Maar ook dan alleen indien strikt noodzakelijk. Zen = bevrijding door je ware aard te kennen. Hmm… oké… kung fu! 🙂

  Gefällt 1 Person

 2. Schatje! Ik had twee proeflessen Kung Fu genomen. In de eerste les was hij „veel“ aan het uitleggen en dat snap je pas al doende na drie, vier jaar … Toen n praktijk les`(een week later) en daarbij kreeg ik `n stoel, zodat ik niet een uur lang hoefde te staan … Dat gaat niet meer, zó laat op de avond. Wij hadden die proefles toen iedereen naar huis ging, toen had de leraar nog `n uurtje tijd voor ons …
  „Waarom wil je Kung Fu gaan doen?,“ vroeg hij. Ik zei: „Ik wil fit zijn op me ouwe dag. Ben al lang blij als ik het red, om hier naartoe te lopen en weer terug … “ Wel op krukken natuurlijk! Tien jaar geleden moest er opeens dertig kilo af en toen ging ik bloggen. Kortom: weeg nog steeds 100 kilo en daarover kan ik kort en lang lullen, maar `n ander weet het zo-wie-zo beter … Dat dit Ouwe Lijk op Krukken het zelf moet doen, zover benne ze nog niet en daarom probeert ze Kung Fu … Ik ben klaar met die Fitnissclubjes. Gezeik aan me hoofd van die dementerende ouwe wijven, daar kan ik helemaal niet tegen. Kung Fu is meer iets voor kerels. Precies mijn koppie thee … Goed … Hij zegt: „Kom twee keer in de week, anders schiet `t niet op met jou.“ Ja …, wie het onderste uit de kan wil hebben, hè …
  Peter: „Ja, die krijgt de deksel op zijn neus, met die coronapandemie.“
  Dus … , ik gaat eerst maar wat lopen, want na één uur vechten, kan ik niet meer lopen … Voor ik weg ga, moet me bed zijn opgeklopt en opgemaakt, zodat ik er meteen in kan rollen, dan kleed ik me `s nachts, als ik moet plassen wel uit.
  Op Texel reed ik paard op een zwarte Friese hengst, zo`n stevige boerenknol zeg maar, met spieren van graniet en hij deed precies, wat hij zelf wilde. Hij heette niet voor niets KING!
  Om daarvan niet af te vallen en de rit te blijven uitzitten na `n lange galop, met al die andere paarden, langs het strand, door de duinen & bossen, dan kan je je niet eens meer je trappetje op, om je bed in te rollen …
  De volgende ochtend ging ik me douchen en daar knapte ik heerlijk van op … Nee, het was géén doen: zo`n ouwe Knol met een jonge meid … Maar, ik heb het overleefd! Daarom, houd ik van het boerenbedrijf, om die hengsten … , die Kingen … Prachtig! Ik was ook een balletmeisje, hoor … Ik heb overal van genoten … Elfriede, 25 mei 2020. 19.35 uur … Ik gaat aan de bak, doei!

  Gefällt 2 Personen

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s