Essay`tje op me pleetje . . .

P1050154De laatste foto’s van Tijger-Mieppie op dinsdag 16 juni 2020 . . .

Ze is éénentwintig jaar oud geworden . . .

P1050153

„HET  RATIONALISME  IS  SLECHTS  EEN  HEEL  DUN  VERNISJE  OVER  EEN  BAAIERD  VAN  ONBEREKENBAARHEDEN.“

Heldring (Uit het NRC) of de Dikke van Dale

MET  DAT  KUTWIJF!

Waar was me eerste zin?!?

Mensen, plaatsen van die mooie, gezonde rasechte kattenfoto’s op hun blog en dan heet dat één ‚Katteblog‘ . . .  Eigenwijs, als ik ben, wilde ik er ook ’n hele kattengeschiedenis bij schrijven of wilde U lezen, dat ik die ouwe kat, van mij . . . , voor € 50, — à 60 euro’s heb laten cremeren. Ja, schiet lekker op! Nu de rest nog, hè . . .  Beestje had ik ook in een vuilniszak kunnen pleuren en meteen dumpen in de Restafval bak . . .

DSC_0759

KUTWIJF ZAT IN BUURTBEHEER, DEED VRIJWILLIGERSWERK:

WAT  ’N  GIA-TRUT, HÈ . . .

Tenslotte, deed ik dat ook met al die dode eenden die ik uit ’t Westelijkmarktkanaal had opgevist, die beesten lagen daar lekker weg te rotten, honden plonsden gezellig het water in . . . , alsof er niks aan de hand was . . . , alleen dat kankerwijf moest zo nodig die troep opruimen, hè . . .  Ja, die mongool was er weer goed genoeg voor, om die stinkende bende op te ruimen? Ja, pleur die dooie katten ook meteen maar in de Restafval Bakken, scheelt ’n slok op een borrel . . .

Zo zie ik al die Schele Schlemielen en overal, hè . . .  Stelletje MOTHERFUCKER’S . . . Vooral boven me . . . , onder me . . . ,  en helemaal naast me . . .  Eens, win ik toch de Jackpot en dan kan ik ook oprotten, maar dan is dat wel hete mosterd na de maaltijd . . .

Ja, hier is ’n verbitterd en teleur gesteld oud wijf aan het woord en als het je niet zint:

OPZOUTEN!!!

Wat dus ook nog een optie is: Meteen 112 bellen, dan gaat die Trut voor schut en dat is pas echt lekker geil . . .

De weledelzeerhooggeleerde dr. prof. in emiraat zei, dat ik naar bed moest gaan en morgen verder kon schrijven. Hij begreep, dat ’t eenzaam was hierzo op de Kop van Jut zonder Tijger-Mieppie . . .  De laatste tijd kon ze zo klagelijk mauwen en dan riep ik geïrriteerd: „Hou je kop!“

Mieppie: „Je bent een rotwijf!“

Ik: „Hou nu even op!“

Mieppie: „Nee!“ Wat zo uren door kon gaan. Ze wilde wat eten . . .  Daarna slapen, ze wilde niet nog drie à vier uur wachten . . .  Maar, ik gaf haar wel wat voor ik naar bed ging, dat at ze onmiddellijk . . .  Ze was altijd tevreden, maar nu hoor ik haar brommen . . . . „Je kan lullen als Brugman Frietje,“ zei Maarten, „maar je zorgde niet goed voor je katje.“

De zeerhooggeleerde professor dr. Maarten van Buuren heeft altijd gelijk.

E   L   F   R   I   E   D   E

4 Gedanken zu “Essay`tje op me pleetje . . .

 1. Ach Elfriede! Gecondoleerd. De laatste foto van Miepie. Het snijdt me door de ziel. En toch ook prachtig. Waardig. We moeten niet verdonkeremanen. We moeten de dingen onder ogen zien. Eenentwintig jaar is niet niks. Als Miepie het zo lang bij je uitgehouden heeft, dan heb je goed voor haar gezorgd. Ik hoop dat je toch een beetje hebt kunnen slapen. Peter.

  Gefällt 1 Person

  • Nee Schat, ik kan niet slapen, want onder die rationaliteit zit té veel emotie. Ik had een band met Mieppie, hoe gek dat ook mag klinken, het heeft jaren gekost, voordat wij elkaar `n ietsjes beter begrepen en net als het dan lekker gaat … Ik hoorde van de dokter dat ze blind was, die grote ronde zwarte pupillen waren altijd groot en zwart, ook overdag … Dat dat katje af-en-toe de kluts totaal kwijt was … Jezus! Daar kom ik nu pas achter en `n ander katje is ook géén optie, omdat dat Mieppie niet is … – . . . , (…), ik ben kapot!
   Netzo, als met bergbeklimmen: We hadden alles, liepen over gletsjers naar de top … Hadden ze die kut woning voor ons, Nu ga ik alles opruimen: katten-, bergspullen en de rest en dat is het droevige eraan.
   Dat zei Henny ook al: We kunnen een katte-episode afsluiten …
   Ik had Mieppie nog minstens twintig jaar of nog langer willen houden, maar zolang leven katten niet: Tien jaar is al mooi! Ze kon niet weglopen bij me … , werd niet door honden opgejaagd ,,, , ook niet door katers … , was niet drie keer per jaar zwanger, want dat gaat gewoon door in de zomer, herfst en winter … Vijftien jaar was al schitterend voor een poesje en toch …
   Peter: „Op is op! Als jij straks 110 of 120 bent, kan je ook niet meer op je benen staan;“ riep hij boos uit Groningen.
   Ze viel opeens zo veel af en zo snel … , daarover voel ik me schuldig …
   Ik kan de klok niet meer terug draaien, ze is dood … Gezien haar leeftijd … , we hadden nog door kunnen dokteren: bloedonderzoek, rontgenfoto’s … , (…), … Hoeveel langer … , moet je haar dat allemaal aandoen? Er zal best nog meer gespeeld hebben, dat ik niet wist … Misschien, zelfs de dokter niet eens … Jezus, wat mis ik dat katje …
   Schat, ik probeer nog wat te slapen en wil hard gaan werken, zodat ik kan slapen en niet de hele nacht aan Mieppie moet denken . . .
   Ga niet zeggen: „Je moet haar loslaten,“ want het was ooit het enige … , wat ik ooit had … Die „Grote Liefde“ bleek ook alleen maar een boel gelazer, waar je alleen maar dood-en-dood-ziek van werd … Leuke titel: ‚MIJN GROTE LIEFDE‘, dan schrijf ik over Mieppie in Hoofdstukken. Wat dacht je daarvan?
   Welterusten! Fijn, dat ik even bij je mocht uithuilen … Amsterdam, 17 juni 2020, 4.30 uur …

   Gefällt 1 Person

 2. Wat verdrietig, Elfriede, het spijt me dat het leven van je kat ten einde is gekomen. Maar ze had een lang leven, en zoals je aan Peter schreef, zelfs een die minder werd belast door allerlei soorten bedreigingen, zoals hier in het dorp, waar een kat nooit met iemand oud is geworden en zonder geweld is gestorven.
  Het allerbeste, Heide.

  Gefällt 1 Person

  • Dank je lieve Schat … Ze was altijd al een dun scharminkeltje … Nee, géén dikke obesitaskat, die alleen maar slaapt en eet … Oh, Gott!!! Ich werde über Tijger-Mieppie bloggen bis Weinnachten … , immer … , weiter weisse ich nichts mehr … Sie wird nie aus meinem Kopf gehen!!!
   Mein Gott, wie lieb Sie war … * Elfriede, 17 juni 2020, 11.45 uur . . . * Amsterdam *

   Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s