Slanke Slet

P1050225

Spataderen

Over Tijger Mieppie raakt Tante Friet natuurlijk nooit uitgeluld . . . , maar googel gerust eventjes naar Wikipedia, lees alles tot in de puntjes over de Franse romanschrijver, dichter & filmmaker: Michel Houllebecq . . . Hij was waanzinnig mooi, maar als kind niet gewild, ongewenst en bij oma gestald. Op latere leeftijd brak hij helemaal met zijn ouders en nam de naam van zijn oma aan.

Nu ziet hij er uit als een levend lijk: bleek, als een slappe vaatdoek, omdat hij een ketting roker is . . . Roken is ook een valkuil waar je nooit meer uit komt . . .  Psychologisch gezien, wil ik serieus alle valkuil therapieën uitdiepen, maar ik voel me al belachelijk, als ik over Mieppie begin . . .  „Heb je haar as op een altaartje?“ Dan ben ik uit geluld . . .

Wijven! Ik ben er zó klaar mee! Ja, dat is mijn aller grootste valkuil . . . Die eeuwige tinnef van die wijven . . .  

P1050229

Java kroepoek

Die Ranzige Ouwe Tena Lady Muts moet aan de bak, ze wil ’n nasi gerecht maken . . . , zonder enig idee te hebben in welke keuken ze nu zit te klooien . . . , met gekruide pastasaus van BERTOLLI . . . , lijkt ’t wel of ze in de keuken ook aan het bloggen is . . .

De Algemene Goegemeente: „Mevrouw, de Oosterse keuken met Conimex . . . „

Die Ranzige Ouwe Stinkende Tena Lady Muts: „Ja, van Conimex heb ik er kroepoek Java bij: Mild gekruid en de hele zak is 75 gram: één onsje is 500 calorieën, dus tot en met de kerstdagen . . .  Of had die dementerende trut weer wat te moeten?,“ vroeg die Ranzige Ouwe Stinkende Tena Lady Muts.

P1050226

Alle wijven in de apotheek: „Let ’n beetje op je spataderen! Nergens, ergens zout bij  doen, hè . . . Ook niet bij de groenten, anders schiet je bloeddruk weer te ver omhoog, moeten we je medicijnen weer opnieuw aanpassen, alsof we niks beters te doen hebben.“

P1050230

Eerlijk geblogd . . . , had ik die wijven nog nooit ooit iets dergelijks horen zeggen: Niet eentje!!! Stel je voor: die Slet is Slank en gezond?!? Moeten we absoluut niet hebben, valt niets aan verdienen en dan kan ik helemaal de kèlére krijgen. Kortom: Bel 112!!! Sluit op die hap, zo zijn de regels . . . ! Kan ik niet meer bloggen!!! Goh . . . , dacht toch echt even te horen, omdat ’t hele pand stond te schudden . . . , dat iedereen op Kop van Jut . . . , de hele buurt . . . , héél Amsterdam van geluk en zaligheid zó ontzettend lekker klaar kwam.“

P1050227Ja . . . , met de aller grootste sigaren + ’n fles jenever op de achtergrond . . .

Toen begon ’t te gieten . . .

Ik riep ze naar boven: zeven man op me te kleine, te krappe, kut balkonnetje . . . , als daar dan ook nog zeven wijven bij komen, met bakken sla en stokbroden . . .

P1050223

E   L   F   R   I   E   D   E

 

 

4 Gedanken zu “Slanke Slet

 1. Heb je ze echt naar boven geroepen Elfriede? Wat lief! Het beeld dat gans Amsterdam een collectief orgasme krijgt zodat de stad staat te schudden op zijn veenvesten staat me wel aan. Je zou voor de grap dan eens moeten zeggen dat je ophoudt met bloggen. En dan is de rust wedergekeerd, de laatste snikjes verdampen en jij begint gewoon opnieuw, want hee, een blogster blogt, dat is de aard der dingen. O ja, Houllebeck is een fantastisch schrijver en je hebt gelijk, hij ziet er NIET uit. Dat van zijn jeugd en oma wist ik niet, maar nu begrijp ik beter de rol van de moeder in Elementaire deeltjes.

  Gefällt 1 Person

  • Dat was mijn professor in zijn Filosofische Leesclub op de Keizersgracht 258 1016 EV Amsterdam, tel: 020 088 518 50 00 * http://www.vrijeacademie.nl, ze doen kunst en cultuur. Ik belde er eens naartoe, hoorde ik op de achtergrond die trut tegen haar collega zeggen, dat ze iemand aan de lijn had, die hartstikke gek was met haar Filosofie … „Geef maar?!,“ zei hij en ik wilde Maarten weer zien … Hij moest weer over Sartre vertellen … Kortom: de hele maand december zag ik niet zitten. „Ik wil Maarten van Buuren,“ zei ik en dacht: De rest mag bij het grofvuil. Ik ben nog heilig, hoor … „Ach … ,“ zei hij en hij had met me te doen.
   Maar, Maarten is wel leuk, want ik kan hem een mailtje sturen, daar doet hij niet moeilijk over, hij schrijft boeken, dus ik kan met hem naar bed. ‚HOOFT van mijn dromen‘ lag naast me bed, nu op de keukentafel. Er zit een leuk jongetje in een speelgoedauto . . . , ik kreeg een pop en een keukentje … Toen ik het zag! Ongelovelijk mooi! Me ogen deden gewoon zeer! Zo mooi vond ik het.
   Zo gaan die dingen … Friet! Blijf in je keukentje en neem maar een koppie soep. „Oké, ik drink géén koffie meer, om 17.25 uur …,“ riep ze naar Groningen.
   Peter: „Koppie thee?!?“
   Friet: „Lekker.“ Kijk even of ze in Groningen ook lezingen, excursies, colleges, reizen en studiedagen geven. Ik deed er een cursus fotografie: info@vrijeacademie.nl * Bedankt voor je belangstelling, Amsterdam * 30 juni 2020, 17.35 uur … Nederlandse tijd … *
   Weet je: Ik wil zelf iets doen. Zit Godverdomme me hele leven al braaf met me armen over elkaar in de bank en houw je toeter, want mijn aanwezigheid alleen al is niet te pruimen. Kuthoer, roepen ze er niet achteraan, maar ik hoor het wel …
   „Mevrouw, u moet wel effe goed begrijpen, dat de mensen niet voor u komen, daar betalen ze hun geld niet voor en u moet ook harder fietsen en sneller lopen: BEK DICHT!“ Henk van Os die LUL ging ook helemaal los tegen me in een bom volle kerk. God! Wat was dat wijf weer lastig, alleen me geld stinkt niet.
   Ik heb dat soort dingen, staat die priester helemaal hysterisch voor het altaar: „MAAK JIJ MAAR EEN KRUISJE!,“ gilde hij tegen me. Hij viel helemaal uit zijn rol, die nonnen schrokken zich een hoedje … Klootzakken!
   Maarten van Buuren was geweldig en hij schrijft geweldig . . . , ja …

   Gefällt 1 Person

   • Zeker hebben ze in Groningen de Vrije Academie! Ik heb daar lang geleden een introductiecursus kunstgeschiedenis gedaan. Was interessant. We moesten een dik boek kopen, wat geen straf was. Ik heb het helemaal gelezen want dat deed ik in die tijd (en nog wel hoor) en zoals gebruikelijk ben ik bijna alles weer vergeten, maar er blijft toch ook altijd wel wat hangen, geen feiten maar een idee van kennis, een soort potentieel. Zo drijf ik door het leven, op een vlot van vage gedachten. Hoofd van mijn dromen wil ik wel lezen. Ik ga op zoek. Ik moest lachen om je zin: ‚hij schrijft boeken, dus kan ik met hem naar bed.‘ Zo is het natuurlijk wel! Daarom ben ik schrijver geworden. Fluisterwoorden in de nacht, dromen van papier. We kiezen ons eigen tempo, ontmantelen de kruizen en nemen de nonnenhoedjes met een buiging in ontvangst. Je schrijft fantastisch Elfriede. Dank je wel!

    Gefällt mir

   • Auteur: Maarten van Buuren ‚HOOFD van mijn dromen‘ Uitgever: LEMNISCAAT b.v. Rotterdam, 2009 – ISBN 978 90 477 0213 9
    – Joost Zwagerman in NRC Handelsblad: „Maaren van Buuren is begiftigd met een robuuste, lenige en bijna sexy schrijfstijl. ‚KIKKER GAAT FIETSEN‘ is het blakende bewijsstuk van een ontsnappingskunstenaar.“ Oké? Hoeveel auteurs worden er vergeleken met EEN kunstenaar? Ik had ook eens `n keer een kunstenaar aan me broek hangen. Hij vond het zo raar dat ik géén enkele belangstelling had in hem, nog in zijn kunst: „Ik hang in het Stedelijk Museum,“ zei hij en ik was er niet kapot van. Als hij nu had gevraagd: „Bakkie? Daarzo op de hoek P.C. Hoofdstraat/ Van Baerlestraat …“ Hallo! „Effe zitten …?“
    In Vrij Nederland schreef Maarten ‚t Hart: „Wat een feest om zo vorstelijk de wereld van je jeugd geschetst te zien door de ogen van een ander, die zo goed schrijven kan. (…) LEES VAN BUUREN.“ Amsterdam * woensdag 1 juli 2020, 12.30 uur … * Hollandse tijd … * Wacht effe? Ik stond tegenover het Stedelijkmuseum in de Van Baerlestraat en op de hoek van de Willemsparkweg kan je lekker zitten te kakken, aan de overkant is de PC,. Wij zeggen gewoon: „Was effe in de PC.“
    Peter: „Mocht je zijn creditcard lenen?“ Mevrouw lult je wel door de stad! BAKKIE!

    Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s