Gemierenmeier

In de Bijenkorf rond struinen

Iedereen was jaloers op me man, want hij zat in de lift en had ’n mooie vrouw: „Tante Friet heb er nooit erg in gehad en er niks van gemerkt!“ Kortom, we hielden ’t hoofd boven water, stonden nooit rood en deden niks zwart. Wat dus ook niet wilde lukken, als je ’n loondienstslaaf bent en wij waren zulke sjlemielen . . .  Maar goed . . .

Die Kneus van mij vertelde, dat ’n collega van hem, van de Hoge Technische School ‚an guilty pleasure‘ had: Hij verzamelde oude radio’s . . . , liep alle braderieën af, was op elk buurtfeest, alle vlooien-markten, brinken vol ouwe rommeltroep van zolders & kelders, was de lieveling van elke Kringloopzaak en de bende bij hem thuis was dramatisch . . . Overal troep: onder de trap, boven de trap en de hele zolder propvol, je brak je nek en kon nergens meer gaan of staan . . .

Die Kneus van mij, met zijn Middelbare Technische School was nog „netjes“, want bij hem heerst nog ’n klein uppie duppie orde, achter de kamerdeur . . . Van boven de deur tot bijna tot op de grond hangt ’t vol met kastjes, laatjes vol met allerlei frutsels & technische fratsels:  spijkertjes & schroefjes, elastiekjes met batterijen in alle soorten en maten, plakkertjes om alles netjes te labelen . . .  Kortom: Ze heb een week nodig, om zijn kamer te doen en dat doet ze liever alleen!!! Zij is al ontzettend moe . . . , ontzettend moedeloos . . . , als zij alleen maar denkt . . . , aan ’n ongeïnteresseerde huishoudelijke hulp . . . , die gillend van ellende na de eerste dag al weg rent . . .

Macro Maffia

Moet ze iedere week één nieuw Marokkaans Hoofddoekje . . . , alles weer ’n keer . . . , alles opnieuw uitleggen & vertellen . . . , je kan nergens ergens nog iets terug vinden, verdenkt haar van ’t ergste . . . , omdat zij zelf ook een ontzettende rommelkont is . . .  So what!!! ??? !!! Dan duurt ’t maar ’n hele maand, voordat alles is afgestoft . . . , afgewassen . . . , opgehangen & gestreken . . .

Die collega van hem, met zijn HTS, had onderdelen nodig, om antieke radio’s weer aan de praat te krijgen en dan repareerde hij die . . .  Wanneer ze ’t dan weer deden, was hij zo blij en gelukkig, als ’n kind, dat was zijn heimelijke genoegen en ik vind dat helemaal niet raar . . .

Hallootjes!!!

Daar zit hij dan met zijn HTS op zijn ouwe dag . . .  Waren er anno 2021 nog mensen? Die in ouwe gerestaureerde meuk zijn geïnteresseerd? Misschien, in ’n opgepoetste & afgestofte Old Timer?

DSC0029130 april 2005 – Toen ging die LUL boven me zijn balkon met ’n hoge drukspuit schoon spuiten, dat is zijn heimelijke genoegen, als je net je verjaardag viert of je witte was ophangt en al je plantjes moet je dan afwassen: ieder & elk blaadje . . .  Wel beschaaft blijven, hè tante Friet . . .  Niet schreeuwen! Anders bellen de buren 112! Ga op je rug liggen of pijp hem, geef hem de aller duurste after shave van GUERLAIN of Old Spice, tracteer ’m bovendien met appeltaart en slagroom en maak je vooral nergens druk om, anders voelt hij zich gediscrimineerd: ZAKKENWASSER!!!

Nee, kom ook niet meer bij . . . , heb al vijf Tena Lady’s vol gezeken!

De drukte bij SAIL2015, met favoriete koekjes in de kerstkrans, met „guilty pleasures“ & haar GROENTETAART!

Tijger-Mieppie vind m’n geknuffel niet erg, maar die grote zwarte lens vertrouwt ze voor geen meter . . .  Me klein keutel kontje . . .

Raw00310

E   L   F   R   I   E   D   E

2 Gedanken zu “Gemierenmeier

 1. Dit vond ik een prachtig verhaal. Ik heb niets met techniek (snap er niks van) maar ik begrijp denk ik heel goed dat als zo’n radio weer werkt, dat je dan hartstikke blij bent. En ik snap ook de pret van het verzamelen en ordenen van onderdeeltjes en…. dingetjes waar ik geen naam aan kan geven. Een ijzerwinkel! Met al die laadjes en doosjes – schitterend, Of zo’n stoffenzaak met een rek met klosjes garen, allemaal zo mooi op volgorde van kleur. Ik denk dat het hetzelfde is bij mensen die vissen, zo’n bak vol dobbers etc. Mensen houden van orde (een zekere orde, die per mens weer verschilt). 🙂

  Gefällt 1 Person

  • Wat leuk Peter, dat je zo meeleeft … Ik vond wolwinkels ook zo fascinerend, zoveel kleuren en zoveel verschillende materialen: voor babykleertjes, een warm vest en het is ook zo ontspannend, om te breien, ook voor het mannetje, want je houdt tenminste eventjes je kakel …
   Markten zijn ook mooi … Groenten en fruit vooral. Kijk, dan ben ik klaar, mag niet eens aan nog meer denken … Er liggen een paar kookboeken op me keukentafel en kom meteen tien kilo aan …
   Peter: „Iedereen komt aan met die lockdown, SO WHAT!???!“
   Tante Friet: „Heb ik weer! Kutwijf valt niet af. Ik gaat een lekker bakkie maken met suiker & koffieroom.“
   Liefs uit Amsterdam, 6 juli 2020, 11.30 uur … , Hollandse tijd …

   Gefällt 1 Person

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s