Zen

„Allemaal de schuld van dat Kanker-Kut-Wijf,“ zei die Trut op twee hoog . . .

„Hoezo, dat nou weer,“ vroeg Peter in Groningen.

Grote bek

Toen zij daar kwam wonen aan de Kostverlorenvaart, voeren er, tot zo ongeveer 1995, nog ijsbrekers door de vaart, als ze ’t nu anno 2020 over ijsbrekers heeft, die de vaart open hielden, denken ze: Dat Kanker-Kut-Wijf is niet helemaal tof … „Hé MONGOOL!!! Doe effe normaal?!?,“ schreeuwen ze tegen je en die Ouwe Kut was weer lastig, hoor . . .  Oh, wat is dat Kanker-Kut-Wijf weer nadrukkelijk aanwezig, daar zit géén hond op te wachten . . . Sneeuw . . . , sneeuw dus . . . , kennen ze alleen maar van de wintersport. Dat Kanker-Kut-Wijf hoopt van harte, dat ze allemaal hun poten breken en in het corona-virus stikken met hun giga, grote bekken . . .

Dit is Zaandam, Schermerhorn, De Rijp en dat groene huisje met tuintje stond in Wormerveer . . .  Voor die antieke huisje zocht me man even een parkeerplekje en dan wilde ik tegen David in Ontario/Ganada zeggen: „Polders zijn droog gemalen meren.“ Ik zelf vind het nog steeds ingewikkeld: De molen maalt ’t in de Boezem en rondom de polder ligt de ringvaart, waarop je kunt varen . . . Nu zijn er ijzer-sterke elektrische gemalen.

Een grote smoel is héél normaal in de Hema bijvoorbeeld. Je denkt: Nu heb ik toch ’n zekere leeftijd. Vroeger, toen keken wij daar met respect tegenop . . .  Ik wil er wel met Allette over praten, als ik het niet vergeet, over die botte ombeschoftheid bij jonge mensen . . .

Deze opnames zijn van woensdag ochtend, 15 juli 2020, 6.45 uur . . . * Hollandse tijd . . . * Kruising: Bilderdijkgracht/Westerlijkmarktkanaal en de Kostverlorenvaart in stadsdeel: Westerpark * AMSTERDAM * Holland *

♥   ♥   ♥   ♥

Wat een rust, hè . . .

P1050358Toen ik later op de dag bezig was in de keuken: hoor je de filé in de vaart ronken: De Beltbrug stond open, de hele Jan van Galenstraat is dan ook één lange & grote file . . .

„Ja . . . , we benne met Zen bezig, hè . . . ,“ zeg er wat van Tèring-Kanker-Kut-Wijf?!?

P1050382

Eind 2020 kan je er ’n appartementje kopen of huren voor € 2000, — per maand, wel voor 55 plussers, hè . . .  Het oude van dagen tehuis (helemaal vergeten hoe het heette) kon ’t niet meer bolwerken: De manager verdiende te weinig . . . , er waren géén keukenhulpen en als je ’t niet op tijd kon redden met je rollator en je had al in je broek of Tena Lady gescheten of gezeken . . . , mocht je niet op het knopje drukken voor hulp . . .  Nee . . . , zoekt ’t zelf maar uit met je stijve poten . . .  De Zorg is op! Als ’t niks oplevert, kan je de pleuris krijgen . . .  Dus, zak lekker door je stront met je AOW’tje . . .

E   L   F   R   I   E   D   E

2 Gedanken zu “Zen

  1. Prachtige foto’s Elfriede, allemaal. Wat je ook schrijft over je flat en de buurt, het blijft een schitterende plek om te wonen. Die vrede ’s morgens! Ik kan me de lessen waterhuishouding van de lagere school nog wel herinneren. (echt, letterlijk), dat gedoe met sloten, kanalen, boezems, ringvaarten, kennis die de Nederlander nu eenmaal heeft (of had?) omdat ons land er (deels) van gemaakt is. Ik denk dat bergbewoners iets vergelijkbaars hebben als het gaat om verschuivingen, lawines, afbrokkelend gesteente, hoe je een weg bouwt niet op veen, klei of zand zoals bij ons, maar door rots te laten springen of vroeger uit te hakken. Ieder gebied zijn specifieke kennis. Ik vind dat mooi. Ik zou graag een ijsbreker in de Kostverlorenvaart hebben willen zien. Hoeveel jonge mensen kennen nog ijsbloemen op de ruiten? Dubbel glas, overal verwarming – de ijsbloem is weggedooid. 🙂 (Maar de herinnering niet!)

    Gefällt 1 Person

  2. Ja … , de bovenste foto links van de Zaan vind ik zelf mooi, omdat de horizon mooi recht is, zonder statief en ook de verhouding: Hollandse wolken en de Zaan, niet tè veel Zaan. Kijken hoe het wordt, als ik 90% lucht fotografeer met een smal streepje horizon. Doet ik deze zomer nog, misschien van het IJ …
    Ik moet die luie kont in beweging zetten. Er zijn zoveel uitvluchten: De was, de afwas, stofzuigen want het is alweer vrijdag, bedden verschonen … , de pot Godverdomme eindelijk eens schoonmaken en de badkamer. Hoeft niet in één keer. Gewoon beginnen met de wasmachine schoon maken … , dan de glasplaatjes . . .
    Keulen & Aken zijn ook niet in één dag gebouwd. Het valt vies tegen, dat ik niet alles in een keer kan … Welterusten! Amsterdam, 17 juli 2020, 1.50 uur …

    Gefällt 2 Personen

www.friedabblog.wordpress.com Leave a Reply

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s